در خاکسپاری پوراحمد چه گفتند؟
خانواده و همکاران مرحوم کیومرث پوراحمد در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) گردهم آمدند تا پیکر این کارگردان پیشکسوت را روانه خانه ابدیاش کنند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری اصولگرای تسنیم، مراسم تشییع و تدفین پیکر زنده یاد کیومرث پوراحمد از ساعت 10:30 در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) آغاز شد. اجرای این مراسم را کوروش سلیمانی برعهده دارد. همچنان که اعضای خانواده و همکارانش از وداعِ کارگردان پیشکسوت سینما شوکه شدهاند با حضورشان او را برای آرمیدن در خانه ابدیاش، بدرقه میکنند.
در کنار چهرههایی همچون رخشان بنیاعتماد، بهمن فرمانآرا، کیانوش عیاری، جعفر پناهی، منوچهر شاهسواری، همایون اسعدیان، منیژه حکمت، داریوش فرهنگ، مرضیه برومند، طناز طباطبایی، رضا درمیشیان، حبیب احمدزاده، علی قائم مقامی، جهانبخش سلطانی، محمدرضا غفاری، کوروش سلیمانی، مسعود فروتن، حبیب اسماعیلی، محمد شیری، بهزاد خداویسی، مینا وحید، احمد امینی، فرهاد توحیدی، محمد کارت، کتایون ریاحی، فردین خلعتبری، سروش صحت، علیرضا معتمدی، احمدرضا درویش، محمدعلی زم، محمد رسولاف، حسن پورشیرازی، پژمان بازغی، مازیار لرستانی، اصغر همت، حسام نواب صفوی، امیر آقایی، مهدی جعفری ، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، مسعود جعفریجوزانی نویسنده و کارگردان، محمدرضا فروتن، محمدحسین لطیفی نویسنده و کارگردان، علیرضا نجفزاده کارگردان، ایرج نوذری، رضا فیاضی و جمعی از مردم هم در جریان تشییع و بدرقه او حضور پیدا کردند.
دعوت مرضیه برومند از هنرمندان برای امید و امیدآفرینی
مرضیه برومند که مدتی است به عنوان مدیرعامل خانه سینما انتخاب شده اولین سخنران این مراسم بود. او به این نکته اشاره کرد که: وقتی آخرین روزهای سال تلخ گذشته قبول کردم همراه خانه سینما باشم میدانستم، مسئولیت پرچالشی دارم و فکر میکردم بهار شروعی خوب باشد ولی فکر نمیکردم اینطور کمر من و خانه سینما بشکند.
وی افزود: میدانم که همه در این دو روز و در آینده درباره شخصیت هنری پوراحمد خواهند نوشت، اما مجموعه «قصههای مجید» او را نمیتوانم کنار بگذارم، او مستقیم به قلب داستان زد در حالی که من به عنوان کسی که برای بچهها کار کردهام به فانتزی پناه بردم.
برومند در جریان صحبتهایش به امید و امیدآفرینی اشاره کرد که امیدوارم این اتفاق باعث شود همه به خودمان بیاییم و اختلافهای درونی سینما را وسیله نابودی نکنیم بلکه برای ساختن و امید کار کنیم و به نفع مردم, امید بیافرینیم.
خاطرهای از جهانبخش سلطانی
سپس نوبت به جهانبخش سلطانی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون رسید که نقش ناظم را در سریال «قصههای مجید» بازی میکرد. او خاطره ای را از حضور خود در این سریال و آن قسمتی که مجید انشایی درباره مردهشور نوشت روایت کرد.
همچنین محمدرضا عرب نماینده کانون کارگردانان خانه سینما ضمن قرائت پیام تسلیت این کانون تأکید کرد که امیدوارم خانواده مرحوم پوراحمد و خانه سینما این داغ را تحمل کنند. امیدوارم تمام نهادهای فرهنگی رفتار خود با هنرمندان را تغییر بدهند و رفتار محترمانهای داشته باشند. به راستی که مرگ کیومرث پوراحمد زنگ تلنگری برای همه ما به حساب میآید.
کیانوش عیاری: نمیتوانم افسردگیاش را باور کنم
کیانوش عیاری در ادامه مراسم مثلِ خیلی از چهرههای دیگر که در شوکِ درگذشت کیومرث پوراحمد بودند به این نکته اشاره کرد که رفتن کیومرث بسیار ناباورانه بود و خود من در اوج تعجبم. نمیتوانم افسردگیاش را باور کنم چون در همان حال و احوال که از زمین و زمان گله میکرد از من پرسید که آیا طرحی برای کار او دارم و با وجود تفاوت نوع کارمان، میخواستم چیزی بنویسم که از شیوه او تخطی نکند.
گزارش ایسنا از سخنان عیاری:
کیانوش عیاری نیز در ادامه با اشاره به اینکه این شوک تلخ گفت: بسیار ناباورانه بود رفتن کیومرث و خود من در اوج تعجبم چون از او خواسته بودم که فیلم «کاناپه» مرا ببیند و او قبول کرد که دو سه روز دیگر که به تهران آمد فیلم را ببیند.
همین دو روز قبل که به خانهاش رفتم، وقت رفتن، خواستم کمی حلوایی که در خانه گذاشته بودند را بخورم تا با این تلاش سادهانگارانه شاید به این شکل مرگ او را باور کنم.
عیاری افزود: او بسیار از شرایط پیرامون همه ناراضی بود از زمین و زمان گله میکرد، با این حال از من پرسید که آیا طرحی برای کار او دارم و با وجود تفاوت نوع کارمان، میخواستم چیزی بنویسم که از شیوه او تخطی نکند. برای همین افسردگی او را نمیتوانم باور کنم.
او همیشه از همسرش به عنوان مدیر زندگیاش یاد میکرد و میدانم مهرانه عزیز همانطور که میگوید زندگیاش ویران شده است و همینطور فرزندانش.
حبیب احمدزاده: بلایی که سر خانواده تختی آوردیم سر خانواده پوراحمد نیاوریم
در ادامه حبیب احمدزاده پشت تریبون حاضر شد و اینطور گفت: پوراحمد آدم دل بود و آدم دل،با سیاست کاری ندارد. خندهام میگیرد که کسی او را به جناحی ربط بدهد. او نه دل به بلاهت داخلی میداد و نه به خبثت خارجی. دلیل رفاقت منِ جبههای با او نیز به این دلیل بود که پوراحمد یک ایرانی تمام عیار بود و میگویم که باید یک ایرانی باشد تا بعد سر مدیریتش دعوا کنیم.
او همچنین به بحثهایی که درباره مرگِ او مطرح میشود تأکید کرد: او به هر بهانهای این نوع پایان را انتخاب کرد ولی بلایی را که سر خانواده تختی آوردیم سر خانواده پوراحمد نیاوریم. این خانواده باید زندگی کند. من وصیتنامه او را خواندهام و هیچمسئله سیاسی ندارد. اگر واقعاً کیومرث را برای کارهای خوبش دوست دارید از فضای مجازی برای نابود کردن هم استفاده نکنید.
در بخشی دیگر منوچهر شاهسواری تهیهکننده سینما خاطرنشان کرد: چیزی نمیتوان گفت جز دعا برای همسر و خانواده و کیومرث؛ او به یُمن و برکت آثارش همیشه هست و خواهد بود.
واکنش مدیرعامل خانه هنرمندان به علت مرگ پوراحمد
محمدمهدی عسگرپور رییس هیات مدیره خانه سینما و مدیرعامل خانه هنرمندان با اشاره به صحبتهای حبیب احمدزاده درباره حرفها و شایعاتی که درباره علت مرگ پوراحمد در فضای مجازی منتشر میشود، گفت: باید خویشتنداری بیشتری داشت و در عین حال باید از هنرمندان به خصوص پیشکسوتان مراقبت کرد. البته تا میگوییم مراقبت، برخی سانسور را برداشت میکنند یا مراقبتهای مالی اما نقش صنف در این زمینه بسیار مهم است
روزهای آخر پوراحمد به روایت همسرش
در ادامه مهرانه ربی همسر پوراحمد با صدایی گرفته، گفت: کیومرث مرا کشت و پرونده مرا بست. ما همیشه با هم بودیم. چیزی که برایم عجیب است، این است که او اصلاً چنین شخصیتی نداشت و من این اتفاق را باور نمیکنم. تازگیها یاد گرفته بود دست مرا میبوسید و میگفت باید شکرگزار باشم؛ نمیدانم چرا این کار را میکرد. قرار بود یک هفتهای برود و برگردد، من هم نمیتوانستم بروم.
عبارتی جالب از فرزند کیومرث پوراحمد/ پروندهای که همیشه باز است!
یکی از دختران کیومرث پوراحمد و مهرداد پوراحمد نیز به عنوان پسرِ او به نمایندگی از خانواده صحبت کردند. یک نکته جالب اشاره فرزند او به آخرین ساخته پدرش (پرونده باز است) بود. او گفت: کیومرث پوراحمد پروندهای است که همیشه باز است و فارغ از تمام حاشیهها میخواهم که به ما کمک کنید تا این دوران را سپری کنیم.
در پایان پیکر کیومرث پوراحمد به خانه ابدیاش بدرقه شد.
مراسم تشییع و تدفین پیکر زنده یاد کیومرث پوراحمد
انتهای پیام