خرید تور تابستان

توقیف کشتی ایران توسط روسیه!

2 روز قبل وزیر نفت وعده افتتاح زودهنگام فاز ۱۱ پارس جنوبی را داد. قرار بود در این پروژه سکوی C فاز ۱۲ به جای سکوی C فاز ۱۱ نصب شود.

به گزارش قرن نو این نصب قرار بود توسط شناور اوشنیک تاسیسات دریایی انجام شود، اما مشکل اینجاست که این شناور غول‌پیکر دبل جوینت برای پروژه نورد استریم ۲ توسط یکی از شرکت‌‌های لوک‌اویل اجاره شده بود و اکنون در بندر روتردام هلند توسط روس‌ها توقیف شده است.

شناور اوشنیک یکی از غول‌پیکرهای فراساحل جهان است که مشکل اصلی مدیریتش این است که برای آن باید پروژه پیدا و تعریف کرد.

در مدیریت سابق تاسیات دریایی این شناور به یکی از زیر مجموعه های لوک اویل اجاره داده میشود که در پروژه نورد استریم ۲ در آب‌هاي دانمارک لوله گذاری کند اما وقتی پروژه از سوی آمريکا تحریم می‌شود.

فضای کار متشنج و مدیریت تاسیسات دریایی به جای استفاده از بند شرایط فورس ماژو به جای اینکه این قرار داد را ترک کند درآن می ماند و نقش استند بای را با روزی ۶۰ هزار دلار به عهده می‌گیرد.

 اما این تمام ماجرا نبود و جنگ روسیه با اکراین هم بر پیچیدگی‌های اجرای این قرارداد افزود اما کماکان شناور ایرانی در اختیار روس‌ها ماند.

اما از سویی دیگر الزامات تولید گاز از فاز یازده برنامه زمان بندی این پروژه را پیش انداخت و برنامه‌ای که قرار بود در زمستان اجرا شود به اوایل پاییز افتاد و پتروپارس از تاسیسات دریایی خواست که شناور اوشنیک را برای جابه جایی سکوی C یازده به پروژه بیاورد.

در این‌جا مدیریت تاسیسات دریایی و واحد حقوقی با شگردهای مذاکره‌ای مي‌توانستند از دو قضیه جنگ روسیه با اکراین و تحریم‌های پروژه به عنوان  فورس ماژور استفاده کنند و شناور را از اروپا بیرون بکشند اما شیوه‌ای دیگر گویا طی شد که منجر به این شد که شناور اوشنیک در بندر روتردام هلند توقیف شود و روس ها ادعایی ده میلیون یورویی برای آزاد کردن شناور علم نمایند.

 این در حالی است که سایت های وابسته به مدیریت تاسیسات دریایی دو هفته پیش خبر داده بودند اوشنیک به آبهای ایران وارد میشود و مدیرعامل تاسیسات هم به نفتی ها قول آمدن شناور را داده بود اما اکنون اوشنیک توقیف و زهیری در هلند است برای مذاکره.

احتمالا برای رسیدن به پروژه فاز ۱۱ غرامت مورد ادعای روس ها پرداخت می شود تا وعده وزیر به مردم و دولت زیر سوال نرود اما گویا کشور مدام باید هزینه های قلدر مابی و همه چیز دانی مدیرانی را بدهد که در وقت لازم شانه پهن میکنند و صدا بلند و در وقت تنگی قافیه، غرامت میدهند و پا پس میکشند. ماجرای اوشنیک داستان تکراری نفت و توسعه ایرانی است.

انتهای پیام

بانک صادرات

پیام

  1. باید دید چقدر از این ده میلیون دلار سهم مدیران ارزشی وزارت نفت در زد و بندشان با طرف روس هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا