خرید تور تابستان

فارکس بزرگترین بازار مالی با ماهیت غیرمتمرکز بدون وب سایت

رپورتاژ آگهی

بازارهای مالی انواع مختلفی دارند و در هر کدام دارایی‌های متفاوتی معامله می‌شود. یکی از مهم‌ترین این بازارها با بیشترین نقدینگی و حجم معاملات روزانه، فارکس (FOREX) است. بازاری که دارایی‌های اصلی موردمعامله در آن ارزهای بین‌المللی هستند.

سوال بسیاری از تازه‌کاران معامله در بازارهای مالی این است که چطور می‌توانند وارد فارکس شوند؟ آیا این بازار وب‌سایت رسمی دارد؟ شکل معاملات در این بازار چگونه است؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ داده و کلیاتی از ماهیت فارکس ارائه خواهیم کرد. اگر قصد ورود به بزرگترین بازار مالی جهان را دارید با ما همراه شوید.

معرفی مقدماتی بازار فارکس

فارکس، یک بازار غیرمتمرکز جهانی برای مبادله ارزهای رایج بین‌المللی یا خریدوفروش آن‌هاست. این بازار، همچنین امکان معامله‌ی دیگر دارایی‌ها اعم از اوراق قرضه، انرژی، مشتقات، ارزهای دیجیتال و فلزات گراب‌بها را نیز فراهم می‌کند. جامعه‌ی فارکس را بانک‌ها، موسسات مالی، شرکت‌ها تجاری، کارگزاری‌ها یا بروکرها، صندوق‌های تامین مالی و سرمایه‌گذاران تشکیل می‌دهند.

دارایی‌های موردمعامله در فارکس ماهیت جفت دارند. جفت‌ارزهای یورو-دلار آمریکا (EURUSD)، ین-دلار استرالیا (YENAUD) و طلا-دلار آمریکا (XAUUSD) نمونه‌هایی از این دارایی‌ها هستند. هدف اولیه از فعالیت در بازار فارکس، برای همه‌ی اعضای آن از بانک‌های مرکزی گرفته تا کارگزاری‌ها و تریدرهای انفرادی، حفظ و رشد ارزش دارایی‌هایشان در مقایسه با دیگر دارایی‌هاست.

سود تریدر از معامله‌ی یک جفت‌ارز از محل اختلاف ارزش آن‌ها نسبت به یکدیگر است که به آن، نرخ برابری یا Exchange Rate گفته می‌شود. به‌عنوان‌مثال نرخ برابری جفت‌ارز یورو-دلار در زمان نگارش این مقاله، ۱٫۰۶ است. به این معنی که ارزش یورو، ۱٫۰۶ برابر دلار است. علاوه بر اختلاف قیمت، تریدر به طرق دیگری مانند اهرم‌کردن معامله، تفاوت نرخ بهره‌ی بانک‌های مرکزی برای ارزهای موجود در جفت‌ارز و تفاوت نرخ بهره‌ی شبانه نیز سود یا زیان می‌کند.

سطوح معاملاتی در فارکس

معاملات فارکس در دو سطح انجام می‌شوند. سطح اول، بین بانکی است. یعنی جایی که بانک‌ها و موسسات مالی بزرگ و حتی بانک‌های مرکزی به معامله‌ی ارزها می‌پردازند. تعدیل ترازنامه‌ی مالی، تامین ارزهای خارجی، افزایش قدرت ارزهای ملی و غیره، نمونه‌هایی از اهداف آن‌ها هستند. این نهادها به همراه کارگزاری‌ها از طرف مشتریان خود نیز در این بازار معامله می‌کنند.

سطح دوم در بازار فارکس، بازار خارج از صرافی یا OTC (Over the Counter) است. در این بازار، افراد و تریدرهای فردی و غیرسازمانی از طریق صرافی‌ها و کارگزاری‌ها مستقیما اقدام به معامله می‌کنند. درآمد کارگزاری‌ها، نیز از محل اسپرد و نه کارمزد معاملات است. اسپرد به معنی اختلاف قیمت خرید و فروش یک ارز یا دارایی مثلا دلار است.

چگونگی ورود به بازار فارکس

نکته مهم این است که فارکس بازاری غیرمتمرکز است. به این معنی که نهاد، سازمان، دولت یا هیچ شرکت خصوصی، مالکیت یا کنترل آن را در دست ندارد. این بازار، امروزه به‌شکل شبکه‌ای از کامپیوترهای مستقر در سراسر جهان درآمده است که قیمت‌های پیشنهادی خود را برای یکدیگر ارسال می‌کنند.

ممکن است بپرسید که سایت اصلی فارکس چیست؟ یعنی چطور می‌توان در این بازار ثبت‌نام کرد؟ برای ورود به این بازار باید از طریق کارگزاری‌های آنلاین و غیرآنلاینی اقدام کنید که به بازارهای جهانی متصل شده و به‌عنوان پلتفرمی برای معاملات شما عمل می‌کنند.

هنگام انتخاب کارگزاری یا بروکر باید معیارهایی نظیر مجوزهای فعالیت، اعتبار، روش‌های معاملاتی و شرایط آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید. پس از ثبت‌نام در کارگزاری، حساب خود را شارژ کرده و از طریق پروفایل خود اقدام به خریدوفروش یا بازکردن موقعیت‌های معاملاتی می‌کنید.

نحوه معامله در فارکس برای تریدرهای فردی

معامله‌گر فارکس با بازکردن یک موقعیت معاملاتی، قطعا یک دارایی را خریده و دیگری را می‌فروشد. به دارایی اول (به‌عنوان‌مثال یورو در جفت‌ارز یورو-دلار آمریکا) دارایی یا ارز پایه (Base) و به دارایی دوم، ارز متقابل(Quote) گفته می‌شود. دارایی اول در یک موقعیت معاملاتی، نوع موقعیت را به خود می‌گیرد. به‌عنوان‌مثال، اگر نوع موقعیت فروش باشد، دارایی اول به‌فروش رسیده و دارایی دوم، خریداری می‌شود. برعکس، اگر موقعیت از نوع خرید باشد، تامین خرید دارایی اول از محل فروش دارایی دوم صورت می‌گیرد.

چهار بازار اصلی فارکس یعنی لندن، نیویورک، توکیو و سیدنی استرالیا به همراه بازارهای فرعی‌تر محل انجام معاملات دارایی‌های این بازار هستند. آن‌ها پنج روز هفته از ساعت پنج عصر یکشنبه تا چهار عصر جمعه به وقت منطقه‌ی زمانی شرقی (EST) به‌صورت ۲۴ ساعته کار می‌کنند. بااین‌حال روز معاملاتی پس از گذشت ۲۴ ساعت بسته شده، سودهای روزانه پرداخت شده و روز جدید شروع می‌شود. این درحالی است که بسیاری از بازارهای مالی دیگر، نظیر اوراق قرضه، سهام و کالا در طول شب کار نمی کنند. در ادامه، انواع اصلی معامله در این بازار را شرح می‌دهیم.

معاملات نقدی در فارکس

بازار معاملات نقدی یا Spot Market در فارکس که به آن بازار یا معاملات نقطه‌ای نیز گفته می‌شود، محلی برای خریدوفروش مستقیم ارز بین معامله‌گران است. تریدرهای این بازار عمدتا بانک‌های بزرگ و موسسات سرمایه‌گذاری هستند. ویژگی اصلی بازار نقدی، آنی بودن آن است. به این معنی که خریدوفروش در همان لحظه انجام شده و به زمان دیگری موکول نمی‌شود. در این معامله، قیمت جفت‌ارزها و نرخ برابری آن‌ها، مطابق با نرخ لحظه‌ای درنظر گرفته می‌شود. مزیت این معاملات، شفافیت قیمت، سرعت بالا، پیچیدگی‌های کمتر و نیز اسپردهای محدودتر است که می‌تواند سود شما از محل معامله را افزایش دهد.

معاملات فوروارد در فارکس

بازار معاملات فوروارد (Forward Contract) محلی برای انجام معاملات پیچیده‌تر نسبت به معاملات نقدی است. در این بازار، آنچه معامله می‌شود یک قرارداد مشتقه یا Derivative است. قراردادی ازپیش تنظیم‌شده که قیمت، مقدار و زمان معامله در آینده در آن مشخص می‌شود. در زمان مقرر نیز، تبادل دارایی بین طرفین به‌صورت خودکار انجام خواهد شد.

آنچه برای موفقیت در معاملات فوروارد ضروری است، پیش‌بینی درست درخصوص قیمت جفت‌ارز یا دارایی در آینده است. درغیراین‌صورت ضرر یا حداقل عدم دستیابی به سود موردانتظار، حتمی خواهد بود. ریسک دیگر معاملات فوروارد، کاهش احتمال نقدشوندگی آن‌هاست. در قرارداد موردنظر، شخص ثالثی وجود ندارد و تنظیم آن به‌عهده‌ی شما و طرف مقابل است.

معاملات آتی در فارکس

بازار معاملات آتی در فارکس ازنظر ساختاری و نوع معملات تا حد زیادی مشابه بازار معاملات فوروارد است. اما مزیت آن، تمرکز معاملاتش است. در این بازار، قراردادهای آتی، بر یک بستر مشخص با نظارت کارگزاری‌ها یا صرافی‌های متمرکزی انجام می‌شود که نقدشوندگی معامله را تضمین می‌کنند. این اطمینان به‌واسطه‌ی قفل شدن دارایی موردمعامله در حساب کاربران در زمان عقد قرارداد حاصل می‌شود.

عوامل موثر بر نوسانات فارکس

لازم است که اشاره‌ای هم به محرک‌های قیمت در بازار فارکس داشته باشیم. ارزش ارزها پیش از هرچیز به وضعیت اقتصادی کشورهای تابعه‌شان بستگی دارد. بنابراین هرچه اقتصاد کشوری قوی‌تر باشد، ارز قدرتمندتری هم در فارکس خواهد داشت. تحولات سیاسی، اقتصادی و حتی آب‌وهوایی از مهم‌ترین عوامل نوسان ارزش ارزها در برابر یکدیگر در فارکس هستند. تصمیمات بانک‌های مرکزی کشورها و اعلام آمارهای مربوط به اقتصاد کلان از سوی آن‌ها مانند نرخ بیکاری، تورم و غیره نیز، سبب نوسان و حتی ایجاد روندهای طولانی‌مدت صعودی یا نزولی می‌شود.

نکته آخر درباره فارکس

فارکس بزرگترین بازار مالی جهان با بیشترین حجم معاملات روزانه است که به‌صورت غیرمتمرکز کار می‌کند. به این معنی که نهاد ناظری نداشته و درواقع، شبکه‌ای از بازارها و کامپیوترهای مبادله‌کننده است. دارایی‌های اصلی در این بازار، جفت‌ارزهای بین‌المللی مانند یورو-دلار هستند. پیش از ورود به این بازار لازم است که درخصوص تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال، روش‌های معاملاتی مطالعه کنید. همچنین باید درخصوص کارگزاری معتبر و با شرایط مناسب نیز تحقیقات لازم را انجام دهید.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا