خرید تور تابستان

یک بام و دو هوای ارز؟

برترین‌ها نوشت: سالهاست طرفداران دو جناح اصولگرا و اصلاح‌طلب، جناح مقابل را مقصر قلمداد می‌کنند.

بالاخره افزایش قیمت دلار و به دنبال آن گرانی فزاینده را باید نتیجه عملکرد و سیاست‌های اشتباه دولت بدانیم یا نتیجه فروپاشی برجام و تشدید تحریم‌ها؟ برای خیلی‌ها پاسخ این سوال روشن است.

اما برای برخی دیگر نه. البته واقعیت این است که برای آنها هم روشن است اما بسته به منافع و دسته‌بندی‌های جناحی، مواضع‌شان در این باره تغییر می‌کند. مثلا در دولت قبل، اصرار برای احیای برجام و گفتگو با آمریکا از نظر طیف نزدیک به حاکمیت یک خبط بزرگ و نابخشودنی محسوب می‌شد. کار به جایی رسیده بود که در تجمع ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ طلاب در قم، رئیس دولت تهدید به مرگ شد. شعار «ای آن که مذاکره شعارت، استخر فرح در انتظارت» در همین برهه ساخته شد که به ماجرای درگذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی داشت.

شما که امروز در قبال نرخ دلار ساکتید، این عکس‌ها را ببینید

منتقدان برجام هم تجمع می‌کردند و در تجمعات‌شان از مضرات آن می‌نوشتند: «ثمرات برجام: دلار 7300، تعطیلی هسته‌ای، رکود و بیکاری، از دست رفتن عزت».

بعد از پیروزی رئیسی در انتخابات 1400 و وعده‌هایی که او برای رفع مشکلات اقتصادی داده خیلی زود مطالبات مردم و جناح مقابل شروع شد. اما اصولگرایان هم بیکار ننشسته بودند. مثلا یکی از آنها عکسی از خودش منتشر کرد که یک پلاکارد در دستش گرفته بود. روی این پلاکارد نوشته شده بود: «آیا می‌دونید اگر 5 ماه پیش بادمجون رو کاشته بودید هنوز هم وقت برداشتش نشده بود؟ خواستم بگم حداقل به اندازه رشد یه بادمجون به دولت رئیسی وقت بدید!»

اما مهم‌ترین و شاید یکی از مشهورترین مثال‌ها در این ماجرا مربوط به آیت‌الله رئیسی باشد. او قبل از این که رئیس جمهور شود، یک بار در روزهایی که قیمت دلار از 5 هزار تومان عبور کرد (دقیقا 18 آذر 1397) در یک نشست خبری با طعنه به حجت‌الاسلام روحانی رئیس جمهور وقت گفت: «خدا رحم کرد که رئیس جمهور نشدیم که دلار بشه 5 هزار تومان.» آن روزها اصولگرایان و طیف نزدیک به آنها با انتشار این ویدئو به دولت روحانی و طرفدارانش طعنه می‌زدند اما فیلم این سخنان رئیسی این روزها دوباره وایرآل شده است و این بار رسانه‌ها و افراد نزدیک به اصلاح‌طلبان دارند روی آن مانور می‌دهند.

شما که امروز در قبال نرخ دلار ساکتید، این عکس‌ها را ببینید

حالا اما با بدتر شدن وضعیت و گرانی افسارگسیخته خیلی چیزها عوض شده است. حمیدرضا علیمی که از مداحان اهل بیت است و طبیعتا باید حامی دولت فعلی باشد روال دیگری را در پیش گرفته. روالی که مورد پسند حامیان دولت نیست. او همین دو سه روز پیش در توئیتی نوشت: «عین همین مشکلات زمان دولت ‌قبلی هم بود، اون موقع دیدین و عربده کشیدین! حالا کور شدین و خفه‌خون گرفتین! و مردم قربانی این‌بازی کثیف هستند. یه کمی باشرف باشید شاید خوشتون اومد!»

در همین زمان یک اسکرین شات از یک توئیت قدیمی مربوط به دو سال پیش و یک روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری 1400 بازنشر شد. در این توئیت قیمت برخی اقلام در روز منتهی به انتخابات نوشته شده و از کاربران خواسته شده بود با فکر کردن به این گرانی‌ها دیگر به کاندیدای اصلاح‌طلب رای ندهند.

اما متن آن توئیت این بود: «برجام! گوشت 120 هزار تومن! مرغ 13 هزار تومن! پراید 65 میلیون تومن! دلار 15 هزار تومن! سکه 5 میلیون تومن! روغن 9 هزار تومن، تخم مرغ شانه‌ای 23 هزار تومن! شکر 11 هزار تومن! و … خوب که بهشون فکر کردید بعد برید تکرار کنید!» حالا اصلاح‌طلبان با بازنشر این توئیت و یادآوری قیمت‌ها در آن روز که نسبت به قیمت‌های امروز بسیار ارزان به نظر می‌رسد به اصولگرایان طعنه می‌زنند.

این جنگ سایبری اما همچنان ادامه دارد. مثلا در راهپیمایی 22 بهمن که ماه گذشته برگزار شد یک نوجوان که مشخص بود از مسائل اقتصادی و سیاسی اطلاعی ندارد یک دستنوشته عجیب را بالای سرش گرفته بود. در این دستنوشته این طور نوشته شده بود: «دلار 44 میلیون هم بشه باز میایم راهپیمایی.»

شما که امروز در قبال نرخ دلار ساکتید، این عکس‌ها را ببینید

به هر حال مقایسه وضعیت اقتصادی و سیاسی در دو دولت فعلی و قبلی تبدیل به یک سوژه جذاب در فضای مجازی شده است. اگر چه خیلی‌ها با طعنه و گوشه کنایه و به صورت زیرپوستی این مقایسه را انجام می‌دهند اما برخی هم خیلی مستقیم و بدون تعارف حرف می‌زنند.

مثل کاربری که این توئیت را پست کرده است: «در دولت روحانی: شما بروید اثر تحریم روی مرغ و تخم‌مرغ تمام می‌شود، در دولت رئیسی: مردم باید سختی‌ها را بپذیرند و تحمل کنند، در دولت روحانی: ای آنکه مذاکره شعارت، استخر فرح در انتظارت، در دولت رئیسی: مذاکرات در این دولت عاشقانه است»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا