خرید تور تابستان

قیمت پروفیل

رپورتاژ آگهی

چکیده : قیمت پروفیل و عوامل تعیین کننده نرخ نهایی قوطی پروفیل

بازسازی و تولید لوله سبک از صنایعی هستند که در سال‌های اخیر با بی‌توجهی دچار چالش‌هایی شده‌اند. از کمبود نقدینگی در این صنایع گرفته تا قوانین جدیدی که به مرحله اجرا درآمده‌اند همگی عواقبی جز کاهش تولید، افزایش نرخ محصولات و کاهش صادرات محصولات فولادی ازقبیل پروفیل و لوله سبک نداشته‌اند.

این مشکلات و چالش‌ها تولیدکنندگان را محبور کرده است به جای تولید انبوه محصولات کارخانه خود به تولید سفارش محور روی بیاورند. در این راستا لازم است که نیازهای بشر امروزی به پروفیل‌ها تغییر یابد و صرفه‌جویی در مصرف این محصولات به منظور تولید به‌صرفه‌تر مورد توجه قرار گیرد. در این مقاله سعی شده است چالش‌هایی را که این گونه صنایع و تولیدکنندگان لوله و پروفیل با آن مواجه هستند را بررسی کنیم.

در چند سال اخیر چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد در دنیا با در نظر داشتن امر نوسازی در خطوط تولید آهن‌آلات به‌ویژه پروفیل سبک انقلابی جدید در راستای تولید لوله سبک و پروفیل ایجاد کرده و این تغییرات مورد استقبال و توجه جهانیان قرار گرفته است. چین با ساخت لوله‌های سبک‌تر نسبت به استاندارد جهانی با ویژگی‌ها و کاربرد لوله سنگین گذشته توانسته است با بهره گیری از فولاد کمتر لوله‌هایی بسازد که همان ویژگی و کاربرد لوله‌های سنگین را حفظ کند.

رتبه جهانی ایران در تولید فولاد

کشور ما ایران رتبه دهم تولید فولاد جهان را از آن خود کرده است اما با این حال به لحاظ فرسودگی خطوط تولید لوله و پروفیل سبک چالش های زیادی را در مسیر خود دارد. با وجود فرسودگی خطوط تولید لوله سبک و پروفیل سبک و تجهیزاتش، نتیجه ای جز توقف در تولید و ایجاد ضایعات ندارد.

در نهایت این عواقب سبب می‌شود برای تولیدکنندگان لوله و پروفیل سبک سود کمتری حاصل شود. یکی از ضرورت‌هایی که لازم است هرچه زودتر اعمال شود سرمایه‌گذاری و بازسازی در بخش بازسازی تولید لوله سبک است. در این صنعت سود و زیان حاصل از آن نیز وابسته به تجهیزات است که در این خصوص نیز تولیدگنندگان توان واردات تجهیزات به روز را برای حل این مشکل ندارند و با مشکلاتی دست به گریبان اند.

خواسته فعالان صنعت فولاد و صنایع تولیدی دیگر حمایت دولت است. با این حال در سال جاری برخلاف ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی با لغو معافیت پرداخت حقوق ورودی ماشین آلات و تجهیزات تولید لوله سبک، هزینه‌های واردات و نوسازی تجهیزات و دستگاه‌ها افزایش یافته و این سبب تشدید مشکلات شده است.

قیمت قوطی 4*4 و لوله سبک

با وجود چالش‌های مختلف در بازار این محصولات، فعالان صنعت تولید پروفیل و لوله سبک سود کم بسیار جزئی برای محصولات خود درنظر گرفته‌اند. برای تعیین قیمت پروفیل و سایر محصولات عوامل مختلفی ازقبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های انرژی، هزینه نیروی انسانی و حمل‌ونقل در نظر گرفته می‌شود که در تولید پروفیل و لوله سبک و قیمت‌گذاری آن از این موارد صرف نظر کرده و در قیمت پروفیل فقط نرخ ورق و هزینه تولید اعمال می‌شود.

تجهیزات قدیمی برای تولید پروفیل

با بهره‌گیری از دستگاه‌ها با تکنولوژی قدیمی برای تولید لوله و پروفیل سبک هزینه نهایی محصول افزایش می‌یابد. در نتیجه آن شاهد افزایش قیمت نهایی محصولات نسبت به سایر محصولات داخل بازار جهانی خواهیم بود که درنهایت از میزان صادرات لوله و پروفیل کاسته می‌شود.

حمل‌ونقل در صنعت ساخت پروفیل

یکی دیگر از دلایل کاهش سود و عدم رقابت جهت صادرات لوله و پروفیل به کشورهای همسایه در این صنعت بحث مربوط به بحث حمل‌ونقل است؛ چراکه به دلیل زیرساخت‌های توسعه نیافته حمل ریلی و دریایی، لجستیک در این صنعت با قیمت بالا انجام می‌گیرد. یکی از موضوعات بسیار مهم مدیریت صحیح حمل‌ونقل است که باید با همکاری و سرمایه‌گذاری دولت به همراه ارائه راه‌حل‌های مناسب به بخش صادرات محصولات این صنعت کمک کرد.

اشتغالزایی صنعت فولاد

اغلب در بخش خدمات اشتغالزایی موجود است و خدمات در کنار تولید معنا پیدا می‌کند. یکی از صنایعی که تولید و خدمات را در خود جای داده، صنعت فولاد و صنایع تولید لوله و پروفیل سبک است که موجب اشتغالزایی جمع کثیری از مردم جویای کار شده است. قابل ذکر است که به صورت میانگین، فولاد در ۶۰ صنف به کار گرفته می‌شود که نیاز بخش بزرگی از این اصناف لوله‌های سبک و پروفیل است. علاوه بر آن می‌توان گفت فولاد از تنوع ۱۲ هزار نوع محصول نیز پشتیبانی می‌کند.

درصورت سرمایه‌گذاری و توسعه صنعت پروفیل موقعیت‌های شغلی زیادی ایجاد می‌شود. تا به امروز با فروش محصولات فولادی در اقتصاد کشور رونق ایجاد شده است و در کنار آن بخش خدمات به صورت ویژه نقش بسزایی در اقتصاد کشور ایفا می‌کند.

کمبود نقدینگی، از چالش‌های مهم صنعت فولاد و تولید پروفیل

به‌گفته کارشناسان صنعت فولاد در حوزه تولید محصولات و در تامین مواد اولیه خود با کمبود نقدینگی مواجه است و مبالغ بین کارخانجات و مصرف‌کنندکان به شکل حساب‌های بانکی در جریان است. با وجود کمبود نقدینگی در کارخانه‌جات تولیدی پروفیل، تولیدکنندگان پس از عرضه ورق سیاه و ورق روغنی در بورس کالا قادر به خریداری این محصولات به اندازه کافی نیستند و فقط می‌توانند در حد رفع نیاز خود اقدام به خریداری این محصولات کنند. بنابراین سیاست عرضه فراوان ورق در بورس کالا به منظور رفع رکود نمی‌تواند اثر چندانی داشته باشد.

پیش‌بینی بازار فولاد در سال ۱۴۰۴

در حال حاضر کشور ما توانسته است در بین رقیبان خود در تولید فولاد جهان رتبه دهم را کسب کند. با این حال فعالان حوزه فولاد سعی دارند تا به رتبه هفتم در جهان برسند. لازمه این پیشرفت عوامل متعددی است که مهم‌ترین آن تامین مواد اولیه مورد نیاز برای صنعت فولاد است. ماده اولیه در صنعت تولید پروفیل و لوله سبک، ورق فولادی است که در سال های اخیر با وجود قوانین عرضه در بورس کالا تامین ورق فولادی به عنوان ماده اولیه این صنعت با مشکلات محتلفی همراه شده است.

میزان عرضه و تقاضا در صنعت پروفیل

پس از آنکه قیمت مواد اولیه مورد نیاز صنعت پروفیل و لوله با افزایش مواجه شد، قیمت لوله و پروفیل سبک نیز اندکی افزایش قیمت را تجربه کرد. یکی از عواقب این افزایش قیمت کاهش تقاضا بوده است. رکود در بازار این محصولات سبب شده است که تولیدکنندگان ترجیح دهند به جای تولید انبوه، به تولید سفارش محور روی بیاورند.

 منبع : https://fouladtofighi.com/

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا