خرید تور تابستان

مهم‌ترین ویژگی های شخصیتی برای استخدام نگهبان چیست؟

رپورتاژ آگهی

یکی از مهم ترین فرصت های شغلی در بازار کار هر منطقه‌ای، شغل حراست و نگهبانی است. شرکت‌ها و کارخانه‌ها با هر نوع فعالیت اقتصادی، کالاها و تجهیزاتی ارزشمند دارند که ورود و خروج این کالاها و تجهیزات مختلف، نیاز به کنترل دقیق دارد. همچنین ورود و خروج افراد و انواع وسایل نقلیه در محوطه شرکت‌ها و کارخانه‌ها، باید به‌دقت و به‌طور مداوم نظارت شود.

این در حالی است که برقراری نظم و کنترل امور در مجتمع‌های تجاری، اداری و مسکونی مختلف، به‌عنوان یکی از نیازهای اساسی برای ساکنان آن‌ها محسوب می‌شود. برای انجام چنین مسئولیت‌های حساس و دشواری، نیاز به داشتن ویژگی های شخصیتی و مهارت های مشخصی است. در این مقاله به معرفی مهم ترین ویژگی‌های لازم برای استخدام نگهبان و سرایداری خواهیم پرداخت.

مهم ترین ویژگی‌‌های لازم برای استخدام در شغل نگهبانی

به دلیل حساسیت‌هایی که در وظایف و مسئولیت‌های شغل حراست و نگهبانی وجود دارد، همواره برای استخدام نگهبان و سرایداری به شرایط و مهارت های ویژه‌ای توجه می‌شود. در حقیقت یکی از اصلی ترین منابع انسانی در شرکت‌ها و سازمان‌ها، شغل حراست و نگهبانی است که محیط کار را برای انجام فعالیت‌‌ سایر مشاغل آماده می‌کند.

در اینجا این سوال مطرح می‌شود که: «مهم‌ترین ویژگی های شخصیتی برای استخدام نگهبان چیست؟» اگر به صفحه آگهی‌های شغلی در سایت‌های کاریابی مختلف برای استخدام نگهبانی در تهران یا سایر شهرستان‌های کشور مراجعه کرده باشید، احتمالا با فهرست متنوعی از شرایط استخدامی مواجه شده‌اید.

دلیل این موضوع این است که هر کارفرما با توجه به نیازها و شرایطی که در محیط کار وجود دارد، فهرستی از اصلی ترین ویژگی‌ها و مهارت های لازم برای استخدام شغل حراست و نگهبانی را منتشر می‌کند. برای اینکه مطمئن شوید شما برای کار در شغل نگهبانی مناسب هستید، می‌توانید از تست شخصیت شناسی استفاده کنید.

معمولا سایت‌های کاریابی معتبر با ارائه انواعی از تست شخصیت شناسی، افراد را در یافتن ویژگی های شخصیتی‌شان یاری می‌کنند. در ادامه با بیان اصلی ترین شرایط و ویژگی های شخصیتی در شغل حراست و نگهبانی، شما را با مهم ترین ویژگی‌های یک نگهبان آشنا می‌کنیم.

روابط عمومی قوی

یکی از اصلی ترین مهارت های موردتوجه در شغل حراست و نگهبانی، توانایی برقراری ارتباط با سایرین است. شغل نگهبانی یکی از فرصت های شغلی است که در طول ساعات کاری آن، برقراری ارتباط با سایر افراد یک ضرورت است.

به‌عنوان‌مثال چنانچه افراد متفرقه قصد ورود به محیط کار را داشته باشند، فرد نگهبان باید بتواند در مرحله اول از ورود این افراد جلوگیری کرده و بعد از دریافت اطلاعات لازم و در صورت لزوم، اجازه تردد افراد را صادر نماید. نحوه تعامل با دیگران در چنین شرایطی بسیار مهم است.

یک نگهبان با داشتن روابط عمومی مناسب می‌تواند اطلاعات لازم را از سایرین دریافت کرده و اطلاع‌رسانی درست و به‌موقع را انجام دهد. داشتن روابط عمومی قوی در شغل حراست و نگهبانی به‌اندازه‌ای مهم است که بسیاری از کارفرمایان، یکی از اصلی ترین مهارت های لازم برای استخدام نیروهای کاری خود را توانایی در برقراری ارتباط با دیگران اعلام کرده‌اند.

با داشتن روابط عمومی قوی نه‌تنها امکان استخدام در یک محیط کاری دلخواه وجود دارد، بلکه فرصتی طلایی برای پیشرفت شغلی هم ایجاد می‌شود. درنتیجه آشنایی با این نوع از مهارت های نرم برای استخدام در فرصت های شغلی مختلف ازجمله فرصت شغلی نگهبانی، بسیار ضروری است.

مهارت روابط عمومی خود از چندین نوع مهارت دیگر تشکیل می‌شود. در حقیقت زمانی که از داشتن روابط عمومی قوی صحبت می‌کنیم، مجموعه‌ای از مهارت های مرتبط با این ویژگی را موردتوجه قرار می‌دهیم. به همین دلیل در ادامه به معرفی انواع ویژگی های شخصیتی مرتبط با این نوع از مهارت خواهیم پرداخت.

مهارت در گوش دادن فعالانه

توانایی گوش دادن به صحبت‌های دیگران یکی از مهم ترین مهارت های مرتبط با روابط عمومی است. گوش دادن تنها به معنای درک کلمات و جملات بیان شده نیست. گوش دادن فعالانه به معنای درک احساسات طرف مقابل در هنگام برقراری ارتباط است. افرادی که به‌عنوان شنوندگان فعال شناخته می‌شوند، می‌توانند شرایط دیگران را در هنگام مکالمه و برقراری ارتباط به‌خوبی درک نمایند. در این صورت فردی که با نگهبان و حراست در حال مکالمه و گفت‌وگو است، می‌تواند اطلاعات لازم را به‌درستی ارائه کرده و اطلاعات موردنیاز خود را دریافت نماید.

مهارت در گوش دادن فعالانه می‌تواند منجر به ایجاد روابط قوی و مستحکم بین نگهبان و سایر همکاران وی شود. با داشتن این مهارت یک نگهبان می‌تواند سوالات درستی را در زمان مناسب مطرح کرده و شرایط را به کنترل خود درآورد. همچنین داشتن این نوع از ویژگی های شخصیتی می‌تواند حس احترام را بین فرد نگهبان و سایر همکاران او ایجاد نماید.

به همین دلیل یکی از اصلی ترین مهارت های موردتوجه در حوزه روابط عمومی، توانایی گوش دادن فعالانه است. برای تقویت این نوع از ویژگی های شخصیتی کافی است در هنگام گفت‌وگو با دیگران به حالت‌های چهره‌ای، زبان بدن و لحن آن‌ها دقت کنید. بدون تردید تقویت این نوع از مهارت، تاثیر فراوانی در موفقیت شغلی شما خواهد داشت.

آشنایی به شیوه‌های تعامل با دیگران

یکی دیگر از مهم ترین مهارت‌هایی که تأثیر مستقیمی بر موفقیت شغلی و استخدام یک نگهبان دارد، مهارت در نحوه برقراری ارتباط با دیگران است. اگر روابط عمومی را به معنای دریافت و ارائه درست و به‌موقع اطلاعات تعریف کنیم، آشنایی به شیوه‌هایی که برای دریافت یا ارائه این نوع از اطلاعات استفاده می‌شوند هم بسیار مهم خواهد بود.

یک نگهبان باید بتواند در شرایط گوناگون از شیوه‌های مختلف ارتباطی استفاده کند. توانایی در گزارش‌نویسی، مهارت در برقراری تماس تلفنی و برقراری ارتباط حضوری، از انواع روش‌های ارتباطی هستند که یک نگهبان باید بتواند در محیط کار خود از آن‌ها استفاده نماید.

اعتمادبه‌نفس

یکی دیگر از مهم ترین ویژگی های شخصیتی که برای شغل حراست و نگهبانی بسیار ضروری است، اعتمادبه‌نفس است. این ویژگی شخصیتی تأثیر مستقیمی بر روابط عمومی افراد دارد. یک نگهبان باید بتواند در مواقع لزوم با افراد مختلف وارد گفت‌وگو شده و اطلاعاتی را از‌ آن‌ها دریافت نماید.

برقراری تماس چشمی یکی از نشانه‌های داشتن اعتمادبه‌نفس در محیط کار است. یک نگهبان باید بتواند به‌راحتی با دیگران ارتباط برقرار کرده و در صورت لزوم به سایرین کمک نماید. درنتیجه داشتن اعتمادبه‌نفس کافی می‌تواند مهارت روابط عمومی را در شما تقویت کرده و مسیر استخدامی شما را هموار کند.

قدرت تصمیم گیری

یکی از چالش های جدی که هر نگهبانی ممکن است روزانه در محیط کار خود با آن مواجه شود، تصمیم گیری به‌موقع و درست است. عوامل مختلفی بر قدرت تصمیم گیری افراد تأثیر می‌گذارند. یک نگهبان باید بتواند با استفاده از مهارت های تحلیلی خود، مشکل ایجاد شده در محیط کار را بررسی و تحلیل نماید.

تحلیل مسئله و شرایط به وجود آمده، خود نیازمند جمع‌‌آوری اطلاعات درست است. این نگهبان است که باید با اطلاعات جمع‌آوری شده و تحلیل درست از شرایط، در سریع‌ترین زمان ممکن تصمیم گیری کرده و آن را عملیاتی نماید.

تصمیم گیری برای ورود افراد متفرقه یا ممانعت از ورود آن‌ها به داخل محیط کار، یکی از اصلی ترین چالش های موجود در شغل نگهبانی است. به‌عنوان‌مثال تصور کنید فردی که به‌عنوان یکی از کارکنان اداره محسوب نمی‌شود، قصد ورود به محیط کار را دارد. در چنین شرایطی یک نگهبان باید با طرح سوالات درست، اطلاعات لازم را از این فرد جمع‌آوری کرده و با بررسی شرایط موجود، اجازه تردد وی را صادر نماید.

از مهارت های دیگری که بر قدرت تصمیم گیری افراد تأثیر می‌گذارند می‌توان به مهارت در مدیریت و رهبری، مهارت در کار گروهی، مدیریت زمان و مهارت های سازمانی اشاره کرد. برای تقویت مهارت در تصمیم گیری بهتر است در مرحله اول مشکل را شناسایی کنید. با درک شرایط موجود، امکان تشخیص دقیق مسائل وجود خواهد داشت.

در گام بعدی می‌توانید راه‌حل‌ها و اقداماتی را که برای حل مشکلات به وجود آمده در نظر گرفته‌اید، یادداشت نمایید. در ادامه کافی است تا مزایا و معایب هر روش را با توجه به مدت‌زمانی که برای تصمیم گیری نهایی در اختیار دارید، مشخص نمایید. درنهایت مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کرده و با اجرایی کردن آن، نتایج حاصل از تصمیم گیری خود را ارزیابی کنید.

تعهد و مسئولیت‌پذیری

یکی از مهم ترین ویژگی های شخصیتی در شغل نگهبانی، تعهد و مسئولیت‌پذیری است. این ویژگی موجب می‌شود تا یک نگهبان در محیط کار خود فردی قابل اعتماد بوده و مورد اعتماد مدیران و سایر همکاران باشد.

برای اثبات تعهد و مسئولیت‌پذیری، کافی است وظایف و مسئولیت‌های خود را به‌درستی انجام دهید. ورود و خروج افراد، کالاها و وسایل، به‌وسیله نگهبان کنترل می‌شود. یک نگهبان باید در تمام ساعات کاری خود در محیط کار حضوری فعال داشته باشد.

حضور در اتاق نگهبانی در طول ساعت کاری شرکت و انجام هماهنگی‌های لازم برای تحویل کالاها و بسته‌های پستی، ازجمله وظایفی هستند که بدون احساس مسئولیت‌پذیری و تعهد، به‌درستی انجام نمی‌شوند. تنها با این ویژگی شخصیتی است که می‌توانید خود را در نظر مدیران و مسئولان مجموعه فردی قابل اعتماد نشان داده و مسیر پیشرفت شغلی را در حرفه نگهبانی طی نمایید.

توانایی کار گروهی

برای انجام وظایف خود در اغلب فرصت های شغلی، نیازمند انجام کار به شکل گروهی هستید. نگهبانی و حراست یکی از انواع فرصت های شغلی است که معمولا برای استخدام متقاضیان کار در این حرفه، به مهارت کار گروهی آن‌ها توجه می‌شود.

در شرکت‌ها، مجتمع‌های تجاری و مسکونی بزرگ، معمولا یک تیم نگهبانی برای حراست از محیط کار یا زندگی مورداستفاده قرار می‌گیرند. همچنین ممکن است از افراد در شغل نگهبانی در شیفت‌های مختلف استفاده شده و شیفت‌های کاری به‌صورت چرخشی باشند.

در چنین شرایطی ممکن است نیاز باشد تا برخی از نظارت‌ها یا کنترل‌ها در محیط کار، به‌صورت گروهی انجام شوند. درنتیجه توانایی تقسیم فعالیت‌ها، تعامل و همکاری با دیگران می‌تواند کمک فراوانی به موفقیت شغلی شاغلان این حرفه نماید.

سایر شرایط و ویژگی‌های لازم برای استخدام حراست و نگهبانی

در بخش قبلی به ارائه فهرستی از مهم ترین و اصلی ترین ویژگی های شخصیتی برای استخدام حراست و نگهبانی پرداختیم. در این قسمت قصد داریم برخی دیگر از شرایطی را که عموما برای استخدام یک نگهبان یا سرایدار موردتوجه کارفرمایان قرار می‌گیرند، معرفی کنیم. درصورتی‌که تمایل دارید برای آگهی‌های استخدامی نگهبانی و حراست رزومه خود را ارسال کنید، پیشنهاد می‌کنیم ادامه این بخش را هم تا انتها مطالعه کنید.

مدرک تحصیلی

یکی از اصلی ترین شرایطی که معمولا برای استخدام نگهبان در نظر گرفته می‌شود، مدرک تحصیلی است. معمولا کارفرمایان از افراد جویای کار انتظار دارند تا برای استخدام در این حرفه، حداقل مدرک تحصیلی معادل با مدرک تحصیلی دیپلم داشته باشند.

سابقه کار مرتبط

از دیگر شرایطی که برای استخدام در فرصت های شغلی مختلف موردتوجه قرار می‌گیرد، ارائه سابقه کار مرتبط است. معمولا شرکت‌های بزرگ و معتبر برای استخدام نگهبان به‌صورت تمام‌وقت یا پاره‌وقت، به سابقه کاری متقاضیان شغل نگهبانی توجه ویژه‌ای دارند.

آشنایی با اصول حفاظت

اگر به آگهی‌های استخدامی نگهبان در تهران یا سایر شهرستان‌ها مراجعه کرده باشید، احتمالا با شرایطی مانند آشنایی با فنون رزمی و حفاظت فردی مواجه شده‌اید. از دیگر شرایطی که ممکن است برای استخدام حراست و نگهبانی موردتوجه قرار گیرد می‌توان به آشنایی با سیستم‌های مداربسته، آشنایی با موارد ایمنی و اطفاء حریق و آشنایی با تجهیزات حفاظتی اشاره کرد.

اگر با این موضوعات آشنایی ندارید، می‌توانید با شرکت در دوره‌ های آموزشی شغل حراست و نگهبانی اطلاعات خود را در این زمینه‌ها افزایش دهید. در دوره های آموزشی اصول حفاظت و نگهبانی معمولا موضوعات دیگری مانند آداب معاشرت، تشریفات، زبان بدن و امنیت اطلاعات، به متقاضیان شغل نگهبانی آموزش داده می‌شوند.

جمع‌بندی

یکی از ارزشمندترین منابع انسانی در شرکت‌ها، نگهبانان و نیروهای حراست هستند. این افراد با بررسی دقیق شرایط در ساعات کاری و حتی ساعات غیر اداری، در تأمین امنیت محیط کار نقش مهمی ایفا می‌کنند. یک نگهبان در ساعات کاری خود با چالش های مختلفی مواجه است. به همین دلیل برای استخدام حراست و نگهبان به ویژگی های شخصیتی و مهارت های خاصی توجه می‌شود.

در این مقاله با طرح این پرسش که: «مهم‌ترین ویژگی های شخصیتی برای استخدام نگهبان چیست؟»، به معرفی اصلی ترین خصوصیات و مهارت های یک نگهبان پرداختیم. پیشنهاد می‌کنیم قبل از کار در این حرفه با استفاده از یک تست شخصیت شناسی معتبر، ویژگی های شخصیتی خود را بیشتر بشناسید. همچنین با شرکت در یکی از دوره های آموزشی شغل نگهبانی، مهارت های خود را هم افزایش دهید.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا