از بهشت به پاستور؟
حميد شجاعي در آرمان ملی نوشت: شايد اگر سال گذشته نگاهي به نحوه حضور کانديداهاي تاييد صلاحيت شده رياستجمهوري و برنامههايشان ميانداختيم براي برخي اين مساله نمود ميکرد که همه اين افراد براي حضور در پاستور برنامهريزي کردهاند. اما اگر امروز باز نگاهي به انتخابات رياستجمهوري سال 1400 داشته باشيم بهوضوح ميبينيم که آن انتخابات صحنه ترکيب و چينش کانديداها در پستها و مناصب گوناگون بود. چه آنهاييکه به دولت رفتند و پست معاونت رئيسجمهور گرفتند و چه ديگري که حضور در بهشت را به پاستور ترجيح داد و شهردار تهران شد. صحبت درباره عليرضا زاکاني است؛ شهردار فعلي پايتخت که اگر شرايط بهطور طبيعي پيش ميرفت و افراد برمبناي تخصص و تحصيلات مربوط براي مناصب انتخاب ميشدند، وي اکنون همچنان نمايندگي مردم قم در مجلس را داشت و براي حل مشکلات مردم اين استان تلاش ميکرد. اما عليرضا زاکاني با وجود مخالفتهاي برخي کارشناسان و صاحبهنظران در امور مديريت شهري به شهرداري تهران برگزيده شد. هر چند که عدهاي معتقد بودند که وي ميتواند در قامت شهردار تهران عملکرد خوبي از خود بهجاي بگذارد، اما امروز که قريب به يکسالونيم از روي کارآمدن وي و عملکردش در جايگاه مديريت شهري تهران ميگذرد شاهديم که کلانشهر تهران با چه مسائلي روبهرو است. مروري بر بحرانهاي امروز تهران از بحران آلودگي هوا گرفته تا حملونقل و ترافيک، آسيبهاي اجتماعي و… نشان ميدهد که مشکلات همچنان به قوت خود باقي است. هرچند که مسئولان شهري و در راس آنها آقاي شهردار از تلاش براي حل ميگويند. وظايف و مسئوليتهاي شهردار تهران مشخص است و شهرداران پيشين نيز بر همين وظايف پيش ميرفتند؛ اما گويي شهردار تهران صحبت درباره مسائلي همچون نرخ ارز، تحولات و نارضايتيهاي اخير در جامعه و سخنراني در مجامع مختلف را بيشتر وظيفه خود ميبيند. صحبت اينجاست؛ آقاي شهردار هر چند که در مسائل مختلف مبتلابه شهري برخي دستگاهها نيز مسئوليت دارند؛ اما مسئول مستقيم بحث آلودگي هوا و کيفيت مطلوب آن، مساله حملونقل و ترافيک، مترو و… با شهرداري است. وعدههاي آقاي شهردار طي مدت زمان گذشته بسيار زيبا بوده، اما صرفا در مقام شعار چرا که عمل چنداني در خصوص آن مشاهده نشده است. همين مساله نيز باعث شده تا برخي عملکرد شهردار تهران را انتخاباتي قلمداد کنند.
شهردار تهران رويکردهاي تبليغاتي را در پيش گرفته است
يک عضو شوراي پنجم شهر تهران در خصوص عملکرد شهرداري تهران طي يکوسالونيم گذشته اظهارداشت: شهرداري علاوه بر نگهداشت و تنظيف شهر مسئوليت مهم اجراي طرح جامع شهر و طرحهاي تفصيلي شهر و مناطق را نيز برعهده دارد و از آنجا که رعايت اصول شهرسازي و معماري متضمن تامين حقوق اساسي شهروندان است نقش حفاظتي و صيانتيشهرداري از حقوق شهروندان مسئوليت بسيار اساسي و حياتي است. حسن رسولي به «آرمانملي» گفت: موضوع حملونقل عمومي، بحث سلامت و محيطزيست شهري با توجه به پديده مبتلا به شهر تهران يعني آلودگي هوا يکي ديگر از ماموريتهاي اساسي شهرداري است. از طرفي با توجه به نقشي که تهران بهعنوان مرکز و پايتخت کشور به عهده دارد نحوه اداره امور پايتخت نيز علاوه بر جنبههاي خدماتي از منظر سياسي نيز از اهميت بسيار بالايي برخوردارند. وي افزود: بروز هر نوع اختلال در ارائه خدمات شهري به شهروندان ميتواند علاوه بر اينکه امکان زيست معمولي را از شهروندان سلب کند به اعتبار سياسي کشور نيز ضربه وارد کند. وي افزود: براساس قانون رشته تحصيلي و تجارب شغلي مرتبط آقاي شهردار حداقل تناسب و همخواني را دارا نيست. شهرداري نسبت به ساير دستگاههاي اجرايي کشور در صورتيکه شهردار انگيزه بهرهبرداري سياسي از اين موقعيت را دارا باشد اين امکان وجود دارد که در انجام ماموريتهاي مديريت شهري اهداف و مقاصد سياسي تعقيب شود. رسولي عنوان کرد: بارزترين مصداق اين مساله دوره آقاي احمدينژاد در سالهاي 82 تا 84 است. آنچه ما در شوراي پنجم نسبت به آن حساس بوديم و براي داوطلبان مديريت شهري پايتخت بهعنوان اصليترين شرط و خط قرمز قرار ميداديم اين بود که شهردار سوداي رفتن به پاستور را از طريق بهشت نداشته باشند. وي تصريح کرد: بهنظر ميرسد آقاي زاکاني طي يکسال و ششماهي که مسئوليت شهرداري را برعهده دارد رفتار، منش و رويکردهاي سياسي و تبليغاتي را در پيش گرفته است.
از وعدههاي شهردار در مورد مسکن بيخبريم
يک عضو شوراي شهر ششم تهران در خصوص اظهارات شهردار تهران در يک برنامه تلويزيوني و وعدههاي داده شده، اظهارداشت: آقاي زاکاني در آن برنامه تلويزيوني، صحبتهايي کردند که بعضي از آنها مربوط به برنامه چهارم توسعه شهر تهران که فعلا در دست تصويب شوراي شهر است و لازم است مجوزهايي براي آن داده شود ولي هنوز به مرحله اجرا نرسيده است. ناصر اماني گفت: آقاي زاکاني در اين مورد، يک موضوع کلي را مطرح ميکند که سازمان نوسازي از طريق بورس توسط بخش خصوصي مسکن بسازد و بعد از طريق بورس بهصورت متري، به مردم بهعنوان سهام مسکن بفروشد؛ ولي اينکه چگونه قرار است اين مهم انجام شود، بايد در شوراي شهر تصويب شود. وي افزود: از انتقادات من به شهرداري تهران اين است که به هيچ عنوان، کاري که نکرديم و مردم اجرايش را احساس نکردهاند را نبايد تبليغ کنيم؛ چرا که اينها ضدتبليغ هستند. اگر قرار است چيزي را وعده دهيم حداقل 10 درصد کار جلو رفته باشد بعد به مردم وعده آن را بدهيم. اين نوع ادبيات و وعدههايي که مشخص نيست منابع مالياش کجاست و مراجع بالاتر هم هنوز درباره آن تصميمگيري نکردهاند درست نيست.
انتهای پیام