خرید تور تابستان

دو کلام با سرلشکر صفوی درباره‌ی شکست رسانه‌ای

/آیا سرلشکر صفوی حاضر است بدون سانسور با ما مصاحبه کند؟/

علی اصغر شفیعیان، مدیر انصاف نیوز

سرلشکر رحیم صفوی به درستی گفته که «در جنگ رسانه‌ای و فضای مجازی شکست خوردیم». شناخت وضعیتی که در آن هستیم برای اصلاح وضعیت بسیار کمک کننده است. از این منظر به عنوان کسی که نه سرلشکری در حوزه‌ی نظامی است بلکه حوزه‌ی رسانه را سال‌ها تجربه کرده این یادداشت را می‌نویسم.

بگذارید خاطره‌ای بگویم. در دوره‌ی هنرستان چند بار تجدید آوردم. اگر دو تا بود پدرم به همه می‌گفت سه چهار تا. بیشتر می‌گفت که کم نمی‌گفت. درسی شد برایم. او یاد مخفی کاری خودش در دوران دبیرستان می‌افتاد که چقدر استرس داشت و خجالت می‌کشید. نتیجه‌ی تجربه‌اش آن نوع اطلاع رسانی بود.

مگس جایی می‌نشیند که زخم باشد! در همین ده سال اخیر به کررات ضربات مهلکی به وجاهت رسانه‌های داخلی زده شده است؛ ازجمله در ماجراهای مازیار ابراهیمی، شهرام امیری، هواپیمای اوکراینی، مهسا امینی. جبران بی اعتمادی پیش آمده، به یک پروژه‌ی سنگین و مسیر طولانی نیاز دارد.

سال‌ها پیش ما در دوران اولیه‌ی ایسنا شعارمان این بود که «ایران به روایت ایرانیان» اما با تغییرات دولتی، آن راه ادامه نیافت. امروز متاسفانه مرجعیت خبری از کشور خارج شده است. چهار پنج سال پیش یک مسئولی در جلسه‌ای با مدیران رسانه‌ها گفت «مرجعیت خبری را به داخل کشور بیاورید!». تصور می‌کرد با دستور شدنی است.

نمی‌دانم خبر دارید که مسئولین چقدر به رسانه‌ها توجه دارند؟ خیلی ولی توجهی اشتباهی. توصیه‌نامه‌های مکرر، یک عالمه نهاد نظارتی، پرونده‌های بسیار. مدت‌هاست تصمیم هیات منصفه و هیات نظارت خبری نمی‌شود ولی خبرهاست. هر صاحب قدرتی هم می‌تواند به رسانه‌ها فشار بیاورد. توجه‌ها زیاد است!

نتیجه‌ی این همه توجه مسئولین دولتی به رسانه چه شده؟ همان که سرلشکر می‌گوید: «شکست». این توجه اشتباه را اگر بردارند خیلی راهگشاتر است. شش ماه وقت بدهید نتیجه می‌دهد، اگر هم نتیجه نداد همه را ببندیم. ضمنا تاکید می‌کنم که آن حجم انبوه رسانه‌ی دولتی دوزار نمی‌ارزند؛ آنها را همین امروز تعطیل یا واگذار کنید.

شاخص اندازه‌گیری قدرت رسانه‌ای هر جامعه این است که آیا رسانه‌ها می‌توانند صاحبان قدرت (چه صاحب قدرت اجتماعی یا سیاسی یا هر حوزه‌ای) را برای گفتار و کردارشان به چالش بکشند یا نه. اگر نمی‌توانند، بود و نبودشان یکیست. آیا رسانه‌های ما این توانایی را دارند؟ آیا سرلشکر صفوی حاضر است بدون سانسور با ما مصاحبه کند؟

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. کاملامنطقی وغیرقابل انکار..کاش جناب شفیعیان یک گام دیگرجهت تعمیق موضوع برمی داشتند و آن اینکه علل شکست چه بوده؟ چرانمی توانستند بدون سانسور‌ وهزینه برای رسانه ها در مصاحبه ها شرکت کنند.؟؟پاسخ از قرآن: (ولایتمنّونه ابداً بما قدّمت ایدیهم) چون هرعملی قابل دفاع نیست. پس یاباید در مصاحبه آزاد شرکت نکرد یاباید مصاحبه رامهندسی کرد…

    5
    1
  2. سلام‌‌‌در‌دوره‌قبل‌انقلاب‌محمدرضا
    شاه‌پهلوی‌آمار‌حوزه‌علمیه‌و‌طلبه
    نسبت‌به‌اکنون‌خیلی‌خیلی‌کم‌بود
    شاید‌صد‌به‌یکی…اما‌میبینیم‌
    حضرت‌امام‌خمینی.ره.مراجع
    تقلید‌برجسته‌دیگر‌شهید‌
    بهشتی‌ها‌مطهری‌هامفتح‌ها‌مرحوم
    رفسنجانیها‌مرحوم‌آیت‌الله‌‌
    طالقانی‌ها‌شهیدان‌بزرگ‌محراب
    وورهبر‌انقلاب‌حضرت‌آیت‌الله
    خامنه‌ای‌وعلامه‌‌‌ها‌و……به‌نظر
    من‌شکست‌یک‌ابعادش‌آنجا‌باید
    دیده‌شود‌که‌همطراز‌ابن‌بزرگان
    درپیش‌گفته‌شده‌با‌وجود‌چند‌برابر
    ‌وچند‌برابر‌شدن‌حوزه‌هاچقدر
    تربیت‌شدند‌وتوانستند‌نقش
    آفرینی‌کنند‌‌چون‌انقلاب‌ایران
    اسلامیست‌‌‌باید‌درجنگ‌رسانه‌ای
    به‌این‌موضوع‌هم‌توجه‌کرد‌که‌فقط
    روزنامه‌ها‌رادیو‌تلوزیون‌و…..اینها
    نیست‌‌‌کمبود‌شخصیت‌کارزماتیک
    هم‌موضوع‌مهمی‌است‌‌شخص
    برخوردش‌ومواًضعش‌و چندین
    سخنرانیش‌عیارش‌به‌تدریج
    مشخص‌میشود‌‌منتصب‌شده
    احترام‌ظاهری‌دارد‌اما‌نفوذ‌معنوی
    خیلی‌مهم‌است‌

    1
    1
  3. سوال بسیار منطقی ‘ایا سرلشکر حاضراست بدون سانسور مصاحبه کند ؟ همانطور که نویسنده محترم گفتند جواب خیراست ‘ قدیمیها ‘البته نه امروزیها میگفتن انرا که حساب پاکست ولی امروز هیچکس حسابش پاک نیست اگر پاک بود لا اقل مردم به خبرهای عادی ازرسانه های دولتی واکنش مثبت نشان میدادند بارها در جمع پارک نشینان (بازنشستگان) یکی میگفت فلان مسول افزایش بنزین راتکذیب کرده ‘همگان میگفتن دروغ میگه انهم مثل قیمت فلانکالا که افزایشس تکذیب شد ولی بالارفت’امروز ۹۰درصد مردمی که میشناسم اخبار را ازخارج میگیرن’علتش صادق نبودن مسولان بخصوص صداوسیماست

    3
    1
  4. رسانه ها ابتدائا حرکتشان را در ذیل قانون اساسی و حفظ امنیت ملی اثبات کنند بعد از آن خود به خود می‌فهمند چه سوالاتی لازم است پرسیده شود و چه سوالاتی لازم نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا