مناظره نادرخشان و هشدار طبیبیان
روزنامه جهان صنعت نوشت: مناظره موسی غنینژاد هوادار سرسخت اقتصاد رقابتی با مسعود درخشان که خود را هوادار اقتصاد اسلامی معرفی کرده است در تلویزیون بازتاب گستردهای داشته و دارد. این نوشته نمیخواهد درباره ماهیت مجادله یادشده داوری کند و تنها به یادآوری یک نکته بسیار مهم که از سوی محمد طبیبیان اقتصاددان نامدار ایرانی درباره سخنان درخشان به آن اشاره شده توجه دارد. طبیبیان نوشته است: «در پایان مجادله پیشنهاد عملی پروفسور منحل کردن بانکها و بانک مرکزی و ایجاد یک بانک و برچیدن بازار سکه بود. این پیشنهاد چه ربطی با آن صغری کبری چیدن داشت؟ هیچ. اما این را داشته باشید مدتها است از کانالهای مختلف زمزمه میشود که بانکها یکی شود برای هدایت اعتبار و البته اگر شد معلوم است اعتبار به کجا هدایت میشود و چه بر سر ته مانده اقتصاد کشور میآید.»
این هشدار اقتصاددان ایرانی با توجه به شمار خبرها و گزارشهایی که در هفتههای تازهسپریشده از سوی وزیر اقتصاد و نیز رییس بانک مرکزی درباره انحلال بانکهایی که ناترازی دارند و نیز تاکید بر ادغام بانکهای متخلف میتواند در کانون توجه قرار گیرد. ناظران آگاه باور دارند با توجه به اینکه مسعود درخشان نفوذ قابل اعتنایی بر دیدگاه و افکار دانشجویان امام صادق به ویژه اقتصادخواندههای این دانشگاه دارد و آنها اکنون مدیریت بخشهای اصلی اقتصاد را در دست دارند باید به هشدار طبیبیان اعتنا کرد.
واقعیت این است که با یکپارچه کردن نهادها و سازمانها و در اختیار قرار دادن سررشته اداره و مالکیت آنها به دولت میتوان کارها را بهتر اداره کرد. این ترس را باید داشت که ادغام و انحلال بانکها و تاسیس یک بانک و انحلال بانک مرکزی میتواند بستری برای فروپاشی کسبوکارهای آزاد و نیز تجارت خارجی و تولید شود. این هشدار طبیبیان با توجه به تهدیدهای ترسناک بانک مرکزی و تعیین مهلت برای رفع ناترازیای که دولت در آن نقش دارد را نمیتوان با بیاعتنایی نگاه کرد. فعالان اقتصادی، کارشناسان و علاقهمندان به اقتصاد سیاسی ایران باید تا پیش از اینکه با یک عملیات غافلگیرکننده روبهرو شوند در این باره روشنگری کنند.
انتهای پیام