تهدید حذف «آب باریکه مالی» کدام «نهاد فرهنگی»؟
«به یک سایت خبری به دلیل پوشش «نامه دفتر تحکیم وحدت به رئیس دفتر رهبر انقلاب» پیغام فرستادند که اندک آب باریکه مالی که از فلان نهاد فرهنگی! دریافت می کردید، در آینده حذف می شود».
به گزارش انصاف نیوز، «علی قلهکی»، از فعالان رسانه ای اصولگرا با اعلام این خبر در تلگرام، اما توضیح نداده است که کدام سایت خبری، به چه علتی کمک مالی می گرفته و کدام نهاد فرهنگی تاکنون به آن سایت کمک مالی می کرده است؟
سال گذشته بر مبنای تصویری که در فضای مجازی منتشر شده بود، در زمان دولت دوم احمدی نژاد با سازمان تبلیغات اسلامی قراردادی 500 میلیون تومانی برای حمایت از تولیدات فرهنگی با هفته نامه ی «پنجره» بسته بود؛ هر چند «علیرضا زاکانی» مدیر این مجله بعدها گفت که این قرارداد به دلایلی اجرا نشد.
منظور از دفتر تحکیم وحدت در این خبر، جریان باقی مانده از «طیف شیراز» این تشکل دانشجویی است که در حال حاضر این بخش از لحاظ سیاسی با جناح اصولگرا همسویی دارد.
مرور چند پرسش
انصاف نیوز در 22 دی ماه سال گذشته با تیتر ««تفاهم نامه های متداول سازمان تبلیغات» علنی شود»، نوشت:
مدیر مسوول یک هفته نامه ی اصولگرا با توضیح درباره ی یک «تفاهم نامه» بین این نشریه و «سازمان تبلیغات»، مدعی شده که «این تفاهم نامه ها برای سازمان تبلیغات متداول و از این نمونه تفاهم نامه در این سازمان بسیار است».
علیرضا زاکانی که در حال حاضر [در سال 1394] نماینده ی مجلس است ولی روز گذشته خبر ردصلاحیت او برای دور بعد منتشر شده، این توضیح را درباره ی انتشار تصویر توافق نامه ای در اینترنت گفته که مبلغ آن ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.
خبرگزاری مهر به نقل از زاکانی نوشته است: در سال ۹۰ سازمان تبلیغات اسلامی درخواستی را از ما برای انجام یک سلسله تولیدات مذهبی و اعتقادی داشت که قرار بود ما این پژوهشها را انجام دهیم و اگر سازمان تبلیغات رضایت داشت هزینه آن را پرداخت کند که این کار اتفاق نیافتد. بعد از اینکه تفاهم نامه بین نشریه پنجره و سازمان تبلیغات بسته شد به علت مشکلات مالی سازمان، درخواست لغو این تفاهم نامه را کرد و ما هم در این خصوص هیچ اقدامی را انجام ندادیم.
زاکانی همچنین می گوید: «مطلبی که در اینترنت منتشر شد، یک تفاهم نامه ای است که عملی نشده و سازمان تبلیغات نیز از دست منتشر کنندگان این تفاهم نامه شکایت کرده است».
پرسش های انصاف نیوز:
در تصویر منتشر شده از این تفاهم نامه، موضوع همکاری «حمایت از فعالیت های فرهنگی دینی» و شرح خدمات نیز به این شرح بی معیار برای اندازه گیری است: «بصیرت افزایی دینی و سیاسی، تعلیم و تربیت دینی، تبلیغ مباحث اعتقادی و دینی، معرفی نهادها و مراکز و شخصیت های سیاسی و انقلابی و مذهبی».
مدت این قرارداد از اولین روز فروردین سال ۹۰ تا آخرین روز اسفند ماه همان سال است؛ یعنی مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان برای «حمایت از فعالیت های فرهنگی دینی» در طول این یک سال بوده است. به عبارتی برای ۵۲ شماره ی هفته نامه ی پنجره؛ یعنی هر شماره حدود ۱۰ میلیون تومان.
به نظر نمی رسد که کل تولید محتوای این مجله به همراه چاپ آن در سال ۹۰ هزینه ای فراتر از ۱۰ میلیون تومان می توانست داشته باشد. این مبلغ با چه محاسبه ای برای تولید چه حجمی از محتوا در چه تیراژی انجام شده است؟ در این مورد، هر دو طرف تفاهم نامه می بایست شفاف سازی کنند.
حجم این دست توافق نامه های سازمان تبلیغات با نشریات در چه حد است و پول هایی مانند این بین چه رسانه هایی پخش می شود و چقدر نتیجه داشته است؟ موضوعی که تا امروز به صورت علنی مطرح نشده و در این مورد که تصویر توافق نامه ای در اینترنت منتشر شده، مدیر مسوول یکی از نشریات در این باره مجبور به توضیح شده است.
آیا سازمان تبلیغات اسلامی در واکنش به ادعای علیرضا زاکانی، مدیر مسوول هفته نامه ی پنجره، فهرستی از رسانه هایی که با این سازمان تفاهم نامه های مشابه داشته و دارند، جزییات موضوع قرارداد و مبالغ آنها منتشر می کند تا شفاف شود که رسانه های کدام جریان سیاسی بیشترین بهره را از این امکانات غیرخصوصی برده اند؟
انتهای پیام