خرید تور تابستان

پاسخی از روابط عمومی صندوق توسعه ملی

روزنامه «جهان‌صنعت» با استناد به گزارش مدیران صندوق توسعه ملی درباره اینکه این نهاد برخلاف عرف و رفتار در دوره پس از تاسیس به جای دریافت طلب خود سهام برخی از بدهکاران بانکی را تملک کرده، هشدار داده که این رخداد ممکن است به یک روش و راهبرد تبدیل شود و صندوق توسعه ملی تبدیل به یک غول تازه بنگاهدار شود. علیرضا کنگرلو مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی صندوق توسعه ملی، اما جوابیه‌ای برای نوشته یادشده ارسال کرده که در ادامه می‌خوانید.
پیش از هرگونه تحلیل یا ارائه توضیح پیرامون یادداشت روزنامه «جهان‌صنعت»، ضرورت دارد که به این پرسش پاسخ دهیم: دلیل هجمه‌های شکل‌گرفته علیه صندوق توسعه ملی طی ماه گذشته چه بوده؟ آیا در یک ماه گذشته تخلف بزرگی در صندوق توسعه ملی رخ داده؟ آیا صندوق توسعه ملی در یک ماه گذشته چنان عملکرد نامطلوبی داشته که در آستانه‌ نابودی قرار گرفته؟ قطعا پاسخ خیر است؛ ریشه این هجمه‌ها را در حکمرانی تازه صندوق توسعه ملی می‌توان جست؛ رویکردی که پایه و اساس آن، شفافیت و گردش آزاد اطلاعات است.
داده‌‌هایی که طی یک ماه گذشته برخی رسانه‌ها برای نقدهای خارج از واقع صندوق توسعه ملی، از آن بهره گرفته، همه و همه ریشه در گزارش‌های شفاف و روشنی دارد که صندوق توسعه ملی در اختیار جامعه قرار می‌دهد. حکمرانی نوین صندوق توسعه ملی بر این مهم تاکید دارد که ذی‌نفعان این صندوق، مردم ایران هستند و به همین رو باید در جریان ریز روندها و اقدامات آن قرار گیرند؛ چنانکه مهدی غضنفری رییس هیات عامل صندوق می‌گوید: تمام جمعیت کشور ذی‌نفع صندوق توسعه ملی محسوب می‌شوند و این قبیل صندوق‌ها در دنیا به صورت عام اقدام به اطلاع‌رسانی می‌کنند. هر چند بعضا از بنده در اعلام اعداد و ارقام صندوق و ارائه گزارش از حوزه‌های مختلف کاری آن خرده گرفته می‌شود. با توجه به اصولی که براساس آن حاکمیت صندوق بنا شده است در نتیجه اقتضای آن شفافیت کامل در فعالیت‌هاست چراکه این مهم از ایجاد هرگونه رانت جلوگیری می‌کند و مانع از تعارض منابع می‌شود. (۰۲/۰۲/۲۴)
تنها تغییر بنیادی اخیر صندوق توسعه ملی، تاکید بر حکمرانی تازه است؛ رویه‌ای که قصد دارد از نشت منابع ملی به بودجه‌های جاری کشور جلوگیری کرده و ضمن حفظ آن، منابع ملی را به کانال سرمایه‌گذاری‌های ثروت‌آفرین هدایت کند. راهبردی که سنگ‌بنای ایجاد صندوق توسعه ملی بوده و ترسیم‌گر فردایی روشن برای فرزندان ایران است.

و اما نباید از خاطر برد حکمرانی تازه صندوق توسعه ملی بر دوری جستن از همان موضوعی تاکید دارد که روزنامه «جهان‌صنعت»، صندوق توسعه ملی را به آن متهم کرده: بنگاهداری. چنانکه رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی هم بر آن تاکید می‌کند و می‌گوید بنگاهداری برای صندوق همانند سم است و این نهاد بنگاه‌سازی و سرمایه‌گذاری را در اولویت دارد. (۲۴/۰۲/۱۴۰۲) لیک به ثمر نشستن این مهم، نیازمند همراهی و همدلی صاحبان اندیشه، کلام و قلم است. آنها که دل‌نگران فردای ایرانند و این گام سترگ را ارج نهاده و در عوض نشانه رفتن انگشت اتهام به سوی جوانه‌های تازه صندوق بین‌نسلی، حامی این روند تازه خواهند شد.»
توضیح ما- روزنامه «جهان‌صنعت» از اینکه صندوق توسعه ملی به هر دلیل می‌خواهد اطلاعات درون این نهاد را که تقاضای علاقه‌مندان به اقتصاد سیاسی است و می‌خواهند بدانند در این نهاد چه می‌گذرد و دخل و خرج و به ویژه مصارف آن بر پایه کدام سازوکار تخصیص داده می‌شود؛ از این رفتار استقبال می‌کند. در همین‌جا از مدیریت روابط عمومی این نهاد درخواست می‌کنیم برای اطلاع شهروندان بدون اینکه اطلاعات در زرورق ابهام‌ها پیچیده شود به شهروندان بگوید از کل طلب این نهاد چه مقدارش را دولتی‌ها و خصولتی‌ها بدهکارند و سهم بخش خصوصی چقدر است.
در ضمن برخی اطلاعات منتشرشده غیر‌رسمی نشان می‌دهد سه بنگاه تولید‌کننده مواد غذایی بیشترین بدهکاری بخش خصوصی را به خود اختصاص داده‌اند. لطفا نام این سه بنگاه را به اطلاع فعالان اقتصادی برسانید. نکته آخر اینکه در جوابیه ریاست محترم روابط عمومی و در پاسخ به هشدار «جهان‌صنعت» که احتمال بنگاه‌داری را به مدیران اقتصادی داده آمده است: چنانکه رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی هم بر آن تاکید می‌کند «بنگاه‌داری برای صندوق همانند سم است و این نهاد بنگاه‌سازی و سرمایه‌گذاری را در اولویت دارد.» از مدیریت محترم روابط عمومی می‌پرسیم «تفاوت بنگاه‌داری و بنگاه‌سازی» چیست و صندوق برای چه و برای که می‌خواهد بنگاه‌سازی کند و آیا این کار در قانون و اساسنامه صندوق پیش‌بینی شده یا اینکه آرزوی ریاست صندوق است؟

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا