سی ان ان نوشت: شیرین ابواکله خبرنگار الجزیره روز چهارشنبه در کرانه باختری به ضرب گلوله کشته شد.
شیرین ابواکله، روزنامه نگار فلسطینی آمریکایی الجزیره در اورشلیم (سی ان ان) روز چهارشنبه هنگام پوشش خبری عملیات نظامی اسرائیل در شهر جنین کرانه باختری به ضرب گلوله کشته شد.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که او بر اثر اصابت گلوله به سرش مورد اصابت گلوله قرار گرفته است و اندکی بعد مرگ او را تایید کرد. این وزارتخانه گفت که علی الصمودی، تهیه کننده آکله نیز مورد اصابت گلوله قرار گرفته و وضعیت او باثبات است.
شرایط مربوط به مرگ او نامشخص است.
الجزیره نیروهای امنیتی اسرائیل را به هدف قرار دادن و کشتن عمدی ابواکله متهم کرده و از جامعه جهانی خواسته است که اسرائیل را محکوم کرده و پاسخگو باشد.
الصمودی اواخر روز چهارشنبه گفت که در آن زمان هیچ فرد مسلح فلسطینی در این منطقه نبود. الصمودی گفت: ارتش اسرائیل به ما شلیک کرد. هیچ مرد مسلح فلسطینی در آن محل نبود.
نیروهای دفاعی اسرائیل اعلام کردند که نیروهای امنیتی آن در منطقه "برای دستگیری مظنونان در فعالیت های تروریستی" عملیات کرده اند و مظنونان فلسطینی و نیروهای اسرائیلی در آن زمان تیراندازی می کردند.
ارتش اسرائیل گفت: "به عنوان بخشی از فعالیت در اردوگاه آوارگان جنین، مظنونان به شدت به سمت نیروها شلیک کردند و مواد منفجره پرتاب کردند. نیروها با شلیک پاسخ دادند. ضربات شناسایی شد." احتمال اینکه خبرنگاران مورد اصابت گلوله فلسطینیان قرار گرفته باشند، در حال بررسی است. این رویداد در حال بررسی است
به گفته این شبکه، شیرین ابواکله، خبرنگار الجزیره روز چهارشنبه در کرانه باختری مورد اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد. ولید العمری، رئیس دفتر، هنگام اعلام این خبر روی پخش گریه کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی پس از یک سلسله حملات به اسرائیلی ها که منجر به کشته شدن 18 نفر شد، عملیات خود را در کرانه باختری افزایش داده است. تعدادی از مهاجمان از منطقه جنین بودند.
نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل در بیانیهای گفت: «به نظر میرسد» فلسطینیهای مسلح مسئول کشته شدن ابواکله بودهاند.
نخست وزیر روز چهارشنبه در بیانیه ای گفت: "طبق اطلاعاتی که ما جمع آوری کرده ایم، به نظر می رسد که فلسطینیان مسلح - که در آن زمان به طور بی رویه تیراندازی می کردند - مسئول مرگ تاسف بار این روزنامه نگار بوده اند."
دفتر نخست وزیری ویدئویی منتشر کرد که نشان می دهد مردم در کمپ پناهندگان جنین در حال دویدن هستند و در مورد ضربه خوردن یک سرباز فریاد می زنند. سی ان ان نتوانسته است به طور مستقل تایید کند که این ویدئو به مرگ ابواکله مرتبط است. بنت گفت: «هیچ سرباز ارتش اسرائیل آسیبی ندید، که این احتمال را افزایش میدهد که تروریستهای فلسطینی کسانی بودند که به روزنامهنگار شلیک کردند.
ابواکله کلاه ایمنی و جلیقه ضد گلوله به سر داشت که روی آن به وضوح «پرس» نوشته شده بود که مورد اصابت گلوله قرار گرفت.
خبرنگار مجروح الجزیره پس از تیراندازی و کشته شدن همکارش در کرانه باختری ساعت 02:48 صحبت می کند
روزنامه نگاری که عملیات اسرائیل در جنین را در روز چهارشنبه در کنار خبرنگار کشته شده الجزیره پوشش می داد به سی ان ان گفت که ابواکله و سایر روزنامه نگاران قبل از شلیک گلوله به نیروهای اسرائیلی خود را معرفی کردند.
مجاهد السعدی روزنامه نگار گفت: «شیرین را روی زمین دیدم. ما سعی کردیم شیرین را نجات دهیم و نتوانستیم.»
وی افزود: «تسخیر، شیرین را در حالی که کلاه ایمنی به سر داشت، هدف قرار داد، آسیب زیر گوش بود. شيرين در حالي كه پرس (دنده) پوشيده بود به زمين افتاد و حتي با آن افرادي كه قصد نجات او را داشتند مورد اصابت گلوله قرار گرفتند، هدفگيري عليه شيرين و عليه ما به عنوان تيم هاي روزنامه نگاري مشخص بود.
تام نایدز، سفیر آمریکا در اسرائیل گفت: «خیلی متاسفم از خبر درگذشت روزنامهنگار آمریکایی و فلسطینی شیرین ابواکله از @AJArabic @AJEnglish». من تشویق میکنم که تحقیقات کاملی در مورد شرایط مرگ او و مجروح شدن حداقل یک روزنامهنگار دیگر امروز در جنین انجام شود.»
نایدز با ویرجینیا موزلی، مدیر اجرایی CNN، که معاون ارشد گردآوری اخبار ایالات متحده است، ازدواج کرده است.
عزاداران از جمله خبرنگاران در کنار پیکر شیرین ابواکله خبرنگار الجزیره واکنش نشان می دهند.
در واکنش به این تیراندازی، یایر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائیل در توییتر گفت که دولت وی پیشنهاد انجام تحقیقات مشترک اسرائیلی و فلسطینی را داده است و افزود: روزنامه نگاران باید در مناطق درگیری محافظت شوند و همه ما برای رسیدن به حقیقت مسئولیت داریم.
با انتشار خبر مرگ ابواکله، ادای احترام به او سرازیر شد.
به گزارش این شبکه، ندا ابراهیم، همکار ابواکله، گفت که او یک روزنامه نگار بسیار محترم است که از آغاز انتفاضه دوم فلسطین در سال 2000 با الجزیره همکاری می کرد.
ابراهیم در حالی که اشک می ریخت گفت: «همانطور که می توانید تصور کنید، این یک شوک برای خبرنگارانی است که با او کار می کردند.
ابواکله در اورشلیم به دنیا آمد و بزرگ شد و به گفته دانشگاه بیرزیت که در آنجا معلم بود، متعلق به یک خانواده مسیحی بود. به گفته دانشگاه، او 51 سال داشت.
بر اساس بیوگرافی دانشگاه او، "او ابتدا در دانشگاه علم و صنعت در اردن معماری خواند، سپس به سمت تخصص روزنامه نگاری نوشتاری رفت و مدرک لیسانس خود را از دانشگاه یرموک در اردن گرفت."
او قبل از پیوستن به الجزیره با UNRWA، رادیو صدای فلسطین، کانال ماهواره ای امان، بنیاد مفتاح و رادیو مونت کارلو کار کرده بود.