خرید تور تابستان

جلیلی و دوستان «جبهه پایداری» به دنبال جایگاه شمخانی؟

مطهره شفیعی در آرمان ملی نوشت:: تلاش جبهه پايداري براي حذف شمخاني عيان است. چنانکه حسين جلالي، عضو جبهه پايداري در مجلس گفت: «وقتي سرکرده فتنه 88 ابوموسي اشعري به‌عنوان صلح کل قيافه حق به جانب به خود مي گيرد و بيانيه مي‌دهد و جمهوري اسلامي را به خشونت متهم مي‌کند و از طرف اغتشاشگران و جمهوري اسلامي مظلوم مي‌خواهد که از اقدامات خشونت‌آميز اجتناب کند چرا دبير شوراي امنيت ملي اين کد واضح امنيتي را جدي نمي‌گيرد و روابط عاطفي و رفاقت با شخص ممنوع‌التصوير مانع از برخورد جدي با اين شخص مفسد و محارب مي‌شود. آقاي شمخاني حفظ نظام از اوجب واجبات است. شما نبايد رفاقت با خاتمي را بر اصل نظام اسلامي مقدم بداريد.»

کارزار حذف شمخاني

جبهه پايداري و همفکران آنها در اين روزها برنامه‌هاي جديدي در دستور کار قرار داده است و آن هم فشار براي حذف دبيران شوراي‌عالي است! ماجرا از متني آغاز شد که «فارس» در اول آبان سالجاري منتشر کرد: «از آقاي رئيسي؛ رئيس‌جمهور محترم خواستاريم دبيران شوراي‌عالي را که همگي از دولت قبل باقي مانده‌اند يعني دبير شوراي‌عالي امنيت ملي، دبير شوراي‌عالي فضاي ‌مجازي و دبير شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي را تغيير و افراد انقلابي را جايگزين کنند.» اما رسايي روزگذشته باانتشار اين متن در کانال تلگرامي‌اش خواستار مشارکت در اين کارزار شد و البته از هشتک‌هاي #پايان_مماشات و #عزل_شمخاني بهره برد! ابوالحسن فيروزآبادي؛ دبير شوراي‌عالي فضاي‌مجازي و سعيد رضا عاملي، دبير شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي هستند که ظاهرا رسايي مشکلي با آنها ندارد. البته اين برنامه رسايي را نبايد محدود به کارزار حذف دبيران شوراي‌عالي دانست چنانکه چندي قبل از آن با انتقاد صريح حميد رسايي از رئيس‌جمهور گفته بود :« آقاي رييسي، شمخاني ( دبير شوراي‌عالي امنيت ملي) را به‌ دليل ناکارآمدي برکنار کنيد.» بارديگر پس از حمله به حرم شاهچراغ نوشت: «آقاي شمخاني شما مقصريد! اين خون‌هاي ريخته شده، دل‌هاي شکسته شده نيروهاي مظلوم فراجا و اقتدار لطمه ديده نيروهاي حافظ امنيت کشور، آن هم يک هفته پس از حادثه تروريستي حرم مطهر شاهچراغ و هشدار فرمانده کل سپاه، نتيجه سردرگمي، تعلل و دست‌دست‌کردن دبيرخانه شوراي‌عالي امنيت ملي است! مماشات تا کجا؟.» رسايي حتي از واکنش‌هاي شمخاني به ماجراي متروپل نگذشت و نوشته بود: «جناب دبير شوراي‌عالي امنيت ملي؛ سينه‌زني‌تان را نخواستيم پاسخگوي عملکرد خودتان در برابر فساد و تخلفات #منطقه_آزاد_اروند باشيد! جالب است آقاي شمخاني دبير شوراي‌عالي امنيت ملي در تهران براي جانباختگان #متروپل سينه‌زني مي‌کند نه در آبادان. وي در جمع عزاداران حاضر در مقابل مسجد ولي‌عصر(عج) تهران (به‌عنوان مراسم خوزستاني‌هاي مقيم تهران) سينه‌زني مي‌کند!»

انتظار براي جلوس جليلي بر کرسي شمخاني

يکي از گمانه‌ها يراي تلاش جبهه پايداري در حذف شمخاني را مي‌توان بازگشت سعيد جليلي به اين کرسي دانست. از سال 68 تاکنون، شوراي‌‌عالي امنيت ملي چهار دبير داشته است؛ حسن روحاني از سال 68 تا 84 از سوي آيت‌ا… هاشمي‌ رفسنجاني و سيد محمد خاتمي به ‌عنوان دبير و از سال 68 تا 92 نماينده مقام معظم رهبري در اين شورا بوده است. از سال 68 حجت‌الاسلام سيداحمد خميني نماينده ديگر مقام معظم رهبري در اين شورا بود که بعد از فوت ايشان، علي لاريجاني به اين سمت رسيد. از سال 84، لاريجاني به‌عنوان دومين دبير شورا انتخاب شد و در سال 86 کار را به سعيد جليلي سپرد. با تغيير دولت در سال 92، حسن روحاني، علي شمخاني را به‌عنوان دبير شوراي‌‌عالي امنيت ملي منصوب کرد. با روي کارآمدن دولت رئيسي اين گمانه مطرح شد که سعيد جليلي بار ديگر بر کرسي دبيري شوراي‌عالي امنيت ملي تکيه خواهد زد، اما چنين نشد و شمخاني باقي ماند. جليلي دو بار شانس خود را براي رسيدن به صندلي رياست‌ جمهوري امتحان کرده، اما ناکام بوده است؛ بار اول در انتخابات سال 92 که از حسن روحاني شکست خورد و يک بار نيز در انتخابات پارسال که بعد از برگزاري مناظره‌هاي تلويزيوني به نفع ابراهيم رئيسي کنار رفت. با اين‌ حال جليلي مهم‌ترين گزينه براي رسيدن به دبيري شوراي‌عالي امنيت ملي محسوب مي‌شد که چنين نشد. شمخاني هم که از نظر درجه نظامي دريابان محسوب مي‌شود، در سال 80، درحالي‌که وزير دفاع بود، بخت خود را براي رسيدن به پاستور امتحان کرد؛ اما از سيدمحمد خاتمي شکست خورد. او در شهريور سال 92 حکم دبيري شوراي‌عالي امنيت ملي را گرفت و جايگزين سعيد جليلي شد. تا آن زمان پرونده هسته‌اي ايران در اين شورا بود، ولي با روي‌ کارآمدن حسن روحاني، اين مأموريت به وزارت خارجه و محمدجواد ظريف واگذار شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا