چگونه از کندل چکش برای تحلیل بورس استفاده کنیم؟
رپورتاژ آگهی
چه میشود اگر در بورس وارد شویم بدون اینکه اطلاعات کافی از نحوه سرمایهگذاری در آن داشته باشیم؟
فکر میکنم شما هم با ما هم عقیده هستید که در این صورت به احتمال بسیار زیاد از سرمایهای کوچک یا بزرگ در مدت زمانی کوتاه چیزی جز خاکستر باقی نمیماند. در اینجاست که اهمیت دانش در این کار مشخص میشود.
همواره سرمایهگذاران فعال در این حوزه از روشها و ابزارهای گوناگون برای تحلیل عملکرد بازار بهره میجستند که یکی از پرکاربردترین آنها تکنیک کندل شناسی است. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی کندل چکش بپردازیم که یکی از الگوهای خاص در حوزه تحلیل بورس به حساب میآید.
کندل چکش چیست؟
کندل چکش یا hammer یک الگوی خاص است که قدرت خرید خریداران را به همراه ضعف فروشندگان نشان میدهد. این نمودار در واقع نمایانگر روند حرکت قیمتی در یک بازه زمانی مشخص است.علت نامگذاری این نوع کندل، تشابه شکل ظاهری آن به چکش است. این کندل دارای از یک بدنه کوچک در قسمت بالا و یک سایه بلند است که در زیر بدنه تشکیل شده است.
در کندل چکش سایه نشان دهنده تقابل خریداران و فروشندگان است و بدیهی است که هر چقدر سایه بلندتر تشکیل شود حجم معاملات بیشتری در جریان است. حال باید دید این حجم معاملا چه تاثیری در روند بازار یا سهام دارد. در کل برای تفسیر روند یک سهم کندلهای چکش به دو دسته کلی تقسیم میشود.
انواع کندل چکش
کندل چکش با توجه به روند بازار و میزان معاملات به دو نوع صعودی و نزولی تقسیم میشود.
- نزولی: وجود این کندل بیانگر آن است که فروشندگان موفق شدهاند تا با عرضه بیشتر نسبت تقاضا قیمت پایانی را به کمتر از قیمت باز شدن کندل برسانند.
- صعودی: بر خلاف حالت قبل، وجود این کندل به معنای برتری خریداران نسبت به فروشندگان است. چرا که توانستهاند علاوه بر خنثی کردن قدرت فروش، قیمت نهایی کندل را به بالاتر از قیمت سهم در شروع کندل برسانند
سوالی که بسیار پرسیده میشود این است که چگونه یک کندل چکش نزولی روند صعودی به خود میگیرد؟
تغییر موقعیت نزولی به صعودی
موقعیتی که سبب میشود کندل نزولی به صعودی تبدیل شود به رفتار معاملهگران بستگی دارد. در مواقعی که فروشندگان تلاش میکنند تا قیمتها را به اندازهای پایین بیاورند؛ اما خریداران وارد میدان میشوند، روند نزول قیمت خنثی میشود. در این شرایط کندلهای نزولی شرایط صعودی به خود میگیرند.
نکته دیگری که میتوان به آن اشاره کرد این است که وجود کندل چکش به معنای تمام شدن روند نزولی در یک سهم است. با این وجود کندل چکش به تنهایی سیگنالی برای خرید و فروش به حساب نمیآید و باید این احتمال بررسی شود که آیا حمایتی از سهم مد نظر صورت میگیرد یا خیر؟
نکته: ممکن است کندل چکش نزولی تغییر کند و روند صعودی را در پیش بگیرد اما این نیز ممکن است که پس از روند صعودی مجدد روند نزولی به خود بگیرد؛ دراین حالت شما باید منتظر بمانید تا بعد از اتماماین روند پیچیده دوباره وارد سهام بشوید.
الگوی کندل چکش
یکی از ابزارها جهت تحلیل تکنیکال یک سهم، الگو کندل چکش است. این الگو در انتهای روند نزولی یک سهم قرار میگیرد که نشان دهنده قدرت در خریداران و بازگشت به روال صعودی است.
در کندل چکش هر موقع قیمت از الگو به سمت بالا ورود پیدا کند. زمان مناسبی برای سرمایه گذاری و ورود به بازارهای مالی میباشد.
در صورتی که کندل صعودی تشکیل گردد ولی کندل بعدی بالاتر باشد میتوانیم وارد بازارهای مالی بشویم. این الگو یکی از انواع الگوهایی است که اکثر معامله گران به آن توجه ویژهای دارند و جزو الگوهای معتبر به شمار میرود. پیشنهاد میکنیم شما هم این الگو را جدی بگیرید.
الگوی چکش معکوس
کندل چکش معکوس مانند الگوی چکش یک فرایند بازگشتی است با این تفاوت که در الگوی کندل چکش سایه تشکیل شده در قسمت پایین بدنه قرار دارد ولی در الگوی چکش معکوس سایه در بالای بدنه تشکیل میشود و ارتفاع بیشتری نیز دارد. این الگو نکات اختصاصی خود را دارد که شاید در مبحث این مقاله نگنجد.
سخن آخر
همانطور که در متن عنوان شد برای ورود به دنیای بورس و سرمایه گذاری در آن نیاز به دانش کافی دارید تا بتوانید با تحلیل درست روند حرکت سهامها را تشخیص دهید و در این کار ابزارهای متنوعی هستند که به کمک شما میآیند که کندل چکش در کنار سایر ابزار تحلیلی به شما کمک میکند که بتوانید در سرمایه گذاری سود خوبی کسب کنید. البته حواستان باشد که تنها به این کندل اکتفا نکنید چرا که این روش تنها یک مکمل برای تحلیل نمودار سهام است. ابزارهای تخصصی دیگری همچون شاخص RSI یا روانشناسی بازار و… عواملی هستند که باید در کنار این کندل بررسی شوند.