حسن غفوری فرد: دریافت رضایت کتبی مردم نشانه بینش بالای امام(ره) بود
رییس هیات نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در اسلام به مشورت کردن و استفاده از نظرات مردم بسیار تأکید شده است، اظهار کرد: خداوند حتی به پیامبر(ص) که انسانی کامل بود و وحی بر ایشان نازل میشد نیز دستور داد که در امور مملکت از نظرات مردم استفاده کند و با آنها به مشورت بپردازد چرا که احترام گذاشتن به نظر مردم، اعتماد مردم به آن نظام را به همراه خواهد داشت به همین دلیل امام خمینی(ره) در مورد جمهوری اسلامی از مردم خواستند که با رأی خود نظراتشان را بیان کنند. اکثریت قاطع مردم در آن زمان خواهان جمهوری اسلامی مدنظر امام خمینی(ره) بودند، و این را با رای خود در دهم فروردین ماه 58 یعنی پنجاه روز بعد از پیروزی انقلاب بطور مکتوب اعلان کردند هر چند که قبل از آنهم حتی در زمان حضور شاه و حکومت نظامی اعلان کرده بودند : استقلال، آزادی جمهوری اسلامی.
به گزارش انصاف نیوز(رسانه ی کمپین انتخاباتی دکتر پزشکیان) حسن غفوریفرد، درخصوص لزوم مکمل بودن جمهوریت و اسلامیت اظهار کرد: برای بررسی این مساله ابتدا باید چند نکته را توجه داشته باشیم. نکته اول اینکه هرگز در طول تاریخ، نظامی به نام جمهوری اسلامی وجود نداشته، حتی در زمان انبیاء و اولیا الهی از جمله پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) نیز حکومت اسلامی مطرح بوده است و برای اولین بار است که جمهوری اسلامی در کشوری مطرح، تصویب و سپس اجرا میشود، در حقیقت امام خمینی(ره) معمار اصلی، طراح و مبتکر جمهوری اسلامی بوده است.
رهبر حکومت باید در چارچوب قوانین ثابت اسلام، قوانین جدید را استنتاج کند
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه ادامه داد: نکته دوم اینکه عدهای از مسلمانان به یکسری قواعد، قوانین و دستورات الهی که در قرآن آمده و لا یتغیر و ابدی هستند، مانند توحید، معاد و نبوت معتقدند، اما اداره جامعه نیاز به یک مدیر دارد. امام علی(ع) فرمودند: “حتماباید مردم امیر داشته باشند” اگر این امیر با توجه به شرایط موجود بخواهد مملکت را اداره کند باید بتواند در چارچوب قوانین ثابت و لایتغیری که اسلام تشریح کرده است، قوانین جدید را استنتاج کند چرا که اداره کردن جوامع امروز با جوامع هزار سال قبل متفاوت است به عنوان مثال بیمه، تجارت و بانکداری اقداماتی هستند که در گذشته نبوده است و در امروز در چارچوب قوانینی جدید به وجود آمده است.
جمهوری اسلامی برآمده از دل مردم است
او در مورد معنا و مفهوم جمهوری اسلامی مدنظر امام خمینی(ره) گفت: در گذشته نظام ما دیکتاتوری، امپراطوری یا سلطنتی بوده است، اما امام(ره) جمهوری اسلامی را مطرح کردند که همه مردم در نظام مشارکت دارند و نظام برآمده از دل مردم است. منظور از جمهوری در کشورهای دیگر نیز تشکیل نظامی با تصمیم مردم است و احکام قدسی و خارجی ندارد، اما جمهوری ایران با سایر جمهوریها متفاوت است چرا که مردم ما مسلمان هستند و به اسلام اعتقاد دارند و در حقیقت یک نوع جمهوری را میخواهند که در چارچوب قوانین ثابت اسلامی اداره شود،بنابراین مردمسالاری دینی را امام(ره) بنا نهادهاند یعنی نظامی که مشروعیت خود را از اسلام و مقبولیت خود را از مردم میگیرد.
غفوری فرد در گفت و گو با شفقنا در مورد شرایط اعتقادی مردم دنیا در زمان مطرح کردن جمهوری اسلامی از سوی امام(ره) گفت: آنهایی که خوش انصاف بودند میگفتند “دین برای زمانی خوب بود که مردم بی سواد بوده و دانش و اطلاع کافی نداشتند از این رو افراد نابغهای که اطلاعات بیشتری داشتند پیدا شدند و مردم را به یک خدای ناشناخته دعوت کردند و دستوراتی دادند که برای مردم مفید بود”. آنهایی که بی انصافتر بودند می گفتند “دین از ابتدا برای این بود که اقویا بیایند و جیب ضعفا را خالی کنند” و هر دو اینها به این نتیجه رسیده بودند که دوران دین و دینداری تمام شده است، یک عده دیگری معتقد بودند که از ابتدا دورانی برای دین وجود نداشته و یک عده دیگر معتقد بودند که دورانی وجود داشته و مدتی خوب بوده و سپس این دوران تمام شده است. در آن زمان مردم حتی برای انجام کارهای فردی و اجتماعی نیز معتقد بودند دیگر نیازی به دین نیست چرا که زمانی مردم نمیدانستند الکل بد است به آنها گفته میشود الکل حرام است یا نمیدانستند گوشت خوک مضر است به آنها گفته شده بود که گوشت خوک حرام است و این حرام بودن گوشت به آنها گوشزد میشد، اما حال که مردم علم و دانش دارند و این چیزها را میدانند دیگر در انجام کارهای فردی هم نیاز به دین نیست.
امام(ره) در زمان بی اعتقادی مردم به دین، جمهوری اسلامی را مطرح کردند
عضو هیات امنای آستان قدس رضوی با بیان اینکه امام(ره) در زمان بی اعتقادی مردم دنیا نسبت به دین، جمهوری اسلامی را مطرح کردند، تصریح کرد: درست در زمانی که تقریباً در همه دنیا به این نتیجه رسیده بودند که دوران دین و دینداری گذشته است امام خمینی(ره) اعلام کردند “نه تنها دوران دین و دینداری تمام نشده بلکه دین بیش از زمان گذشته مورد نیاز است و تنها نظامی که میتواند عدالت و مساوات را برقرار کند و حقوق مردم را تامین کند، احکام اسلامی است.”چون در این نوع نظام مردم به خدا اعتقاد دارند و در پیشگاه خداوند متعال خود را مسوول میدانند؛ بنابراین در مواقع و مکانهایی که قانون وجود ندارد و ناظری نیست آنان نظارت خدا را میبینند از این رو قویترین نظارت را دارند درنتیجه امام(ره) جمهوری اسلامی را مطرح کردند و فرمودند” فقط جمهوری اسلامی، نه یک کلمه بیشتر” نه یک کلمه کمتر چون این نوع جمهوری کاملترین است چرا که نظر همه مردم در انتخاب آن دخالت دارد ودارای بعد الهی، اسلامی و قدسی نیز می باشد.
امام خمینی(ره) بر روی هر دو بعد جمهوری و اسلامی بسیار تأکید و حساسیت داشتند
او با اشاره به اینکه امام(ره) بر روی هر دو بعد جمهوری اسلامی تأکید بسیار داشتند، افزود: بسیاری از علما فقط روی بحث اسلامیت تأکید داشتند، اما امام خمینی(ره) بر روی هر دو بعد جمهوری اسلامی بسیار تأکید داشتند. حساسیت و تأکید بر روی اسلامیت طبیعی بود چرا که امام(ره) شخصیتی بود که دین همه وجود را فراگرفته بود، اما امام(ره) بر روی جمهوریت نیز بسیار حساس بودند و میفرمودند باید در مورد مسائل مختلف نظر مردم را لحاظ کرد در حالی که در هیچ جای دنیا این طور نیست که بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب رفراندوم برگزار کنند بلکه معمولا کسانی که پیروزی را بدست آوردند تا مدتها برای خود مشروعیت قایل هستند و حکومت را بدست دارند. در هر کشوریکه انقلاب، کودتا، نهضت یا تحولی ایجاد شد زمانی که به پیروزی میرسیدند فرماندهان و رهبران آن نهضت، کشور را سالها اداره میکردند به طوری که هنوز بعد از 50 سال فیدل کاسترو رهبر انقلاب کوبا است یا قذافی که 40 سال در لیبی حکومت کرد.
دریافت رضایت کتبی مردم از جمهوری اسلامی نشانه بینش بالای امام(ره) بود
این استاد دانشگاه تأکید امام(ره) به اعلام کتبی رضایت مردم به جمهوری اسلامی را نشان از بینش بالای حضرت امام دانست و تصریح کرد: با اینکه مردم ما شعار میدادند” استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی” باز امام(ره) تاکید داشتند که مردم باید به طور رسمی و کتبی و با عدد و رقم نظر خود را اعلام کنند. آن زمان عدهای مخالفت کردند و گفتند مردم خواسته خود را با شعار اعلام کردهاند و نیازی به رای گیری مجدد نیست، اما اکنون بعد از گذشت سالها مشخص شده است که بینش امام (ره) چقدر بالا بوده است. ایشان بر اعلام انتخاب مردم به صورت کتبی تأکید داشتند برای اینکه در تاریخ نگویند که یک عده آمدند حاکم شدند و نظرات مردم را در نظر نگرفتند به همین دلیل بعد از گذشت 50روز از پیروزی انقلاب مردم به پای صندوقهای رأی آمدند و با بیش از 98 درصد به جمهوری اسلامی مدنظر امام خمینی(ره) رای دادند. در یک جمله آنچه که الان وجود دارد ابتکار و معماری امام(ره) است این جمهوری اسلامی کامل است و نیاز به پسوند و پیشوندهایی ماننددموکراتیک و خلقی ندارد.
سطح مشارکت مردم ایران در تصمیمگیریهای کشورشان، جزو سطوح بالای دنیاست
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه ادامه داد: یکی از بزرگترین نقاط قوت نظام، جمهوریت بود.بعنوان نمونه جنگ ما جنگی مردمی بود و همه مردم به صورت داوطلب در جنگ شرکت می کردند. علاوه برارتش، سپاه بسیجیان داوطلب نیز نقش بسیار تعیین کنندهای در جنگ داشتند در همان ابتدا مرحوم شهید رجایی می گفتند اطلاعات یا دولت سی و شش میلیون نفری یعنی مردم در همه کارها مشارکت داشتند به طوری که هنوز بعد از سی و چهار سال سطح مشارکت مردم ما جزو سطوح خیلی بالایی در دنیاست و معمولاً در انتخابات همیشه بالای 50 درصد شرکت کننده داشتهایم همچنین بعد دیگر جمهوری اسلامی، اسلامی بودن است و طبق قانون اساسی که نوشته شده است هیچ قانونی در این کشور نمیتواند مجرا باشد مگر اینکه در چارچوب اسلام باشد و برای این کار هم شورای نگهبان وجود دارد که متشکل از 6 نفر فقیه است و تشیخص میدهند چه قانونی با شرع مقدس اسلام همسو می باشد و چه قانونی مخالف شرع مقدس اسلام است.
هنوز به آن آرمانهای مدنظر امام(ره) نرسیدیم
او در مورد میزان نزدیکی جمهوری اسلامی امروز به جمهوری اسلامی مدنظر امام خمینی(ره) گفت: امام خمینی(ره) فردی الهی با دیدگاههای خالص الهی بودند و اهداف بسیار آرمانی داشتند امروز ما در آن جهت که امام(ره) تأکید داشتند حرکت می کنیم، اما هنوز به آن آرمانهای مدنظر امام(ره) نرسیدیم چرا که هنوز اختلافات طبقاتی، فقر، فساد اقتصادی و مسائل غیر اسلامی در جامعه ما وجود دارد. رهبر انقلاب اسلامی دهه چهارم را به نام دهه “پیشرفت و عدالت”نامگذاری کردند و بزرگترین اصلاحات را مبارزه با فقر، فساد و تبعیض بیان کردند و این بدین معناست که ما هنوز به آن نقطه دلخواه عدالت اجتماعی نرسیدیم و باید برای رسیدن به آن سطح تلاش بسیار کنیم.
با جمهوری اسلامی مدنظر امام خمینی(ره) فاصله داریم
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: آنچه که امام(ره) میخواستند اسلام ناب محمدی و در حقیقت ایده آل همه انبیاء و اولیای الهی بوده است و همانطور که ایشان فرمودند “حتی انبیاء هم موفق نشدند آن نظامی که می خواستند مستقر کنند” و ما امروز هنوز نمیتوانیم بگوییم که تمام احکام اسلامی در کشور تعریف و رعایت میشود. درواقع تا رسیدن به جمهوری اسلامی مدنظر امام خمینی(ره) فاصله داریم، اما مسیر همان مسیراست.
از نعمتهای خدادادی برای رسیدن به اهداف جمهوری اسلامی استفاده نکردیم
او با بیان اینکه چشم انداز ما این مساله را کاملاً مشخص کرده که باید در چه بخشهایی بیشتر کار کنیم تا مشکلات برطرف شود و به جمهوری اسلامی مدنظر امام(ره) نزدیک شویم، اظهار کرد: طبق چشم انداز، ما باید تا سال 1404 بزرگترین قدرت علمی، اقتصادی، سیاسی در منطقه و الهام بخش در جهان باشیم. کسی که میخواهد الهام بخش باشد باید یک زندگی آرمانی داشته باشد، اگر در جامعه فساد، فقر، اعتیاد و مسائل اخلاقی وجودداشته باشد طبیعتاً نمیتوانیم الهام بخش باشیم.در حدیثی آمده است ” فقر نزدیک به کفر است کاد الفقرأن یکون کفرا”ما کشور بالقوه قوی و ثروتمندی هستیم و یک درصد از جمعیت دنیا را تشکیل میدهیم، 16 درصد از منابع گاز دنیا و 12 درصد از منابع نفت دنیا را در اختیار داریم، این نشان میدهد که کشوری قوی و ثروتمندهستیم، اما نتوانستیم از نعمتهای خدادای به نحو احسن استفاده کنیم و برای همه مردم شغل، بهداشت و درمان رایگان ایجاد کنیم و دارای مشکلات اقتصادی بسیاری هستیم در صورتی که مساله اقتصادی از جمله مسائل مهم است و مقام معظم رهبری نیز تاکید کردند پیشرفت به معنای نبود یا کاهش مشکلات اقتصادی است و وضعیت امروز نشان میدهد که از جمهوری اسلامی مورد تأکید امام(ره) فاصله داریم. ما باید به مرحلهای برسیم که حداقل معیشت همه مردم را تأمین کنیم.
برای برطرف کردن مشکلات باید زندگی انقلابی داشته باشیم
غفوری فرد بازگشت نوع زندگی به اوایل انقلاب را یکی از راههای کاهش مشکلات دانست و افزود: مشکلاتی مانند نبود عدالت اجتماعی، فساد اقتصادی، بیکاری، اعتیاد در جامعه ما وجود دارد که باید این سعی کنیم این مشکلات را برطرف کنیم و لازمه آن این است که به زندگی اوایل انقلاب برگردیم. ما اوایل انقلاب خیلی خوب حرکت میکردیم وبه دنبال زندگی اشرافی گری و راحت طلب نبودیم و باید بدانیم انقلاب حرکتی دائمی است و تمام شدنی نیست. امام علی(ع) میفرماید: “با یک جهاد دائمی حاکم بر خودتان باشید” یعنی انقلاب مقطعی نیست و دائمی است و لازمه انقلاب، زندگی انقلابی است.
او در مورد منظور از حرکت انقلابی از سوی مردم جامعه برای رفع مشکلات اظهار کرد: از سال 55 تا 58 تا اواخر جنگ مردم یک زندگی واقعاً انقلابی داشتند به این معنا که تلاش بسیار زیادی میکردند و زندگی سادهای میساختند. اقتصاد مقاومتی آن موقع عملاً اجرا میشد همچنین با کمترین امکانات در جبهه جنگیدیم با کمترین امکانات جهاد سازندگی در روستاها کار میکرد و آنجا را آباد میکرد و مدیران کشور با کمترین حقوق زندگی میکردند. بنابراین با تولید، همکاری، تعامل و همدلی بیشتر و مصرف کمتر میتوانیم بر بسیاری از مشکلات فائق شویم.
زندگی انقلابی تلاش و کوشش، امیدواری، تعامل و صرفه جویی بیشتری میخواهد
رییس هیات نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: زندگی امروز عدهای از ما اشرافیگری است و عدهای دیگر که در حد متوسط یا فقیر هستند حسرت زندگی راحت را میکشند و همین سبب افزایش افسردگی در جامعه شده است در صورتی که در اوایل انقلاب زندگی همه تقریبا بهم نزدیک بود و کسی افسردگی نداشت. زندگی انقلابی مقتضیات و الزاماتی دارد. تلاش و کوشش، امیدواری، تعامل و صرفه جویی بیشتر میخواهد. ما نباید مردم را به مصرفگرایی سوق میدهیم چرا که زندگی اشرافی گری منطبق با اصل انقلاب نیست.
او استفاده از کالاهای کشورهای دیگر را دور از اهداف انقلاب دانست و افزود: در کشور ما کالاهای خارجی بسیار شده است دستگاهها و ماشین آلات از رده خارج شده کره جنوبی را به کشور وارد کردهاند و همین مساله سبب کاهش تولیدات داخلی شده است درصورتی که کشور انقلابی باید هر چه بیشتر تولید کند و اجازه ندهند که اکثریت کالاهای مورد استفاده مردم از کشورهای دیگر باشد چرا که امروز همین مساله سبب افزایش قیمت دلار و ایجاد مشکلات اقتصادی برای کشور شده است.
کشور ما همه امکانات و لوازم یک زندگی مقتدرانه و اسلامی را دارد، اما دارای یک نوع زندگی ایده آل نیستیم
این استاد دانشگاه تبدیل رابطه تقابلی موجود بین نیروها را به رابطه تعاملی ضروری عنوان کرد و گفت: رهبر انقلاب اسلامی اخیراً اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده اند یعنی با اقتصاد انبساطی و مصرفگرایی نمیتوانیم مشکلات را حل کنیم. گرچه ما کشور بسیار غنی هستیم، اما اگر از این نعمتهای خدادای به خوبی استفاده نشود، فرصتها تبدیل به تهدید میشود و خداوند در قرآن نیز به این مورد تذکر میدهد و میفرماید: “الم تر الى الذين بدلوا نعمة الله كفرا و احلوا قومهم دار البوارگروهی که نعمت خدا را تبدیل به کفران کرده است.”کشور ما همه امکانات و لوازم یک زندگی مقتدرانه و اسلامی را در اختیار دارد، اما دارای یک نوع زندگی ایده آل نیستیم به همین دلیل باید منابع موجود در کشور را استخراج کنیم، ایجاد ثروت کنیم و علم را تبدیل به فناوری و ثروت کنیم که لازمه آن مدیریت صحیح و رفع بعضی از مشکلات موجود در جامعه است. جامعه ما اکنون در یک ابعادی کاربرد تعارضی و تقابلی با هم دارند که این تقابل باید به تعامل همه نیروها تبدیل شود تا مشکلات حل شود.
در اصل اسلام به نظرات مردم و مشورت کردن بسیار اهمیت داده شده است
او در مورد جایگاه همه پرسی در مکتب تشیع و اسلام تصریح کرد: جمهوری اسلامی یک نوع مدیریت جدید است. رفراندوم و همه پرسی به این شکل موجود در تشیع نبوده است حتی رفراندوم در اسلام و در کشورهای دیگر نبوده و جدید است، اما در اصل اسلام به نظرات مردم و مشورت کردن بسیار اهمیت داده شده است حتی خداوند به پیامبر که عقل کل هستند دستور دادند که از نظرات مردم استفاده کنند که آیات “وَشاوِرْهُمْ فِي الْامْرِ” و “وَ اَمرُهُم شُوری بَینَهُم” در مورد همین مساله در قرآن آمده است.
انسان کاملی چون پیامبر(ص) استفاده از نظرات مردم و مشورت کردن با آنها را ضروری میدانست
رییس هیات نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نمونههایی در تاریخ وجود دارد که نشان میدهد پیامبر با وجود اینکه انسان کاملی بودند و وحی بر ایشان نازل میشد باز به نظرات مردم احترام میگذاشتند و در مورد مسائل با آنها مشورت میکردند به عنوان مثال در جنگ احد نظر پیامبر این بود که نیروهای مسلح در شهر بمانند و دفاع کنند، اما یک عده نظر دادند که به بیرون ازشهر بروند و پیامبر نظر اکثریت را پذیرفت.در آخر جنگ مشخص شد که نظر پیامبر(ص) درست بوده است و باید در داخل شهر میماندند اما باز پیامبر(ص) به نظر مردم احترام گذاشتند.
احترام گذاشتن به نظر مردم اعتماد به نظام را به همراه دارد
او نتیجه احترام گذاشتن امام خمینی(ره) به نظر مردم را اعتماد مردم به نظام دانست و اظهار کرد: همه انسانها دارای شخصیت هستند به همین دلیل احترام گذاشتن به نظر آنان بسیار اهمیت دارد. از همان ابتدا نظر مردم برای امام خمینی(ره) بسیار مهم و محترم بود و همین مساله سبب شد تا مردم به نظام اعتماد پیدا کنند، از این نظام دفاع کردند و خود را جزو نظام بدانند در حقیقت این یک رابطه دو سویه بود یعنی هم مردم به نظام و هم نظام به مردم اعتماد پیدا کردند. زمانی حاکمان در خارج از کشور میتوانند با قدرت صحبت کنند که پشتوانهشان مردم باشد در نتیجه امام(ره) با قدرت میگوید” آمریکا هیچ غلطی نمیتواند کند” و یا ما چند سال است که با قدرت در مقابل گروه 1+5 ایستادهایم و حرف خودمان را میزنیم. به دست آوردن این قدرت ایستادگی به دلیل این است که این نظام عقبهای کاملاً مردمی دارد و مردم پشتیبان این نظام هستند.
غفوری فرد افزود: نتایج بعدی اعتماد مردم به نظام و بالعکس این است که مردم در کارهای مملکت، در جنگ کمک میکنند. اگر زمانی کشور با مشکلات اقتصادی روبرو شده است صادقانه با مردم در میان گذاشته شده و مردم هم تحمل کردند. نظام مردم را پایه اصلی میداند و امام(ره) میفرمایند همین پا برهنهها ولی نعمت ما و صاحبان اصلی انقلاب هستند. همین موجب میشود که مردم و نظام به یکدیگر اعتماد کنند در حقیقت این نوع تعامل میان مردم و نظام در دنیا بی نظیر است.
علمای حوزه و نخبگان دانشگاهی گروه های مرجع و مورد اعتماد مردم هستند
او در مورد نتایج پیوند میان روشنفکران و علما در طول تاریخ اظهار کرد: علمای حوزه و نخبگان دانشگاهی گروه های مرجع و مورد اعتماد مردم میباشند.این دو گروه مکمل هم هستند؛ و تاثیرگذاری بسیاری بر روی مسائل دارند علمای حوزه نخبگان علمی، فقهی نظام و اسلام هستند و دانشگاهیان نخبگانی هستند که با علم روز آشنا میباشند بنابراین با پیوند این دو گروه یک قدرت یکپارچه در کشور به وجود میآید به طوری که هر جا این دو گروه با یکدیگر همکاری کردندبسیاری از مشکلات را برطرف شد و موفقیتهای بسیاری مانندموفقیت در نهضت مشروطه، ملی شدن صنعت نفت و پیروزری انقلاب اسلامی را به دست آوردند.
او به بیان نمونههایی از پیوند میان روشنفکران و علما در طول تاریخ پرداخت و تصریح کرد: زمانی که امام(ره) میخواستند به ایران بازگردند، بختیار فرودگاه را بست؛ از این رو روحانیون، شهید بهشتی و جمعی دیگر در دانشگاه تحصن کردند و بین روحانیون و دانشگاههیان ارتباط برقرار شد و نتیجه این همکاری و ارتباط این بود که بختیار مجبور شد فرودگاه را باز کند یا تا زمانی که رابطه مصدق با آیت الله کاشانی رابطه تعاملی بود نهضت پیشرفت کرد و در سی تیر موفق شد، اما مصدق بعد از جدایی از آیت الله کاشانی به موفقیتی دست پیدا نکرد. همچنین نهضت مشروطه تا زمانی که علما با هم بودند پیشرفت کرد و مجلس درست شد اما با اعدام شیخ فضل ا… نوری و گسستگی این پیوند رضاخان روی کار آمد.
یکی از هنرهای بسیار بزرگ امام(ره) بحث وحدت میان حوزه و دانشگاه است
رییس هیات نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: یکی از هنرهای بسیار بزرگ امام(ره) که کمتر در مورد آن صحبت شده است بحث وحدت میان حوزه و دانشگاه است. امام(ره) در اوایل انقلاب ضرورت این وحدت را مطرح کردند و حوزویان و دانشگاهیان را به هماهنگی و وحدت با یکدیگر تشویق کردند و خوبشختانه این وحدت برقرار شده است به طوری که شورای عالی انقلاب فرهنگی یک از دستاوردهای حوزویان و دانشگاهیان است و از جمله نتایج این پیوند آن است که انقلاب اسلامی ایران بعد از 34 سال علی رغم تمام مشکلات داخلی و خارجی با قدرت ایستاده است.
افرادی که در هر دو حوزه فعالیت کردهاند حلقه واسطه این دو گروه باشند
او در مورد موانع پیوند میان روشنفکران و حوزویان اظهار کرد: یکی از موانع پیوند رشد حوزویان و دانشگاهیان در دو محیط کاملاً متفاوت است. حوزویان در یک محیط علمی، فقهی، پاک و کاملاً خدایی رشد کردهاند در صورتی که دانشگاهیان مناطق غربی را دیدهاند و بسیاری از اساتید دانشگاهها تحصیل کرده در خارج از کشور هستند از این رو همین امروز هم در دانشگاههای ما مقدار زیادی عوامل غرب زدگی وجود دارد که نمیتوان آن را انکار کرد. در حقیقت دیدگاههای این دو گروه با هم فاصله دارند و برای پیوند میان آنها باید یک گروه واسطه متشکل از افرادی که در هر دو حوزه فعالیت کرده باشند، ایجاد شودو این دیدگاهها را به هم نزدیک کند. در همین راستا شهید بهشتی، شهید باهنر و شهید مفتح نقش بسزایی داشتند.
غفوری فرد در پایان گفت: شهید مفتح از مؤسسان وحدت میان حوزه و دانشگاه بودند. ایشان حتی قبل از انقلاب عدهای از دانشگاهیان را در مسجد قبا گرد هم میآوردند و روزهای آخر هفته به قم میبردند تا با علوم مختلف آشنا شوند.
انتهای پیام