افتتاح نمایشگاه تراکنش ایران زیر سایه اعتراضات پاییزه
دبیر نمایشگاه: اعتراضات اخیر برنامههای فناورانه ما را به تاخیر انداخت
سرویس اقتصادی، انصاف نیوز: هشتمین نمایشگاه تراکنش (ترانساکشن) ایران زیر سایه اعترضات پاییز گذشته آغاز به کار کرد؛ اعتراضاتی که به گفته دبیر همایش، سبب شده بسیاری از پروژه های فناورانه شبکه تبادلات مالی و پولی کشور به تاخیر و تعویق بیفتد.
به گزارش انصاف نیوز، آیین افتتاح هشتمین نمایشگاه تراکنش ایران با سخنان مدیرعامل فابا آغاز شد. محمدمراد بیات با بیان اینکه «گفتگوی متخصصان بهترین شیوه مدیریت جامعه است» گفت: «آمدهایم تا بگوییم چه سوءتدبیر و چه سوءرفتار مانع از رسیدن به مرزهای عزت و سربلندی این سرزمین است.»
او به آیهای از قرآن مجید اشاره کرد و ادامه داد: «لزوما این بهترین سخن از ارتفاع مناصب و صندلیها برنمیخیزد. اتفاقا آنان که مسئولیتی بالاتر دارند، باید بیش از سخن گفتن، بشنوند و پاسخگو باشند.»
بیات گفت: «ما در رویداد بزرگ تراکنش ایران برآنیم تا میان تفاوت دیدگاههای مختلف، تعامل خردمندانه برپا کنیم و از سویی به موضوعاتی بپردازیم که نیاز امروز و فردای ماست. به نظر میرسد اولین نیاز ما درک دقیق است از آنچه در حوزه تحول دیجیتال میگذرد و باور داریم که حرکت نکردن در این عرصه فاجعهای برای فردا میسازد.»
اعتراضات پاییزه و برنامههای نیمهکاره
مدیرعامل فابا با اشاره به اهمیت شفافیت در اقتصاد دانش، نمایشگاه تراکنش را فرصتی برای شفافسازی، نمایش توانمندیها و سنجش تقاضای بازار خواند و افزود: «در غیر اینصورت به تله فساد و تبانی گرفتار میشویم. همانگونه که متاسفانه مبتلا شده ایم. بدخواهان چنین رویدادی، از شفافسازی هراسانند.»
بیات، امیدآفرینی برای متخصصان و نوآوران و فناوران جوان را از دیگر اهداف نمایشگاه تراکنش خواند و گفت: «ما در نمایشگاه تراکنش ایران اصرار داریم تعامل سه نسل پیشکسوتان، مدیران میانسال و جوانان نوآور را در کنار هم داشته باشیم. اینکه هر یک رویدادی برای خود داشته باشند وساز خود را بسازند، ساز سازندهای نخواهد بود. موسیقی سازندگی از درهم تنیدگی هنرمندانه سازهای مختلف پدید میآید.»
به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، بیات در فراز دیگری از سخنانش گفت: «این رویداد در هیچ شرایطی صاحبان کسب و کارها را تنها نگذاشته و نمیگذارد، چه در ایام اعتراضات بنزینی، چه در ایام کرونا و چه حوادث تلخ امسال در کنار شما بوده و از این پس نیز خواهد بود.»
او با بیان اینکه اعتراضات اجتماعی پاییز گذشته مانع از به نتیجهرسیدن دو برنامه «متاورس» و «تلویزیون تعاملی» شده است، اضافه کرد: «بنا داشتیم که طرح اولیه یکی از بزرگترین پروژههای تاریخ صنعت مالی، بانکی، و فناوری کشور تحت عنوان مرکز جهانی کسبوکارهای مالی و فناوری ایران را امسال رونمایی کنیم که میتواند کانونی برای اقتصاد دیجیتال ایران باشد اما حوادث امسال آن را به تأخیر انداخت.»
مدیرعامل فابا وعده داد برنامههای به تعویق افتاده در اولین فرصت به نتیجه برسد.
پروژه بزرگ اعتبارسنجی مشتریان
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی هم در آیین آغاز بهکار نمایشگاه تراکنش هشتم گفت: «در آخرین روز کاری هفته گذشته، در شبکه شتاب بیش از 154 میلیون تراکنش به ارزش 151 هزار میلیارد تومان و در شبکه شاپرک 136 میلیون تراکنش به ارزش 314 هزار میلیارد تومان انجام شده است.»
مهران محرمیان در ادامه با اشاره به امکانات گستردهای که برای مبادلات غیرحضوری در شبکه بانکی به وجود آمده است، نتایج اصلاح قانون چک و برنامههای عملیاتی آن در زمینههای سختافزاری و نرمافزاری را تشریح کرد و گفت: «وضعیت صدور چک در فضای اقتصادی کشور به طرز چشمگیری بهبود یافته است و به کمترین میزان چک برگشتی در تاریخ مبادلات بانکی کشور رسیدهایم.»
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی به زیرساختهای ایجادشده در شبکه تبادلات مالی کشور اشاره کرد و گفت: من فکر میکنم دهه پیش رو، دهه استفاده گسترده از هوش مصنوعی و فناوریهای مرتبط با آن در حوزه پولی و بانکی خواهد بود و بنابراین باید از الان شرکتهای فناور خود را برای ورود به این عرصه آماده و حمایت کنیم.»
به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، محرمیان تکمیل پایگاه داده اعتبارسنجی مشتریان را از بزرگترین پروژههای فناوری اطلاعات شبکه بانکی دانست و ادامه داد: «ما در حوزه شمولیت شبکه بانکی و دسترسی همگانی به خدمات بانکی رتبه خوبی در جهان داریم اما از نظر دسترسی مردم به تسهیلات و اعتبارات خرد، با جایگاه مطلوب فاصله داریم. امیدواریم با تکمیل پروژه اعتبارسنجی، گام مهمی برای بهبود این عملکرد برداشته شود.»
معاون بانک مرکزی در پایان گفت: «بانک مرکزی دست نیاز به سوی همه فناوران و کارشناسان حوزه مالی دراز کرده است تا با ایدهها و نوآوریهای خود به پویایی شبکه بانکی کشور کمک کنند.
معرفی محصولات برتر و چهرههای برتر
معرفی محصولات برتر و چهرههای برگزیده حوزه فناوریهای مالی و بانکی از دیگر برنامههای مراسم افتتاح هشتمین نمایشگاه تراکنش ایران بود.
به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، در این دوره بانک پلاس از بانک ملت، پاوان، کربن، نظارت تصویری مبیننت و HSM رایا سامانههای پارسا شریف تندیس محصولات برتر سال را از هیات داوران کسب کردند.
چکنو از بانک صادرات و ایرانتراکنش نیز توانستند گواهینامه شایستگی محصول را دریافت کنند.
همچنین عباس معمارنژاد، عضو هیات علمی دانشگاه و معاون سابق وزیر اقتصاد و رضا دولتآبادی، مدیرعامل فعلی بانک ملت به عنوان چهرههای ماندگار معرفی شدند.
علی حکیمجوادی، مدیرعامل هلدینگ فناوری اطلاعات بانک صادرات (صاد) و احمد سلمانیآرانی، مدیرعامل شرکت هلدینگ فناوری اطلاعات بهپویان هوشمند امید عنوان «مدیران موثر» در صنعت بانکداری و فناوری پرداخت را کسب کردند.
از حاج ماشاالله حسینی و مسعود شکرانی به عنوان فناوران ممتاز تجلیل شد و خانمها زهرا امیرحسینی؛ معاون فناوری و بانکداری دیجیتال بانک دی و نوشآفرین مومنواقفی، معاون فناوری بانک پاسارگاد به عنوان بانوان منتخب اکو سیستم صنعت مالی و فناوریهای مرتبط معرفی شدند و مورد تقدیر قرار گرفتند.
نمایشگاه تراکنش ایران به همت فابا در مرکز نمایشگاهی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (خیابان حجاب تهران) برگزار شده است و به مدت 2 روز از ساعت 9 صبح میزبان علاقهمندان خواهد بود.
انتهای پیام