خرید تور تابستان

گزارش تغییرات در روزنامه ی «جام جم»

«رکورد تغییرات پی در پی رسانه‌های ایران شکسته شد. مدیر روزنامه ی جام جم باز هم سردبیر و معاونان سردبیر را تغییر داد تا این روزنامه در طول حدوداً یک سال و نیم مدیریت مراد عنادی، چهار سردبیر و 10 معاون سردبير مختلف را تجربه کرده باشد».

یه گزارش انصاف نیوز، سایت وکیل ملت در خبری درباره ی تغییرات اخیر روزنامه ی جام جم نوشته است:

تغییرات و برکناري‌های جام جم البته محدود به تيم سردبیری نبوده، عنادی در دوره نه چندان طولانی مدیریت خود، رکورد عجیبی از تغییر در بخشهای مختلف روزنامه به ویژه تحریریه از خود به جای گذاشته است. تغييراتي که از زمان راه اندازي روزنامه جام جم بي سابقه بوده و دوره فعلی را به بي‌ثبات‌ترين دوره روزنامه از نظر عمر مديريت و فعاليت افراد تبديل کرده است.

عنادی پیش از انتصاب در روزنامه جام جم، قائم مقام مدیرمسئول روزنامه انگلیسی زبان تهران تایمز وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی بود. او که سابقه مجری گری در تلویزیون هم دارد، در دولت قبل مدیرکل ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بود.

عنادی پس از سکانداری موسسه مطبوعاتی جام جم دست به تغییرات گسترده زد. پس از تعدیل بی‌سابقه در ابتدای روی کار آمدن تیم مدیریت جدید، حالا تغییرات و برکناري‌های پیاپی در بخشهای مختلف روزنامه دامن این نشریه و کارکنانش را گرفته است. به عنوان مثال، بخش جام جم آنلاین در طول مدت مدیریت عنادی، 5 مدیر جدید را تجربه کرده یا در تحریریه، چهار سردبیر مدیریت محتوایی روزنامه را به عهده گرفته‌اند. در بخش معاونت سردبیری هم 10 فرد سمت معاونت سردبيري را تجربه کرده‌اند. تغییرات در بدنه تحریریه هم کاملا مشهود بوده و شاید فقط یک یا دو سرویس -در کمال شگفتی- از تغییرات مراد عنادی در امان مانده‌اند. عجیب اینکه بعضی سرویس‌ها حتی بیش از یک یا دو بار شاهد تغییر دبیر بوده‌اند. تغییرات در معاونت‌های دیگر روزنامه از جمله فرهنگی و اداری مالی و بخشهای دیگر همچون روابط عمومی، دفتر مدیریت و … به مراتب بیشتر بوده است. چنانکه عمر مدیریت در ارگان کاغذی رسانه ملی به طور میانگین چند هفته رسیده است.

جرقه‌های تغييرات در همان یک ماه اول سکانداری مدیریت عنادی در جام جم زده شد. در اولين گام تيم سردبيري به طول کامل تغيير کرد. محسن ماندگاري، منصور رئيس سعدي، زهرا عرب و عباس رضايي، يعني سردبير و سه معاون او تغيير کردند و به جاي آنها عزيز شاه محمدي سردبير شد و حجت‌الله اکبرآبادي، محمود اکرامي فر و کتايون مصري راهي اتاق معانان سردبير شدند.

اين البته فقط آغاز موج تغييرات بود. چرا که سردبيري شاه محمدي ديري نپاييد و اين سردبير تازه نفس، خيلي زود رفتنی شد. معاوناني که رابطه نزديکي با مدير مسوول داشتند و يکي از آنها، يعني حجت‌الله اکبرآبادي جايگزين او شد. اکبرآبادي البته اول دستيار ارشد مديرمسوول شد و مدتي بعد حکم سردبيري گرفت.

پس از سردبير شدن اکبرآبادي، به جاي او کتايون مصري که معاون ضمايم بود، معاون صفحات رويي شد. مهدي گلجان هم به جمع معاونان سردبير اضافه شد و جاي مصري را در معاونت ضمايم گرفت. چندي بعد اکرامي فر هم از جمع معاونان کنار گذاشته شد و مصري معاون تمام صفحات روزنامه شد. تغییرات البته باز هم تمام نشد و پس از مدتی، مهدي گلجان هم از معاونت ضمايم رفت تا تمام صفحات روزنامه و ضمايم عملاً با يک معاون اداره شود. تغييرات در تيم سردبيري روزنامه به اينجا محدود نشد و در جديدترين موارد، دوباره سردبير روزنامه تغيير کرد و کتايون مصري جاي حجت الله اکبرآبادي را گرفت. اکبرآبادي به عنوان مدیر جدید آنلاین معرفي شد. در پي اين تغييرات، ترکيب معاونان هم دوباره تغيير کرد. ابتدا رضا رستمي که براي دبيري گروه فرهنگ و هنر به روزنامه آمده بود معاون ضمايم شد و پس از آن مصطفي انتظاري که در دوره جديد دبير سرويس سياسي شده بود، معاون صفحات رويي شد. عمر معاونت رستمي البته به چند هفته هم نکشيد و نامبرده در روزهاي اخير کنار گذاشته شد. در جديدترين اتفاق هم واليزاده به عنوان معاون ضمايم روزنامه معرفي شده است.

علاوه بر تيم مديريت تحريريه يعني پست هاي سردبيري و معاونان سردبير که در طول يک سال اخير اين حجم از تغييرات را تحربه کرده، تحولات در سطح تحريريه هم چشمگير و عجيب و غريب بود. حسين نيک پور دبير سرويس سياسي جاي خود را به مصطفي انتظاري داد. در سرويس رسانه يا راديو تلويزيون، زند کريمخاني – که با عنادی نسبت فامیلی دارد – جايگزين آشياني شد. عمر دبيري زند کريمخاني زياد طولاني نشد و قرار شد خانم مصري با حفظ سمت، دبير گروه راديو و تلويزيون هم باشد. در روزهاي اخير و پس از سردبير شدن مصري هم محسن محمدي به عنوان دبير اين گروه معرفي شده است.

گروه فرهنگي هم از سيل تغييرات عنادي مصون نماند. سينا علي محمدي دبير اين گروه جاي خود را به رضا رستمي داد،‌ رستمي پس از چند روز دبيري فرهنگ و هنر معاون ضمايم شد و جايش را به کيوان امجديان داد. در آخر چنانکه گفته شد، رستمي از معاونت ضمايم هم کنار گذاشته شد.

در گروه شهرستانها هم دبير گروه عوض شد و روحاني جاي خودش را به دوستي داد. در گروه جامعه هم نصيري،‌ صندلي‌اش را به يوشي زاده داد. دبير گروه اقتصادي هم تغيير کرد و لطفي مسووليت اداره اين سرويس را به عهده گرفت. در بخش ورزشي هم مديران روزنامه افشين خماند دبير سرويس را کنار گذاشتند و علي جوادي را جايگزين او کردند. دبيري گروه بين الملل هم از محمد عسگري به حسين اميري رسيد که خودش در دوره مديريت جديد، مدير آنلاين شده بود. دو گروه دانش و حوادث تنها گروههايي بودند که در سونامي تغييرات تحريريه دست نخورده باقي ماندند و مديريت ساير سرويس‌ها چنانکه گفته شد بعضا حتي بيش از يک بار تغيير کرد. علاوه بر اينها تحريريه شاهد تغييرات ديگري از جمله خداحافظي حميد اسدي، دستيار سردبير، خالدي مسوول هماهنگي صفحات لايي و نوروزي منشي سردبير هم بود.

در بخش ضمايم هم تغييرات به نسبت چشمگير بود. مثلا مديريت چمدان دو بار تغيير کرد. ابتدا از عباس رضايي به آرزو پاک رسيد. پس از چند هفته هم دوستي جايگزين پاک در دبيري اين ضميمه شد. ضميمه سيب در چارديواري ادغام شد و دبيري اين ضميمه از زهرا عرب به سينا عليمحمدي رسيد. يک ضميمه ورزشي هم راه اندازي و سپس دوباره جمع شد. صفحات ضمايم نيز تغيير کرد و با توجيه کاهش هزينه ها نيمي از ضمايم تعداد صفحات شان نصف شد.

تغييرات در بخش جام جم آنلاين هم کم از جاهاي ديگر نداشت و تکان دهنده بود. ابتدا محمدرضا نادري جاي خود را به حسين اميري داد، پس از آن هم حسين اميري جاي خود را به فرد ديگري داد و راهي سرويس بين الملل روزنامه شد. پس از رفتن اميري، دوباره آنلاين تغيير کرد. اسماعيل سلطنت پور، سینا علیمحمدی و نهایتا حجت‌الله اکبرآبادی آخرین افرادی بودند که در آنلاین سمت مدیریت گرفتند

تغييرات آمده در این گزارش فقط در بخش تحريريه و محتوايي روزنامه رخ داده است. آمار تغييرات در معاونت هاي ديگر روزنامه از قبيل اداري مالي و فرهنگي و بخشهايي از جمله روابط عمومي و دفتر مديريت، به مراتب جدی تر بوده و در بعضي بخشها مدیران به طور متوالي و مکرر تغيير کرده‌اند. به همه ی اينها اين را هم اضافه کنيد که تمامي بخش هاي روزنامه شاهد يک تعديل نيروي بي سابقه در ابتداي روي کار آمدن مديران جديد هم بوده است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. چرا درباره تغییرات پی در پی در بخش آگهی ها ،اداری و مالی ،نمایندگان شهرستانها و چاپ و توزیع ننوشتید

  2. برا اینکه نتیجه تغییرات و سوءمدیریت رو ببینید میتونید به تیرلژ روزنامه مراجعه کنید. روزنتامه 300 هزاری رو به 50 هزار رسوندند. از میران بازدید های سایت جام جم آنلاین دریابید که روزانه از 100 هزار بازدید به 15 هزار رسیده… می تونید ازبرگشتی های روزنامه و ریزش وحشتناک مخاطب بفهمید. روزنامه ای که با تولدش خوش درخشید و حالا در سایه مدیریت ایشون به این روز افتاده.

  3. روزنامه جام جم یکی از روزنامه های مورد علاقه ام بود ولی 8 ماهه دیگه اونو نمی خرم. ضمیمه هاشو دوست داشتم ولی حالا اصلا اونا رو نمی پسندم. ضمیمه سیب رو خیلی می خوندم ولی حذفش کردن.

  4. اتفاقا همه تغییرات در راستای بهبود صورت گرفته و گزارش حاضر بیشتر جنبه انتقام جویی از مدیر موسسه را دارد

  5. باید دید چه کسانی در این تغییرات ضرر کرده اند فردی را میشناسم تا قند خانه اش را هم از روزنامه میبرده خوب معلومه این فرد را تغییر بدهی صدایش در میاید

    1
    1
  6. روزنامه جام جم به گفته کارشناسان خود روزنامه مرجوعی اش به صفر رسیده الان بنده در این روزنامه فعالیت میکنم واقعا هرکه چنین ادعای دارد بیید و ثابت کند . روزنامهای که با کمک و پول صدا و سیما اداره میشد در این دوره خود کفا شده چرا گزارشگر به این نکات توجه نکرده ….

    1. این ادعا دروغی بیش نیست . البته وقتی شما روزنامه ای با چند صد هزار تیراژ رو به 50 یا 60 هزار تیراژ برسونید نباید هم برگشتی داشته باشه

    2. گفته کارشناسان خود روزنامه آیا سند است؟ اوضاع تیراژ روزنامه برای همه روشن است. روزنامه جام جم در طول دوران فعالیتش چنین اوضاع اسفناکی رو تجربه نکرده. آقای عنادی و شما همکاران نزدیکش بهتره دست از گلوی این روزنامه عزیز و کارکناش بردارید. همه مشکلات حل میشه ایشالا

  7. در بخش چاپخانه روزنامه وضعیتی اسف بار داشت خدا به دکتر عمادی خیر دهد که به وضعیت چاپخانه سر و سامان داد . این گزارش هم معلومه توسط کی نوشته شده یکی از افرادی که تعدیل شده وگرنه الان جو روزنامه عالیه

    1. جای تاسفانه که یک مدیر اینقدر کوچک و کم ظرفیت باشه که به اطرافیانش بگه برید تو فلان سایت کامنت بگذارید خودش هم همین کار رو بکنه. واقعا جای تاسفه…

    1. عزیزم متن خبر که نه نسبتی به کسی داده شده نه اتهامی زده شده. همه شرح ماوقعه. شما بفرمایید دقیقا کدوم یکی از این تغییراتی که نوشته شده اتفاق نیفتاده. بفرمایید مثلا آقای ایکس که اینجا نوشته عوض شده عوض نشده. حتی یک موردش هم دروغ نیست هم آقای عنادی می دونه هم اطرافیانشون. وگرنه تا حالا صد تا تکذیبیه منتشر کرده بودن.

  8. بخش اعظم کامنتهاي تاييدي پرواضحه که توسط خانم ک م و آقاي م گ نوشته شده. عزيزاني که هر دوشون مرزهاي پاچه خواري رو درنورديدن. اگر شما تاييد نکنيد اقدامات عنادي رو کي تاييد کنه؟

  9. تاسف برای سایت چرا این مطالب کینه توزانه را نسبت به مدیری که همه توانش را پای روزنامه گذاشته منتشر میکنید

  10. لطفا مدیران روزنامه به جای بحثهای انحرافی با اشاره به متن گزارش بگن کجاهاش خلاف و دروغه اگر یک کلمه گفتن من همه حرفاشون رو تایید می کنم

  11. تفاوت روزنامه را در یک نگاه میتوان متوجه شد اهل فن میدانند الا ن وضعیت روزنامه های کشور چگونه است و روزنامه جام جم چگونه دارد با خود کفایی اداره میشود . این گزارشها هم کاملا مغرضانه نوشته شده وگرنه چرا در این مقطع زمانی همکاران روزنامه بهترین قضاوت کنندگان هستند

  12. دکتر عنادی از وقتی امدن انصاف نیوز جان انصافا به کارمندان و خبرنگاران رسیدن و توجه داشتن خدایی و خدا وکیلی این حقش نبود . نمیدونم کی این کار رو انجام داده ولی ایشان مدیری پاک دست و با اخلاق و حرفه ای است . چرا از ایشان یا روزنامه جوابیه نمیگیرد تا پاسخ این خزعبلات را بدهند

    1. امروز چند بار کسانی از آن روزنامه با سردبیر در تماس بودند، اگر جوابی لازم باشد می دهند

  13. چرا گزارش به وضعیت اسف بار روزنامه قبل از امدن اقای عنادی اشاره نکرده و نگفته چه افتضاحی در روزنامه و چاپخانه و مسایل مالی بود چرا همه کاسه کوزه ها سر ایشان شکسته امها که روزنامه را میشناسند میدانند که در حوزه های مختلف چه مشکلاتی وجود داشت .الان تازه روزنامه سرو سامان گرفته کجا بود این اقا یا به احتمال زیاد خانم گزارشگر اونوقت از این گزارشها بنویسه

  14. بخشی از اطلاعات این گزارش اشتباهه امارها رو از کجا آوردید
    روز خبرنگار این بندگان خدارو بدنام نکنید من هنوز جام جم میخونم بنظرم روزنامه خوبیه

  15. دوستانِ آقای عنادی در کامنت ها همچون مرادشون احمدی نژاد، بنا کردند به توهین و تهمت به قبلی‌ها. من یه سوال کوچیک دارم فقط. اساتید عزیز. حالا مثلا سری اول تغییرات به قول شما لازم بوده و قابل قبول. چون قبلی ها بد بودن. ایشون چرا مدیرایی که خودشون گذاشتند رو هی عوض می کنند. از چهار سردبیر که ایشون منصوب کردند، یکیش منتسب به مدیریت قبل بوده، دو تای دیگه رو چرا عوض کردند؟ یعنی نعوذ بالله خودشون هم اشتباه کردند؟ مگه میشه؟ ایشون که اینقدر شریف و پاکدست هستند و عمرشون رو گذاشتند پای روزنامه به قول کامنت‌گذاران، چطور اینقدر مدیرهای منصوب خودشون رو ورمیدارن؟ بی ثباتی و اوضاع اسفناک روزنامه از نظر مدیریتی اظهر من الشمسه. مدیر سایت هم آی پی کسانی که کامنت می‌گذارند رو داره. از ایشون خواهش می کنم آی پی افرادی که در حمایت از عنادی کامنت گذاشتند رو منتشر کنند تا معلوم بشه که نویسنده چند تا از این کامنت ها مشترکه. تا سیه روی شود هر که در او غش باشد…

  16. خیلی برای من جالب بود این کامنتها…به عنوان کسی که در این روزنامه کار می کنم به شرفم قسم می خورم که گزارش عین واقعیت است. [برخی] همکاران من هر روز که پا در تحریریه می گذارند انتظار دارند با اخراج و یا ورود تازه واردی روبرو شوند. روزنامه بعد از رفتن اقای مقدم یک روز ثبات نداشته… حتی مدیرانی که خود آقای عنادی و تیمش آورده اند یک هفته ای و یا طی چند ماه عوض کرده اند. آقای کریمی ، آقای گلجان، آقای شاه محمدی، آقای رستمی ، آقای سلطنت پور، آقای امیری، آقایان مدیران مالی و اداری… کسانی بودند که خودش آورد و خودش برکنار کرد. دلیل هم داشت … بر اساس شایسته سالاری نیرو نمی آورد!

  17. وقتی شما بر اساس مدرک صرف آدم بیاری ، کسانی که به هیچ وجه الفبای روزنامه نگاری را هم نمی دانند نتیجه اش همین تغییرات مداوم است. آقای م. گ که به عنوان معاون ضمایم آورد خودش بتنهایی کافی است که بدانید آقثای عنادی با این روزنامه چه کرد. کسی که آدم محترمی است اما تیتر و لید و متن رو از هم تشخیص نمی داد و تیترهایی می زد وحشتناک . در نهایت خودش مجبور شد ، او را بفرستد یک گوشه ای اداری و پستی به او بدهد که حقوق مدیریتی را بگیرد. اسمم را نمی زنم چون […]. بارها در جمع تهدید کرده اگر کسی شایعه رفتن مرا دامن بزند اخراج می شود. فکرش را بکنید

  18. من به عنوان کسی که سالهاست خواننده این روزنامه هستم گواهی می دهم که روزنامه بشدت افت کرده و دیگر صفحاتش جذاب نیست. همه سوژه ها تکراری و گاه تیترها هم تکراری است. کاملا مشخص است تیمی رفته و تیمی آمده که مخاطب برایش ارزش ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا