خرید تور تابستان

گوگل پلی : روبیکا از اطلاعات شخصی کاربران جاسوسی می‌کند + جواب روبیکا

جاسم فروزنده در سایت شهر سخت افزار نوشت: به نظر می‌رسد حاشیه‌های برنامه روبیکا تمامی ندارد. گوگل پلی امروز با انتشار اعلانی برای کاربران اعلام کرد که برنامه روبیکا از اطلاعاتی شخصی آن‌ها سو استفاده می‌کند و به جاسوسی از اطلاعاتی نظیر پیامک‌ها، تصاویر، فایل‌های صوتی و تاریخچه تماس‌ها می‌پردازد. گوگل پلی از کاربران درخواست دارد این برنامه را از دستگاه خود حذف کنند.

پس از اینکه سال گذشته جنجال‌های فراوانی در مورد ساخت حساب‌های کاربری جعلی در روبیکا به راه افتاد گوگل پلی این برنامه را از سرویس خود حذف کرد. اما چندی قبل شاهد بودیم که این برنامه بازهم از طریق این سرویس در دسترس کاربران قرار گرفت. اکنون گوگل پلی بار دیگر اعلام می‌کند که بررسی اطلاعات و دیتای رد و بدل شده از آن نشان می‌دهد که روبیکا به جاسوسی از اطلاعات شخصی کاربران مشغول است. به این ترتیب انتظار می‌رود در آینده نزدیک این برنامه بازهم از این سرویس حذف شود.

گوگل پلی روبیکا را به جاسوسی اطلاعات شخصی کاربران متهم کرد

سپر دفاعی گوگل پلی که آن را با عنوان Play Protect می‌شناسیم امروز با انتشار اعلانی برای کاربران روبیکا هشدار داد که این برنامه از اطلاعات شخصی آن‌ها سو استفاده می‌کند. همچنین کاربرانی که این برنامه را بر روی دستگاه‌های خود نصب دارند در صورت مراجعه به بخش Play Protect و اسکن کردن برنامه‌های خود می‌توانند این پیغام را مشاهده کنند. در صورتی که کاربر این برنامه نباشید نیز در هنگام دانلود و نصب این برنامه با این اخطار روبرو خواهید شد.

در بخشی از پیغام نمایش داده شده توسط سرویس گوگل پلی آمده است: «این برنامه در تلاش است از اطلاعات شخصی شما همچون پیام‌های SMS، تصاویر، فایل‌های صوتی ضبط شده یا تاریخچه تماس‌های شما جاسوسی کند». گوگل پلی همچنین به کاربران خود هشدار داده است که اگر این برنامه و سازنده آن‌ را هم می‌شناسید بازهم از آن استفاده نکنید و حتی آن را از دیگر منابع نیز دریافت و نصب نکنید.

به این ترتیب باید گفت که اطلاعات رد و بدل شده در قالب برنامه روبیکا از سوی گوگل مشکوک اعلام شده است. باید توجه داشت که منبع دسترسی و نصب این برنامه تفاوتی در ماهیت فعالیت آن ندارد و روبیکا در پلتفرم خود مشغول انجام فعالیت‌هایی است که گوگل آن را به مثابه جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران تلقی می‌کند. به همین دلیل به کاربران توصیه می‌شود روبیکا را سریعاً از دستگاه خود پاک کرده و حداقل تا روشن شدن موضوع و انتشار توضیحات تیم پشتیبان این برنامه، آن را نصب نکنند.

این اطلاعاتی در حالی امروز از سوی گوگل پلی منتشر شد که با فیلترینگ گسترده پیا‌م‌ رسان‌های خارجی همچون واتس‌اپ، اینستاگرام و تلگرام قرار بود «سوپراپلیکیشن روبیکا» به عنوان یک پلتفرم جایگزین توسط کاربران داخلی مورد استفاده قرار بگیرد. به نظر می‌رسد که انتشار این اطلاعات از سوی گوگل پلی نه تنها سبب شود که کاربران داخلی آن را تحریم کنند بلکه کاربران کنونی روبیکا نیز دست از استفاده از آن بردارند.

تاکنون نگرانی‌ها و مشکلات […] مختلف سبب شده است کاربران علاقه چندانی به استفاده از پلتفرم‌های داخلی در حوزه پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی نداشته باشند. اکنون تشخیص روبیکا به عنوان یک بدافزار توسط سپر ایمنی گوگل مطمئناً به این نگرانی‌ها دامن خواهد زد و نشان خواهد داد که باور کاربران از این بابت بی‌جا نبوده است.

چندی پیش اطلاعاتی منتشر شد که نشان می‌داد چیزی در حدود 5 هزار میلیارد تومان به منظور جایگزینی اینستاگرام با برنامه ایرانی روبیکا هزینه شده است. اطلاعاتی که با انتقادات مستقیم و غیرمستقیم بسیاری از کاربران و مسئولان کشور روبرو شد و حواشی مختلفی را در پی داشت.

بروزرسانی: در راستای انتشار این پیام هشدار از سوی گوگل پلی، روبیکا بیانیه ای را منتشر کرد که می توانید آن را در زیر بخوانید:

«از صبح امروز ۶ام آبان‌ماه ١۴٠١، سپر ایمنی گوگل اخطاری برای برخی از کاربران روبیکا ارسال کرده‌است. ما در تلاشیم از طریق ارتباط با گوگل‌پلی درباره جزئیات این اعلان اطلاعات بیشتری کسب کنیم.
این اتفاق درحالی رخ داده است که روبیکا به تازگی آپدیت جدیدی منتشر نکرده‌ و دسترسی‌های پیشین خود را نیز تغییر نداده و این دسترسی‌ها هم کاملا متعارف و مشابه سایر پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی است.
با توجه به اقبال گسترده کاربران به روبیکا که شاهد آن ارسال روزانه بیش از ۵۰۰ میلیون پیام یکتا توسط نزدیک به ۳۵ ملیون کاربر فعال در ماه اخیر از میان نزدیک به ۵۰ میلیون نصب فعال است، احتمال وجود انگیزه‌های سیاسی در این اقدام بیش از پیش تقویت می‌شود. هجمه‌ای که به تازگی توسط اپل و به بهانه‌ی تحریم‌های آمریکا علیه ایران اجرا شده بود.
مطابق آنچه در بیانیه قبلی روبیکا اعلام کردیم، از اعمال محدودیت به دلایل سیاسی و امنیتی برای دسترسی کاربران به سرویس‌های بین‌المللی حمایت نمی‌کنیم اما تلاش پلتفرم‌های بین‌المللی برای ایجاد محدودیت برای کاربران ایرانی را هم برخلاف ادعاهایشان می‌دانیم.
ما هم‌اکنون درحال بررسی شرایط فنی هستیم و پس از کسب اطلاعات بیشتر جزییات جدید این اتفاق را اطلاع‌رسانی خواهیم‌ کرد».

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. این دسترسی ها رو که همه اون برنامه های لعنتی خودشون هم دارند. میبینم که دوباره یه چیزی تو ایران رشد کرد و دروغگو ها تحمل دیدنشو ندارند. اونها میخوان از طریق برنامه های خودشون روی ذهن مردم ایران تسلط داشته باشند. وقتی میبینند یک برنامه ایرانی اجازه این کار رو نمیده شروع میکنن به شیطنت.

    12
    20
    1. اشتباه مثبت دادم با حرفات کاملا مخالفم ، نیست که مسئولین ما چیزی رو کنترل نمیکنن ، اگر اونها کاربرا رو کنترل میکنن فقط برای فهمبدن اطلاعاته ولی مسئولین بیکفایت ما فقط برای … کنترل میکنن

      8
      4
  2. این که روبیکا یه اپ پر کاربردیه درش شکی نیست.این که تمام اپ ها می تونند از کاربرانشون جاسوسی کنند هم شکی نیست. گوگل پلی سر دسته همه جاسوس هاست. اگر کسی شک داره معلومه که اصلا توی باغ نیست.
    روبیکا عالیه و چه بخواهیم و چه نخواهیم چه با ما و چه بدون ما فعلا ۵۰ میلیون نصبش کردند.
    در مورد این خبر هم باید گفت: ایبرال همیشه اسب خوبی بوده برای صاحبش.

    11
    22
  3. گوگل پلی تا حالا نمیدونست روبیکا داره جاسوسی میکنه بعد یهو همزمان با فیلتیرینگ و رجوع مردم به پیامرسان های ایرانی یادش اومد؟
    تمام این دسترسی ها که گفته رو بقیه اپ ها هم دارن و همون اول کار هممون با پذیرش شرایط هنگام نصب نرم افزار ، اقدام به فعال سازی اپ می کنیم

    6
    8
  4. حالا اون قسمت دسترسی داشته باشه به اطلاعات ما مگه ما چی داریم یه جمهوری اسلامی داریم یه رهبرو امام زمان دا ریم وعاشق امام حسینیه اطلاعات ما تا همین حده اینم همه میدونن نیازبه این نیست که دسترسی ا روبیکا داشته باشن خودمون میگیم این گوگل پلی خودش یه چیزایی میشه ها اصلا خارجیه جنس فقط ایرانی که خواهری برادریا خودمون ساختن
    پع بترکید اینقدر این خارجیا حسودن

    5
    9
  5. چرت ترین برنامهٔ دنیا ، همین روبیکای ایرانی است که تا به حال کمتر از یک میلیون نفر آن را نصب کرده اند و اکثر آنها هم دیر به دیر و ماهی و شاید سالی یکبار از آن بازدید میکنند !
    ولی خود شرکت روبیکا ، حدود سی میلیون حساب جعلی و فِیک درست کرده و الکی تبلیغات می‌کنه که مثلا بگه خیلی برنامهٔ خوب و مفیدی است !!!

    7
    4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا