انتقاد یک مخالف سیاسی دربارهی وضعیت همسرش
تقی رحمانی، از مخالفان سیاسی مقیم اروپا، در یادداشتی در فیسبوک خود، دربارهی اظهارنظر اخیر سخنگوی وزارت خارجه نسبت به همسر خود که در زندان به سر میبرد، پرسید: «آیا امثال نرگس محمدی شهروند هستند یا تعارف میکنید؟».
به گزارش انصاف نیوز، وی نوشته است: «سخنگوی وزارت امور خارجه آقای قاسمی دخالت اتحادیه اروپا در مورد حکم یک شهروند ایرانی بخوانید نرگس محمدی را مداخله جویانه توصیف کرده است. در این جا تمرکز روی واژه شهروند است. آیا امثال نرگس شهروند هستند یا رعیت قلمداد میشوند؟!»
وی با ابراز این عقیده که «واژه شهروند به نظر میرسد که کلمهای لوکس برای امثال نرگس محمدی است»، مینویسد: «نرگس محمدی مانند برخی دیگر حقوق شهروندی خود را طلب کرده است، اگر نرگس محمدی شهروند بود لااقل همین مقام وزارت امور خارجه نامش را مجهول نمیبرد چرا که در حقوق شهروندی نام افراد هم دارای ضوابطی است. مثلا میگفت حکم نرگس محمدی شهروند ایرانی امری داخلی است».
تقی رحمانی با اشاره به آنچه «مصلحت سیاسی» خوانده، میگوید که دیده است «افرادی با حکم سنگین باز زود آزاد می شوند که آخرین آن هم شهروند ایرانی -کانادای بود».
احتمالا اشارهی او به آزادی «هما هودفر»، شهروند ایرانی آمریکایی است که پس از چند ماه بازداشت، اخیرا آزاد شده است.
تقی رحمانی همچنین نوشته است: «در کتاب آقای سفیر وزیر امور خارجه ایران [محمدجواد ظریف] هم که در برجام عملکرد قابل قبولی داشت اما در مورد حقوق بشر گاه به توجیه غیر موجه میپردازد؛ [اما در آن کتاب] در مورد حقوق بشر میگوید که در دنیای کنونی دولتها فقط حاکمیت ندارند بلکه مسوولیت رعایت شهروندی دارند. در ضمن وی میگوید که حقوق بشر امری معقول و جهانی است که باید دولتها رعایت کنند. حتی اگر هم این حربه حقوق بشر مورد سو استفاده قرار بگیرد از نظر وی باز اصل موضوع که رعایت حقوق بشر است چیزی نمیکاهد».
وی در پایان دبارهی همسرش مینویسد: «مگر او چه خواسته است رعایت همین حقوق شهروندی که سخنگوی وزارت خارجه وی را به عنوان شهروند خطاب کرده است. خوب شهروندی که فقط نام نیست لوازمی را میطلبد».
درخواست جمعی از نمایندگان از رئیس قوه قضائیه
از سوی دیگر امروز ایسنا گزارش داد که جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامهای خطاب به رئیس قوه قضائیه خواستار ورود وی به پرونده نرگس محمدی و اعمال رأفت اسلامی در این پرونده شدند:
ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیتالله آملی لاریجانی (زید عزّه)
سلام علیکم؛
ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) اینجانبان جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر حسب وظیفه نمایندگی خود نسبت به مردم غیور ایران به خصوص زنان این سرزمین که نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند لازم دانستیم نکاتی را در مورد حکم 16 سال حبس خانم نرگس محمدی خدمت شما عرض نماییم.
زنان ایران بر حسب سنت و قوانین این کشور وظیفه سنگینی بر دوشن دارند، زنان این سرزمین هم در منزل وظیفه مادی و همسری بر عهده دارند و هم در خارج از منزل به عنوان عضوی از جامعه ایرانی وظیفه مشارکت در سرنوشت خود و کشور خود را دارند.
رئیس محترم قوه قضائیه؛
نرگس محمدی به عنوان عضوی از جامعه زنان ایرانی سالهاست که در حوزه حقوق زنان این کشور فعالیت میکند و امروز به دلایلی که مستحضر هستید در زندان است.
حضرتعالی واقف هستید که نگاه حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب نسبت به مقوله زنان از چه ژرفایی برخوردار است و حضرتشان بارها بر مشارکت مردمی در عرصه فعالیتهای اجتماعی و مدنی تأکید کردهاند و آن را راهی برای رسیدن به جامعهای پویا، سلامت و آگاه معرفی کردهاند.
البته در این راه ممکن است فعالین حوزه زنان ناخواسته در دام اشتباهاتی قرار گیرند که خساراتی بر کشور وارد آورد.
” بر اساس اخباری که در چند روز اخیر منتشر شده شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم ۱۶ سال زندان دادگاه بدوی خانم نرگس محمدی را تایید کرده است. خانم محمدی پیش از این در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی به اتهام ” اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور ” به پنج سال حبس، به اتهام ” فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال حبس و در مورد اتهام ” تشکیل و اداره گروهک غیرقانونی لگام ” به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود. این حکم به استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی صحیحاً صادر نگردیده و به صراحت ماده مذکور در صورت ارتکاب ۳ جرم تعذیری مرتکب باید جرم اشد (۱۰سال) محکوم شود.
لازم به ذکر است “شرکت ایشان در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی و تشویق و دعوت از مردم برای شرکت در انتخابات نشانهای از دلسوزی ایشان برای کشور عزیزمان است. ایشان در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی در سال گذشته حتی از داخل زندان نیز در انتخابات شرکت کرد و مردم را به حضور در صحنه دعوت نمود.
از بعد فردی گزارشها حاکی از آن است که خانم محمدی که هم اکنون دوران محکومیت خود را در زندان می گذراند مدتهاست از دیدار دو فرزند خود محروم بوده است. از سوی دیگر نرگس محمدی که ۴۴ سال سن دارد از بیماریهای آمبولی ریه و فلج عضلانی رنج میبرد و متأسفانه تاکنون اقدام موثری برای معالجه او صورت نگرفته است در حالیکه بارها پزشکان بر لزوم بستری شدن ایشان تاکید کرده اند. بر اساس نظر پزشک معالج تکرار فلج عضلانی میتواند بیماری ایشان را نهادینه کرده و خطرناک باشد.”
جناب آقای آملی لاریجانی؛
“جنابعالی به عنوان رئیس قوه قضاییه واقف هستید که صدور احکامی اینچنینی برای منتقدان به نتیجه ای جر بالا بردن هزینه انتقادسالم نمی انجامد و موجب دوری منتقدان از کشور و حاکمیت خواهد شد و این امر باعث جمود و رکود جامعه و دری دگراندیشان و منتقدان از نظام مقدس جمهوری اسلامی میگردد.
لذا خواهشمندیم بر اساس رأفت اسلامی و با توجه به ایراد وارده در حکم صادره باستناد ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری نسبت به تقاضای نقض حکم و رسیدگی مجدد در شعبه همعرض دستور اقدام مقتضی صادر فرمایید.”
در آخر جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در راستای تقویت خانواده متواضعانه تقاضا دارند حضرتعالی به عنوان بالاترین مقام قضایی کشور شخصاً به این پرونده ورود نموده و با اقدامی خیرخواهانه بار دیگر رأفت و عطوفت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به جهانیان نشان دهید.
انتهای پیام
یواش یواش ، لاک پشت وار ، داره مجلس جون میگره و خودی نشان میده ،
حیف امثال مطهری و پزشکیان در مجلس کم داریم ،
۱۶ سال زندان برای یک خانم ، مادر دو فرزند خرد سال ، روزنامه نگار ، فعال حقوق بشری ,…….. انسان ،……… هم وطن من ،……. چرا !؟؟
در کشورهائی که حکم اعدام را کنار گذاشتن ، معادل اعدام را کم و بیش ۱۰ تا ۱۶ سال ، حکم زندان صادر میکنند ، آنهم اگر کسی مرتکب قتل عمد شده باشد.
نکند ایشان اقدام مسلحانه کرده و …… که ما خبر نداریم!؟
سلاح ایشان زبان و قلم است که ، بدین وسیله انتقاد و اعتراض خود را نشان میدهد.
اي کاش ما در بيانات، احکام و سخنان خود، نامي از اسلام نبريم، ايکاش ادعاهاي خود را مستند به اسلام نکنيم! بزرگترين و شديدترين ضربات را همين استنادات ما به اسلام وارد کرده است. به اسلام و احکام آن استناد ميکنيم و افراد را نابود!
اقایان می گویند غربی ها و دنیا حق انتقاد و اعتراض به رعایت حقوق بشر در ایران را ندارند …..پس چه کسی حق دارد؟! شهروندان هم انتقاد کنند که! محکوم کردن یک مادر مریض به 16 سال حبس تعزیری؟! واقعا این مادر چطور می تواند امنیت این کشور بزرگ مقتدر و مردمی را (به قول اقایان ) به خطر بیندازد که اتهام قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور را به ایشان داده اند و حکم 16 سال حبس !؟