دکتر پزشکیان: مرزهای بين مسلمانان را برداريم و پول واحد داشته باشيم
هفته ی گذشته نشستی در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار شد که ادعاهای تجزیهطلبانه علیه ایران مطرح کرد؛ دکتر مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از طرح موضوعاتی اینچنینی میگوید: از مسوولان جمهوری آذربایجان می خواهیم به جای ايجاد محدوديت به وسعت و وحدت بينديشند؛ ابرقدرتها به فکر تأمین منافع قوميتها نیستند.
به گزارش انصاف نیوز (رسانه کمپین انتخاباتی دکتر پزشکیان) نماينده آذری مجلس شورای اسلامی خطاب به مسوولان این جمهوری گفت: توصيه من به آنها اين است كه بهجای اينكه مرز و محدوديت درست كنند، به وسعت و وحدت مسلمانان بينديشند؛ چراكه در وسعت و وحدت است كه میتوان رشد كرد.
او با بيان اينكه در صورت وحدت، دشمنان نمیتوانند به تماميت جامعه ما چشم طمع داشته باشند، گفت: در غير اينصورت ابرقدرتهايی كه میخواهند حكومت كنند، برای ماندن، مجبورند به منافع خود و نه منافع مردم و قوميتها توجه كنند.
به گفته دکتر پزشكيان، برای اينكه اين اتفاقات رخ ندهد، همه كشورهای منطقه و مسلمان بايد با يكديگر وحدت داشته باشند.
نماينده مردم تبريز، اسکو و آذرشهر با اشاره به وجود پول واحد و مجلس واحد در اروپا با وجود قوميتهای مختلف گفت: ما نيز بايد بين مسلمانان مرزها را برداريم و پول واحد داشته باشيم. همچنين بايد بين كشورهای مسلمان ارتباط آزاد وجود داشته باشد.
وی با بيان اينكه رشد اقتصادی در ارتباط وسيع جوامع اسلامی با يكديگر شكل میگیرد و نه در قطع روابط، گفت: داشتن مجموعه مسلمانی كه با هم ارتباط داشته باشند و چارچوب قوانينشان بههم نزديك بوده و تجارتشان بههم گره بخورد، موجب ايجاد ثبات امنيت، ثبات اقتصاد و توسعه و اشتغال خواهد شد.
پزشكيان افزود: اگر كشورهای اسلامی تكهتكه شوند، بهصورت راحتتری توسط قدرتها خرد و له میشوند و حكومتگرانِ اسير و اجير قلدران، منافع خود را تامين خواهند كرد و نه منافع مردم و قيومتها را.
سال گذشته نیز خبرگزاری ترند گزارش داده بود که برخی نمايندگان مجلس آذربايجان به دنبال تغيير نام کشور جمهوری آذربايجان به آذربايجانشمالی بوده اند.
سياووش نوروز اف، نماينده مجلس از حزب حاکم آذربايجان نوين، در مجلس جمهوری آذربايجان مدعی شده بود: در جهان کشورهايی همچون کره جنوبي و کره شمالی و يا قبرس شمالی و قبرس جنوبی وجود دارند و بهتر بود آذربايجان نيز نامش به آذربايجانشمالی تغيير يابد.
بنابر این گزارش، قفقاز و آسيایميانه در معاهدههای گلستان و تركمانچای از ايران جدا شدند و اين مناطق قبل از آن جزو كشور ايران بودند.
واکنش وزارت خارجه جمهوری آذربایجان
از سوی دیگر، سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری آذربایجان در واکنش به مطالب ضدایرانی مطرح شده در نشست گروهکهای تجزیهطلب در باکو، گفت: دیدگاههای مطرح شده در این نشست مواضع رسمی جمهوری آذربایجان نیست.
المان عبداللهیف افزود: تغییری در مواضع جمهوری آذربایجان در قبال ایران ایجاد نشده است؛ موضع ما همیشه یکسان بوده است و باکو به مناسبات صمیمانه همسایگی اولویت میدهد.
وی با تاکید بر اینکه «باکو در امور داخلی ایران دخالت نمیکند» افزود: ما به تمامیت ارضی ایران با احترام برخورد میکنیم، مناسبات جمهوری آذربایجان با ایران بر پایه همکاری است و معتقدیم این روابط پس از این نیز توسعه خواهد یافت.
وی که با واحد مرکزی خبر در باکو گفتوگو میکرد،در پاسخ با سوالی درباره شرکت برخی نمایندگان مجلس و افرادی نظیر رامیز محمداف جانشین مدیرانستیتوی جغرافی آکادمی علوم آذربایجان در این نشست و مغایرت برگزاری این نشست با معاهدات فیمابین کشور گفت: نمایندگان مجلس یا استادان دانشگاه ، مقام دولتی محسوب نمیشوند.
آنچنان که ایسنا گزارش داده، گروهک قومگرا و تجزیهطلب به اصطلاح جبهه آزادی ملی آذربایجان جنوبی، اخیرا با برگزاری نشستی در باکو ضمن طرح ادعاهای تجزیهطلبانه علیه کشورمان، نشریاتی توهین آمیز را توزیع کردند.
انتهای پیام