بیانیهی یک تشکل دانشجویی ع.پ شیراز به مناسبت روز عفاف و حجاب
شورای عمومی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت روز عفاف و حجاب بیانیهای صادر کرد.
به گزارش دریافتی انصاف نیوز، متن کامل این بیانیه در پی میآید:
صدای جیغ و فریاد زن هنگام دستگیری! توسط مأموران گشت ارشاد که این روزها تحت عنوان طرح امنیت اخلاقی شدت گرفته است در گوشم میپیچد.
مقاومت او برای نرفتن در ون و کشاکش با مأموران نیروی انتظامی، صحنههایی دلخراش را ترسیم میکند که دل آدمی را به درد میآورد. این روزها چه در خیابان باشی و چه در فضای مجازی احتمال اینکه با چنین صحنههای تلخی مواجه شوی زیاد است.
به لطف پیگیران بودجه در این حوزه که با وجود تمامی مشکلات معیشتی و اقتصادی اولویتشان اکنون نه تخممرغ شانهای صد هزار تومان پیشنهادی رئیس صنف مرغداران و نه گیلاس کیلویی ۷۰ هزار تومان و نه ماست ۷۰ هزار تومانی و نه نان باگت ۱۵ هزار تومانی و نه روغن نباتی ۳۰۰ هزار تومانی و نه هیچ چیز مهم دیگر، اولویت آنها امروز پوشش زنان است.
طرحی که به نام «امنیت اخلاقی» در جامعه با مجوز وزارت کشور در حال اجراست مطالبه طیفی را پاسخگوست که دغدغهاش «کاد الفقر ان یکون الکفرا» نیست، و به صراحت اعلام میکنند که دغدغه آنها یک دغدغه سیاسی و هویتساز به نام حجاب است.
- «حجاب یک مسئله عادی نیست، به هویت “ما” گره خورده است» حاجعلیاکبری، امام جمعه تهران
این ما چه کسی است؟ زن ایرانی؟ بیتردید عنصر هویتساز برای زن ایرانی حجاب نیست؛ زیرا زن ایرانی از پیش از اسلام نیز پوشش مناسب داشته است و با القای پوشش مورد نظر طیفی خاص دارای هویت اسلامی نخواهند شد!
بررسی قوانین موضوعه در خصوص حجاب از بدو انقلاب تاکنون و جرمانگاری بیحجابی نیز منجر به کسب نتیجه دلخواه طرفداران حجاب اجباری نشده است.
از سوی دیگر قانونگذاران به این نکته مهم توجه نکردهاند که اساسا پروردگار برای بیحجابی مجازاتی در نظر نگرفته که اگر چنین بود، مانند شرب خمر و سرقت و زنا برای آن مجازات در نظر میگرفت!
در بحث حجاب، مشکل از جایی نشئت گرفته است که رجل سیاسی ما (اعم از زن و مرد که ایبسا زنانی بودهاند که در راستای تضییق و تحدید حجاب سختگیرانهتر از مردان عمل کرده و میکنند) امری ذاتا فرهنگی را به یک امر سیاسی پیوند زدهاند.
بعید به نظر میرسد طراحان طرح امنیت اخلاقی که این روزها شاهد وضعیت افسار گسیخته تورم و وضعیت دشوار معیشتی بخش بزرگی از مردم هستند ندانند که جامعه تحمل فشار مضاعف بر نیمی از جمعیت خود را که اکنون آنها نیز نانآور خانه هستند را ندارد.
منظور و هدف این عده شاید قابل تصور و پیشبینی باشد اما از یک چیز هرگز نباید غفلت کرد “جامعه انسانی غیرقابل پیشبینی است” و همواره نتایج مورد نظر سیاسیون حاصل نمیشود، بلکه نتیجه عکس نیز حاصل خواهد شد!
در مقدمه قانون اساسی زن چنین توصیف شده است: «در ایجاد بنیادهای اجتماعی اسلامی، نیروهای انسانی که تاکنون در خدمت استثمار همهجانبه خارجی بودند، هویت اصلی و حقوق انسانی خود را باز مییابند و در این بازیابی طبیعی است که زنان بهدلیل ستم بیشتری که تاکنون از نظام طاغوتی متحمل شدهاند، استیفای حقوق آنان بیشتر خواهد بود.»
…
درحالیکه صدای جیغ زن همچنان در گوشم طنینانداز است، این جمله از قانون اساسی در جلوی چشمانم رژه میرود.
فرزند شهید بهشتی میگوید: «در دادگستری تا آخرین روزهای حضور شهید بهشتی خانمهایی بودند که بدون حجاب با ایشان کار میکردند و هم آقایانی بودند که با کراوات یا مُد غربی در کنار ایشان مشغول به کار بودند. خاطرهای را از یکی از همکاران شهید بهشتی نقل میکنم:
ایشان میگفتند که من در زمان کار همیشه کراوات میزدم. یک روز قرار شد نزد شهید بهشتی بروم و آن روز کراوات نزدم. ایشان تا بنده را دیدند نگاه عمیقی کردند و گفتند چرا کراوات نزدید. بنده گفتم به خاطر آمدن خدمت شما احساس کردم ممکن است درست نباشد. شهید بهشتی بلافاصله به من گفتند که هرگز این کار را نکن و مجددا کراوات بزن و همان چیزی که اعتقاد داری و هستی پایبند باش.»
در این زمینه چه برای برداشتن حجاب باشد و چه برای گذاشتن آن، اجبار جواب نمیدهد. با طبع انسان سازگار نیست و پیامبر هم این کار را نکردد!
ایمان باید در قلب انسان خانه بگیرد وگرنه اگر قرار باشد به ظاهر خود را نشان دهد، همین خواهد شد که امروز شاهدش هستیم. ما نباید انتظار داشته باشیم کسی که حجاب را قبول ندارد، منافقانه رفتار کند و به خاطر ما حجاب را به اجبار استفاده کند. ما میتوانیم طی یک فرایند عقلانی و تدوین شده اعلام کنیم حجاب اجباری نیست، اما خانمها ملزماند که یک سری کدهای اخلاقی را مثل همه جای دنیا رعایت کنند. این کدها برای آقایان نیز الزامآور است. امروز در تمام دنیا هر کسی که لخت بگردد دستگیر میشود و اگر کسی هم مزاحمت ایجاد کند دستگیر خواهد شد. باید این کدها بر اساس فرهنگ ما، عرف ما، اصول دینی و اعتقادی ما لحاظ شود!
در پایان یادآوری میکنیم بخشی از سخنان آیتالله دکتر بهشتی در مسجد اعظم قم خطاب به طلاب حوزهی علمیه قم:
«به طلاب و فضلای حوزه هم به دنبال این بحث یک پیشنهاد دارم و آن پیشنهاد این است که به مردم ایران فرصت بدهید تا آگاهانه و آزادانه خود را برمبنای معیارهای اسلامی بسازند و این خودسازی را بر مردم ما تحمیل نکنید. آگاهی بدهید، زمینه سازی کنید برای رشد اسلام، ولی بر مردم هیچ چیز را تحمیل نکنید. انسان بالفطره خواهان آزادی است، میخواهد خودسازی داشته باشد، خودش، خودش را بسازد، اما بر خلاف دستور قرآن مبادا مسلمان بودن و مسلمان زیستن را بخواهید بر مردم تحمیل کنید، که اگر تحمیل کردید آنها علیه این تحمیلتان طغیان خواهند کرد.
انسان عاشق آزادی است، میخواهد خودش به دست خود و با انتخاب خود، خود را بسازد، ”اما شاکرا واما کفورا”؛ آنقدر تحمیل راه و عقیده بر انسانها نامطلوب است که خدا به پیامبر اکرمش خطاب میکند. (پیغمبر اصرار داشت، پافشاری میکرد، زحمت میکشید، خودش را به رنج و تعب میانداخت که مردم را به راه خدا بیاورد) که ای پیغمبر کار تو هم حد دارد. (افی انت تکره الناس حتی یکونوا مومنین) تو میخواهی مردم را وادار کنی، مجبور کنی که آنها مومن باشند؟ اینکه راه پیغمبر نیست.
شورای عمومی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز 1401
انتهای پیام
باسلام بسیارمتن وزین وسنجیده وعاقلانه وبا معارف اسلامی منطبق بود
تعادل در هر چیزی باید رعایت بشه.
اینکه چون فقر هست پس ایمان یا به قول نویسنده فرهنگ و حجاب و … رها بشن کاملا غلطه.
اینکه با خطای گشت ارشاد، کسانی که راه رضاشاه رو اینبار بدون گلوله دنبال میکنن، آزاد باشن غلطه.
اینکه به جای فرهنگ سازی و روشنگری، فقط به زور متوسل بشن هم غلطه
تعادل داشتن هنره که البته کار سختیه و کار هرکسی نیست!