«امام صدر از آنها می گفت که با دین تجارت می کنند»
«حجت الاسلام و المسلمین شیخ حسن عبدالله» مسئول فرهنگی جنبش امل لبنان و مفتی صور و جبل عامل با اشاره به اینکه نقش مذهبی نقشی پیشرو درجامعه است، تاکید کرد: امام موسی صدر این نقش مسیحیایی را برعهده گرفت و به عنوان نگرشی جامع ملی در سطح ملی بازتاب داد.
شیخ حسن عبدالله با بیان اینکه دین جدای از شهروند و ملت نیست، اظهار کرد: امام صدر نگرش مذهبی و نگرش ملی را در قالب واحدی ریخت و انعکاس ندای نگرش ایمانی بود که با جنبش انبیا و پیامبران همگرایی می کند.
مفتی عبدالله که در سی و سومین سالگرد ناپدید شدن امام صدر و دو همراهش «شیخ محمد یعقوب» و «عباس بدرالدین» با شفقنا گفت وگو می کرد، اظهار داشت: لبنان از همان آغاز از مشکل فرقه گرایی سیاسی رنج می برد. امام صدر توانست دو موضوع را از هم جدا کند: موضوع اعتقاد دینی که همان طوایف هستند و موضوع تعصب مذهبی و اختلافات فرقه ای؛ امام معتقد بود که باید دولتی بنا شود که تمامی افراد آن در نوعی عدالت یکسان زندگی کنند و عدالت لبنان در عدالت سیاسی منعکس می شود.
وی در همین زمینه ادامه داد: امام موسی صدر معتقد بود که چنین عدالتی درواقع پل گذر به دولت صحیح و عادلانه است و چنین امری تنها از طریق لغو فرقه گرایی سیاسی ممکن می شود. این شعار اساس و پایه ای بود که امام صدر با حفظ تنوع مذهبی در کشور مطرح کرد.
منشأ پیامدهای تروریستی موضع گیری های فرقه ای است
مفتی صور و جبل عامل با تاکید بر اینکه ما امروز به احیای گفتمان امام موسی صدرنیاز مبرم داریم، بیان کرد: اختلافات مذهبی در لبنان نتیجه موضع گیری های سیاسی مبتنی بر پایه مذهبی است و تازمانی که نظام سیاسی بر فرقه گرایی مبتنی باشد، چنین موضع گیری هایی پایدار خواهد ماند و تازمانی که این نظام از فرقه گرایی خارج نشود، مشکلات به حال خود باقی خواهند ماند.
این شخصیت شیعه لبنانی با اشاره به اینکه امام صدر از تاجران دینی سخن به میان می آورد که به خاطر منافع سیاسی خود با دین تجارت می کنند و با بیان اینکه وی می خواست نظام سیاسی لبنان را از چنین تجاری دور نگاه دارد تا نظام سیاسی عادلانه ای برای همه لبنانی ها تشکیل شود، یادآور شد: از نگاه امام موسی صدر خروج از بحران های کنونی، مستلزم خروج از فقه گرایی سیاسی است چرا که منشأ چنین پیامدها و عواقب حاد تروریستی، موضع گیری های مذهبی در سیاست لبنان است.
جنبش امل بیش از دیگران به شناخت ابهامات قضیه امام صدر اصرار دارد
مفتی عبدالله با تاکید بر اینکه جنبش امل لبنان تنها زمانی خواهان پایان دادن به این پرونده است که سرنوشت امام و دو همراهش مشخص شود، خاطرنشان کرد: جنبش امل بیش از دیگر مردم نسبت به شناخت ابهامات این قضیه اصرار دارد.
وی ادامه داد: ما هر بار که از نظام لیبی چه قذافی و چه نظام کنونی این کشور حقیقت را درباره سرنوشت امام صدر جویا می شدیم به عنوان جنبش امل با همان تهمت هایی روبرو می شدیم که به امام در زمان حضور میدانی ایشان در لبنان نسبت داده می شد که تعجبی هم ندارد و تهمت ها و افتراهایی تاریخی است.
مسئول فرهنگی جنبش امل لبنان در پایان تاکید کرد: قضیه امام موسی صدر برابر با هویت لبنان است بنابراین باید این قضیه را که فراتر از یک طایفه و نوعی ساختار ملی مشترکی است که تحت لوای آن تمامی اقشار ملت لبنان متحد می شوند را حفظ کنیم.
انتهای پیام