خرید تور تابستان

«خواستند به‌نحوی دانشجویان را از عدم حضور در کلاس بترسانم»

پست دکتر مجتبی مجتهدی + توضیح دانشگاه تهران

انجمن اسلامی دانشجویان پردیس علوم دانشگاه تهران در اطلاعیه‌ای درباره‌ی وضعیت دکتر مجتبی مجتهدی، نوشت:

نامه‌ای که در ادامه می‌آید از دکتر مجتبی مجتهدی عضو هیات علمی دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشکدگان علوم است. او این یادداشت را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده و بازنشر آن را بلامانع دانسته است.

دکتر مجتهدی در این یادداشت، به توضیح مختصر اتفاقاتی که برایش افتاده است می‌پردازد.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکدگان علوم، ظلمی را که بر این استاد دانشگاه رفته است محکوم می‌کند و خواهان اعاده حق ایشان است و از دیگر دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشکدگان علوم می‌خواهد که نسبت به این اجحاف سکوت نکنند.

متن اصلی نامه:

استادیار دانشگاه تهران هستم و حقوق این ماه و دست‌کم دو نفر از همکاران دانشکده را بلوکه کرده‌اند. در فیش حقوقی آمده “عدم انجام تعهدات”‌.

در ادامه شرحی مختصر از آن‌چه بر من در ترم جاری گذشت را برای دانشجویان و همکاران می‌نویسم.

بعد از [ماجرای] مهسا امینی و اعتراضات دامنه‌دار بعد از آن، دانشجویان شروع به حرکات اعتراضی کردند که اعتصاب و عدم حضور در کلاس درس یکی از آن‌ها بود. وجدان دانشجویان نمی‌توانست بپذیرد که هم‌کلاسی‌های‌شان پشت درهای دانشگاه و برخی پشت میله‌های زندان باشند و آن‌ها در کلاس درس حاضر شوند در این میان دانشگاه چه کرد؟ برخی هم‌کاران گفتند برای صلاح دانشجویان و جلوگیری از دستگیری بیشتر آن‌ها بهتر است دانشجویان را ترغیب (بلکه وادار) به حضور در کلاس درس کرد. ابزارهای پیشنهادی هم حضور و غیاب و یا دست‌کم ترساندن دانشجویان از نمره دروس بود. …، معاون آموزشی دانشکده، مهم‌ترین درخواستش از من صریحاً این بود که به نحوی دانشجویان را از بابت عدم حضور در کلاس بترسانم. طبیعتاً زیر بار هیچ‌کدام از این درخواست‌ها که خارج از چارچوب‌های حرفه‌ایم بود نرفتم. دانشجویانی که با من درس گذارنده‌اند می‌دانند که من هرگز در کلاس‌های درسم حضور و غیاب نکرده‌ام و برای عدم حضور دانشجو در کلاس جریمه‌ای در نظر نگرفتم.

رئیس دانشکدگان علوم، … یک‌بار من را به حضور خواست و تلویحاً من را تهدید به عدم تمدید قرارداد و ممنوع‌الخروجی کرد.

احتمالاً دلیل تهدید ممنوع‌الخروجی هم این بود که در اردیبهشت ۱۴۰۱ درخواست مأموریت پژوهشی یک‌ساله برای کشور بلژیک داده بودم و الان هم دو سه روز است که در مأموریت پژوهشی هستم. البته این مأموریت پژوهشی در شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده به تاریخ ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ مورد موافقت قرار گرفت. اما بعد از این وقایع، رئیس دانشکده …، بدون اطلاع قبلی در شورای ارزیابی و نظارت بر ماموریت‌های پژوهشی، با سفر من شخصاً مخالفت کرد.


توضیح دانشگاه تهران

ایسنا نوشت: دانشگاه تهران درباره «قطع حقوق» و «مخالفت دانشگاه با مأموریت پژوهشی خارج از کشور» یک عضو هیأت علمی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران توضیحاتی ارائه کرد.

دکتر معصومه ملک؛ مدیرکل اداره اعضای هیأت علمی و دانشجویان بین‌الملل دانشگاه تهران در واکنش به آنچه که تحت عنوان «مخالفت با سفر مأموریت پژوهشی دکتر مجتبی مجتهدی به بلژیک» در فضای مجازی منتشر شده است، گفت: در تاریخ ۱۶ شهریور ماه ۱۴۰۱ از سوی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران در خصوص درخواست اعزام به مأموریت پژوهشی دکتر مجتبی مجتهدی عضو هیأت علمی این دانشکدگان به دانشگاه گنت کشور بلژیک(از اول دی ماه ۱۴۰۱ تا ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۲) با معاونت بین‌الملل دانشگاه مکاتبه‌ای صورت گرفته بود.

وی افزود: موضوع این درخواست در جلسه ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۱ شورای بین‌الملل دانشگاه تهران مطرح شد اما فرآیند اداری مربوط به ماموریت این عضو هیات علمی طی نشده و حکم ماموریتی برای ایشان صادر نشده است بنابراین خروج وی از کشور تخلف است.    

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران؛ دکتر وحید نیکنام، رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران نیز در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه تهران درباره آنچه که تحت عنوان قطع حقوق دکتر مجتبی مجتهدی عنوان شده است، اظهار داشت: درست است که موافقت شورای بین‌الملل در زمینه مأموریت پژوهشی دکتر مجتهدی اخذ شده بود اما ایشان بر خلاف قوانین حاکم برای مأموریت‌های بلندمدت اعضای هیأت علمی، بدون طی شدن مراحل اداری و بدون صدور حکم مأموریت، محل خدمت و کشور را ترک کرده است. بنابراین در حال حاضر طبق ضوابط و مقررات آموزش عالی چاره‌ای جز اجرای قانون قطع حقوق ایشان باقی نمی‌ماند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا