خرید تور تابستان

روایت پزشکیان از وضعیت وخیم بازار دارو: کمبود و گرانی خواهیم داشت

مسعود پزشکیان، نماینده‌ی مردم در مجلس در گفت وگو با ایسنا گفت: گران شدن دارو بدیهی است و حتی بدتر هم خواهد شد. دلیل آن هم تنها اختصاص پیدا نکردن ارز به دارو از بهمن سال گذشته نیست.

وی توضیح داد: نگاهی در دولت درباره دارو وجود دارد که در ظاهر می گویند ارز ترجیحی برای دارو حذف نشده اما در واقعیت اساسا ارزی اختصاص داده نشده است. از طرف دیگر ارز را حذف کردند و می گویند ریال به بیمه ها می دهند تا بتوانند خریداری کنند. با فرض اینکه این حرف هم درست باشد به نظرم به این سادگی نیست چون پولی وجود ندارد که بخواهند اختصاص دهند. بودجه بسته شده و درآمدها هم مشخص است پس از کجا می خواهند ریال پرداخت کنند؟

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان در عین حال اظهار کرد: با فرض اینکه پولی پیدا کرده و چاپ کنند و بخواهند به دارو بدهند، مشکل بعدی تولید دارو است. بیش از ۹۵ درصد داروها در داخل تولید می شود اما باید مواد اولیه آن از خارج بیاید. شرکت هایی که تولیدکننده دارو هم هستند باید ریال داشته باشند تا بتوانند مواد اولیه بخرند اما آنها آنقدر سرمایه ندارند که بتوانند با ارز آزاد مواد اولیه خریداری کرده و تولید کنند. پس مواد اولیه را نمی خرند و نمی توانند هم تولید کنند. حتی اگر قیمت هم بالا رود باز هم قدرت تولید ندارند چون پولی ندارند. نتیجه اینکه کمبود دارو خواهیم داشت، حتی اگر نقدینگی هم باشد مردم نمی توانند یکسری از داروها را پیدا کنند.

پزشکیان با این پیش بینی که در آینده کمبود دارو و گرانی دارو وجود دارد، گفت: دولت می گوید ارز حذف نشده اما بین گفته و عمل تفاوت وجود دارد. طبق گزارشات رسیده تاکنون ارزهایی که باید به دارو می دادند تا مواد اولیه وارد شود، داده نشده است لذا در آینده هم به احتمال زیاد مشکلاتی در دارو وجود خواهد داشت.

وی درباره راهکار این موضوع گفت: باید از قبل چرخه را درست دیده و برای آن چرخه نظر کارشناسی اعمال کرده و پیش بینی های لازم را لحاظ می کردند. اگر قرار بر حذف ارز دارو بود باید آنقدر به تولیدکنندگان ریال می دادند که بتوانند مواد اولیه بخرند و بعد جنس‌شان را فروخته و بعد پول برگردد، اما بانک ها پولی به تولیدکنندگان ندادند و از طرفی بیمه ها چنین پولی ندارند و ریالی وجود ندارد و نتیجه همین چرخه مشکلات است.

وی افزود: با وجودی که اکنون دیر است اما هر وقت هم برای رفع مشکل شروع کنند بهتر از عدم مداخله است. البته اینکه مداخله می کنند یا نه باید از دست اندرکاران پرسید چون با ما مشورت نمی‌کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. با سلام و احترام خدمت دکتر پژشگیان دکتر من جانباز 60درصد و مدت 3886روز در 8سال جنگ و مناطق عملیاتی شمالغرب در کارنامه سربازیم دارم من ناراحتی اعصاب وروان دارم مدت زیاد است شربت متادون استفاده میکنم تا اردیبهشت 1400 بیمه ن م هزینه این دارو را پرداخت میکردند ونزدیک یک سال خبری از هزینه دارو جانبازان ن م نیست در تاریخ 26اردیبهشت 1401رفتم کلینیک سهمیه یک ماه خودم را شربت متادون بگیرم فروردین 250هزارتومان پرداخت میکردم متاسفانه امروز 650هزارتومان پرداخت کردم چند برابر و چند درصد ریس جمهوری که در صدا و سیما میگوید دارو و نان گران نمیشود اگر زمانی بخواهد گران شود مردم چه بایدبکنند دکتر برای رضای خدا ما ایثارگران از جان و مال مایه گذاشتیم برای این انقلاب و جمهوری اسلامی اما دولتمردان قادر نیستند هزینه شربت متادون ایثارگران را به پردازنند دولت و حاکمیت میتواند گندم کشور لبنان را تهیه کند اما برای رزمندگان خود از هزینه پرداخت شربت متادون قادر نباشد اول چرا در این چند سال دادند و مارا معتاد کردند و چرا الان از ما حجانبازان حمایت نمیکنند من خودم را میگویم برای دولتمردان ایران اسلامی ارزش شربت متادون را ندارم با 60درصد جانبازی و 3886روز ایثارگری از نظر حقوقوی از یک کارگر شرکتی شهرداری کمتر دریافتی من هست از طرفی هم در ماه حداقل 800هزار تومانی هزینه شربت متادون و ماتفاوت داروها را دارم با این حقوق زیر خط فقر خواهشمندم در این مورد ما را یاری بفرماید ممنون میشم با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا