خرید تور تابستان ایران بوم گردی

«زمان شاه یک ساعت تلویزیون می خواستیم تا مردم را هدایت کنیم!»

تابناک نوشت: نخستین کنسرتی که پس از روی کار آمدن دولت یازدهم لغو شد و سر و صدای زیادی به پا کرد، کنسرت هفدهم دی ماه 93 گروه «لیان» در شیراز بود. آن زمان کسی نمی‌دانست، این حادثه قرار است به زنجیره‌ای از تنش تبدیل شود؛ فهرستی بلند که حالا بالغ بر 40 هنرمند یا 40 گروه را شامل می‌شود.

کار چنان بالا گرفت که پای هیأت‌رئیسه مجلس، سیاسیون، استادان دانشگاه و… هم به میان آمد. در این میان، رسانه‌های خارجی نیز با لغو هر کنسرتی، خوراک تاز‌ه‌ای برای بحث و تحلیل ‌یافتند. رئیس جمهوری در تازه‌ترین واکنش به لغو کنسرت‌های مجوزدار عنوان کرد: «یک جا می‌خواهد کنسرتی برگزار شود، مجلس قانونگذاری شکل می‌گیرد، در حالی که ما مجلس شورای اسلامی داریم. هر که صبح بیدار می‌شود و یک تریبون پیدا می‌کند، نمی‌تواند قانونگذاری کند.

اما اکنون دامنه این کار بسیار وسیع تر شده و کار به جایی رسیده که خبر از لغو اکران برخی از فیلم ها و یا فیلتریگ بعضی شبکه های اجتماعی نیز به گوش می رسد. در تازه ترین اتفاق، قرار است وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به حواشی ایجاد شده در روزهای اخیر از کار خود برکنار شود.

مسعود پزشکیان، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع و با اشاره به برخی حواشی درباره توقیف برخی از فیلم ها و همچنین احتمال فیلترینگ تلگرام و لغو کنسرت ها در کشور اظهار داشت: در رژیم گذشته، همه عناصر فساد وجود داشت و حتی برای آن ها تبلیغ هم می شد. در آن زمان صدا و سیما بی بند و باری را ترویج می کرد و در بیرون کاباره ها مشغول کار بودند. از طرف دیگر، خواننده و رقاص هم وجود داشت و به عبارت دیگر، همه چیز برای فساد فراهم بود، ولی چرا جوانان ما سراغ آنها نرفتند و انقلاب کردند؟!

وی گفت: در اوایل انقلاب، دانشجویان اجازه ورود هیچ خواننده‌ای را به دانشگاه نمی‌دادند؛ اما امروز گروه‌های موسیقی در دانشگاه‌ها با استقبال وسیع دانشجویان رو به رو می‌شوند. کار فرهنگی را باید با کار فرهنگی و کار سیاسی را با کار سیاسی جواب داد، اندیشه نیز باید با اندیشه پاسخ داده شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر اندیشه با اندیشه پاسخ داده نشود، جواب نمی دهد، دقیقا به همین دلیل است که روز به روز مشکلات و معضلات فرهنگی و اجتماعی ما بیشتر می شود، مسئولان فرهنگی ما امروز به جای تلاش برای تفهیم مفاهیم و کنار آمدن با افراد مشکل دار با حربه امر و نهی وارد می شوند، جواب برعکس نیز می گیرند.

وی همچنین افزود: با امر و نهی نمی شود کسی را هدایت کرد. هدایت با تغییر رفتار و نفوذ در قلب و روح مردم امکان پذیر است و نفوذ در قلب هم با امر کردن امکان ندارد. ما نمی توانیم به فرزندان و کسانی که در خانه با آنها زندگی می کنیم، امر و نهی کنیم تا چه رسد به فردی که در خیابان او را نمی شناسیم.

وی گفت: باید با افراد درست صحبت کرد و نباید در جامعه بگیر و ببند راه انداخت. اگر مشکلات ما با بگیر و ببند حل می شد، باید تا کنون حل می شد. همان طور که گفته شد، در رژیم گذشته همه چیز بود و تمام کسانی که در آن زمان کار فرهنگی می کردند، آرزو داشتند، یک ساعت امکانات صدا و سیما را داشته باشند تا مردم را هدایت کنند، اکنون که همه چیز دست ماست، باز مشکل وجود دارد؛ پس گیر کار خود ما هستیم.

وی ادامه داد: مشکل از قانون نیست، قوانین وجود دارد، ولی اگر قانون مقبولیت نداشته باشد و مصالح جامعه را در نظر نگیرد، نمی تواند کارساز باشد. ما از قانون بالاتر قرآن را داریم، ولی می بینیم افرادی در جامعه هستند که حتی به آن نیز عمل نمی کنند. در قانون باید نگاه جامعه را به مسائل در نظر گرفت، نه اینکه نگاه افراد را تبدیل به قانون کنند.

وی همچنین در ادامه افزود: هر وسیله، هم می تواند خوب باشد و هم بد؛ یعنی شاید فردی هم کار خوب انجام دهد هم کار خلاف. در نتیجه این نگاه ما چهارچوب فکری است که می تواند شخص را به یک تهدید یا یک فرصت تبدیل کند.

پزشکیان در پایان اظهار داشت: باید از ابزارها درست استفاده کرد؛ برای مثال، چیزهایی که ما در عزاداری ها از آنها استفاده می کنیم، جزو آلات موسیقی هستند، اما در جهت دیگری از آنها بهره برداری می شود. اینها وسیله هستند، نه ثواب دارند نه گناه، بلکه روشی که از این ابزار ها استفاده می شود، به آنها معنا می دهد. ما اگر بتوانیم از آن در جهت درست و سیاست های درست استفاده کنیم، می تواند تأثیرگذار باشد، ولی اگر بخواهیم آن را حذف کنیم، زیرزمینی می شود و توجیه خوب و بد به خود می گیرد و در مسیر عناد و دشمنی قرار می گیرد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. بله چنین ادعاهایی شده بود. اما بعد از چند دهه که تلویزیون رو به صورت 24 ساعته و کاملا انحصاری در اختیار داشتند و هر چه خواستند گفتند نه تنها مردم رو به سمت و سویی که میخواستند هدایت نکردند بلکه چنان دل مردم را زدند که امروز پشت بام ها پر از دیش هایی شده که به منظور فرار از انحصار رسانه‌ای حضرات چشم به آسمان دوخته اند. و این رویه هم امکان تغییر نداره چرا که ساختار صداوسیما و نحوه انتخاب مدیران و پرسنل این سازمان و سیاست‌هایی که برای آن تعیین میشود این رسانه را تبدیل به تریبون اقلیتی کرده که طرز فکرشون و جهانبینیشون و ادبیاتشون مورد اقبال قاطبه مردم نیست.

  2. جناب پزشکیان عزیز ، گفته ها شما همه درست و منطقی ، آیا طرف مقابل را میشود با این بحث های ” اقناعی ” متقاعد کرد ؟ تجربه سالهای بعد از انقلاب نشان داده ، که فقط با بحث اقناعی تنها ، کار بجائی نخواهیم برد.
    خوب طرف مقابل صبح بلند میشود و حکم میدهد و خود قانون گذار میشود و…و …
    برای من شهروند ( اطلاع چندانی هم از قانون و قانون گذاری ندارم) یک سئوال پیش میاید ، این افراد خلاف قوانین جاری مملکت حکم میدهند ،
    از چه مجرائی و ارگانی و بوسیله چه کسانی ، حکم و خواسته های آنها عملی میشود ؟؟!! بگیر و ببند شروع میشود ،
    نیروی فلان تحت فرمان کیست !؟
    نقش بهمان قوه این میان چیست و چه باید باشد !؟
    شما میگویید ؛ مشکل از قانون نیست ، قوانین ما مشکلی ندارند،
    ولی طرف مقابل قدرت فرا قانونی دارد و برای رسیدن به خواسته های خود ابزار هائی بخدمت میگیرد، باید این ابزارها را از دستشان گرفت و خلع سلاح شوند.
    ما مردم از شما بعنوان نماینده منتخب خود ، انتظار داریم ، جلوی هر گونه آفت قانون گریزی گرفته شود .
    برای این کار هم شرایط نسبتا خوب است ، اکثریت مجلس با جناح شما نزدیک و همراهی مجلس با دولت روحانی ، همه باعث بوجود
    آمدن فرصت های خیلی زیادی شده،
    حیف است که در این موقعیت فرصت سوزی شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا