۱۰۰۰ نفر رسما در تهران تکدیگری میکنند؟
ایسنا نوشت: مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در مورد طرح ساماندهی و جمعآوری متکدیان تهران توضیحاتی را ارائه کرد.
احمد احمدی صدر در مورد طرح جمعآوری و ساماندهی متکدیان در شهر تهران، گفت: یکی از وظایفی که قانون بر عهده شهرداریهاگذاشته است بحث ساماندهی متکدیان است و به همین دلیل ساماندهی متکدیان از زمره وظایف شهرداریها است.
وی با بیان اینکه تکدیگری جرم محسوب میشود و نهادهای مختلف از جمله پلیس و دستگاه قضا میبایست در ساماندهی و جمعآوریاین افراد با صدور احکام کمک کنند، تصریح کرد: بعد از جمعآوری، متکدیان بر اساس نوع نیازشان به واحدهای مختلف ارجاع دادهمیشوند یعنی اگر مشکل اقتصادی و اشتغال داشته باشند به بهزیستی و کمیته امداد ارجاع داده میشوند و اگر بی پناه باشندشهرداری تهران تا پیدا شدن سرپناه میتواند به آنها کمک کند.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه در سالهای اخیر به علت مسائل مختلف همچون کروناطرح جمعآوری و ساماندهی متکدیان متوقف شده بود و به همین علت عدد متکدیان در پایتخت افزایش یافت، اظهار کرد: مسئله متکدیانبا فروشندگان و دستفروشان و گلفروشان متفاوت است و متکدی کسی است که اقدام مستقیم به اخذ پول میکند و از شهروندان پولمیخواهد که عمدتا مشاهده میشود این افراد در گوشهای نشسته و یا کودکی در آغوش دارند.
احمدی صدر افزود: طرح جمعآوری متکدیان را آغاز کردیم و افرادی که شهره به گدایی در تهران هستند و به نوعی افراد مشخصیهستند که سر کوچه، چهارراهها و یا معابر اصلی تکدیگری را به عنوان یک شغل هر روزه انتخاب کردند را جمعآوری میکنیم که تا کنون۴۰۰ نفر در طرح ساماندهی متکدیان جمعآوری شده و به نهادهای مرتبط در امر ساماندهی متکدیان ارجاع داده شدهاند.
لزوم برخورد جدی و قاطع دستگاه قضا با متکدیان و سرشبکههای آنها
وی با بیان اینکه این طرح تا جمعآوری کامل متکدیان از سطح شهر ادامه دارد، در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد کهنهادهای مرتبط نسبت به ساماندهی متکدیان اقدام کنند تا شاهد بازگشت دوباره متکدیان به شهر نباشیم؟ گفت: تکدیگری جرم است،اگر دوباره به شهر برگردند باز دوباره جمعآوری میشوند و باید با همکاری دستگاههای مسئول این پدیده در سطح شهر جمعآوری شودو حتما باید جمعآوری مستمر باشد و دستگاه قضا و پلیس و سایر دستگاهها باید پای کار باشند تا اگر کسی ۱۰ بار هم به خیابانبرگشت دستگیر شود. چرا که از نظر قانونی تکدیگری یک جرم است و باید برخورد جدی و قاطع دستگاه قضا با متکدیان وسرشبکههایی که آنها را ساماندهی میکنند به صورت ویژه صورت گیرد تا مسئله تکدیگری متوقف شود و شاهد بازگشت دوبارهمتکدیان در سطح شهر نباشیم.
مجتمع فوریتهای شهرداری تهران فضایی برای هم افزایی دستگاههای مسئول در کنار یکدیگر
وی در پاسخ به این سوال که آیا هماهنگی با نهادهای مختلف در این زمینه صورت گرفته است، اظهارکرد: در مجتمع فوریتهایشهرداری تهران فضایی ایجاد شده که همه دستگاههای مسئول در کنار یکدیگر هم افزا به هم کمک کنند تا مسئله متکدیان در شهرتهران حل شود.
بزرگسال هم مانند کودکان کار جذب باندهای تکدیگری تهران میشوند؟
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا متکدیان بزرگسال نیز به مانند کودکانکار جذب باندهای تکدیگری تهران شدهاند یا نه؟ گفت: بدون باند اجازه حضور و فعالیت به آنها نمیدهند.
۱۰۰۰ نفر رسما در تهران تکدیگری میکنند
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در مورد تعداد متکدیان پایتخت افزود: افرادی که رسما تکدیگریمیکنند و مردم آنها را به وضوح میبینند عددشان در سطح شهر تهران حدود ۱۰۰۰ نفر است و این افراد حرفهشان تکدیگری است.
وی در مورد هزینههای جمعآوری هر متکدی ادامه داد: هزینههای آنها تخمین زده نشده است اما دردی است که شهروندان را اذیتمیکند و باید انجام شود. حالا با هر هزینهای که باشد. البته هزینه چندانی ندارد.
دستگاههای مرتبط جمعآوری متکدیان و سرشبکهها چه میکنند؟
احمدی صدر در مورد شائبه سرقفلی داشتن معابر تهران نیز با بیان اینکه سرشبکههای مافیایی بکارگیری و استثمار متکدیان به گونه ایفعالیت میکنند و قطعا این باندها تقسیمبندیهایی را دارند، گفت: امکانش وجود دارد که چهارراهها را مدیریت و کنترل کنند و این مسئلهدور از ذهن نیست که بین خودشان سازماندهیهایی وجود داشته باشد، اما سوال اصلی این است که دستگاههای مرتبط در امرجمعآوری متکدیان و سرشبکهها چه میکنند؟ در حالیکه باید یکبار برای همیشه با آنها برخورد شود و جریمههای سنگین و زندان برایآنها در نظر گرفته شود تا بتوانیم پیشرفت جدی در امر مبارزه با تکدیگری داشته باشیم.
انتهای پیام