تایید چندین ابتلا به تب کریمه کنگو + توصیه
سازمان دامپزشکی اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۷ نفر بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو شناسایی شده اند که متاسفانه ۱ نفر فوت شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر در تاریخ ۱ خرداد، سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۷ نفر بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو شناسایی شده اند که متاسفانه ۱ نفر فوت شده است.
این سازمان اعلام کرد: شرایط پیشگیری و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا است. لذا از مردم عزیز خواستاریم که توصیه های سازمان دامپزشکی را جدی بگیرند.
براین اساس، تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک است و در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد.
این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی رو به افزایش نخواهد رفت که به شرح ذیل است.
۱- حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی نمودن اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی.
۲- خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام.
۳- خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان ) با ترشحات و خون دام آلوده.
۴- خودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز.
۵- تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی.
۶- نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در در مای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد.( دمای یخچال)
۷- روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش ، لباس بلند ، چکمه ، ماسک و عینک).
۸- اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته.
۹- ویروس در برابر حرارت حساس است لذا پختن گوشت باعث از بین رفتن ویروس میشود.
۱۰- در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، از ثبت ۹ بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو از ابتدای سال جاری تا کنون خبر داد و گفت: یک نفر از مبتلایان فوت شده است.
بهزاد امیری، امروز ۸ خرداد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تب کریمه کنگو معمولاً در فصل تابستان بیشتر میشود و انتظار میرود موارد ابتلاء نیز افزایش یابد.
وی با عنوان این مطلب که کنهها مخزن ویروس بیماری تب کریمه کنگو هستند، گفت: این بیماری از طریق گزش حیوانات منتقل میشود و در اثر آن میتواند به انسان نیز سرایت کند.
امیری ادامه داد: تب کریمه کنگو اغلب افرادی را مبتلا میکند که در شغل دامداری و دامپروری و همچنین در کشتارگاهها شاغل هستند.
وی با اعلام اینکه در سال گذشته ۱۳ مورد ابتلاء و ۲ فوتی در اثر تب کریمه کنگو داشتیم، گفت: داروی مورد استفاده برای این بیماران در مراکز درمانی موجود است و از این حیث، مشکلی وجود ندارد.
امیری در پاسخ به این سوال که علت فوت ناشی از تب کریمه کنگو چیست، افزود: علت فوت افراد مبتلا بستگی ویژگیهای فردی و شدت بیماری دارد.
وی ادامه داد: این بیماری میتواند در بعضی از افراد بدون علامت باشد و شاید او اصلاً متوجه ابتلای خود نشود. اما، وقتی ابتلاء شدید شد، چندین دستگاه بدن درگیر میشود که با علائم خونریزی دهنده نمایان میگردد.
امیری با عنوان این مطلب که تب کریمه کنگو میتواند از انسان به انسان دیگر نیز منتقل شود، گفت: در مراکز درمانی که فرد مبتلا بستری است، اگر موارد بهداشتی رعایت نشود، در تماس کادر درمان با خون و ترشحات بیمار، میتواند بیماری منتقل شود.
منبع عکس: ایمنا
انتهای پیام