خرید تور تابستان

در چه شرایطی می‌توانستیم خودروسازی کره جنوبی را داشته باشیم؟

سعید مدنی، مدیرعامل سابق سایپا می‌گوید: « اگر با روند قبل از انقلاب ادامه داده بودیم وضعیت مان از کره هم بهتر بود». وقتی از وی پرسیده شد «پس چه شد که نتوانستیم به جایگاه امروز کره جنوبی در خودروسازی برسیم» گفت: «دخالت دولت اجازه نداد تا خودروسازی در فضای مناسب رشد کند. عقب افتادگی صنعت خودرو در ایران ناشی از دخالت‌‌های دولت است.»

به گزارش انصاف نیوز، وی در همین رابطه می‌گوید: «مدیریت صنعت خودرو ثبات ندارد و همه نقاط استراتژیک صنعت خودروسازی را دولت در دست گرفته است؛ نابسامانی در برنامه ریزی به صنعت خودرو نیز تسری پیدا کرده است.» مدنی می‌گوید: «طی هشت سال اخیر هیچ طرح جدیدی در صنعت خودرو اجرا نشده ولی مدیران مرتب عوض شده‌اند و مهمترین عامل عدم پیشرفت در برنامه‌های تولید، قیمت گذاری دستوری است.»

سیاستگذاری صنعت خودرو دچار روزمرگی شده است

سعید مدنی، مدیرعامل سابق سایپا می‌گوید: «دولت سیاست‌های خودرویی را برای خوشامد مردم تنظیم می‌کند و سیاست‌گذاری‌ها عاقبت اندیشانه نیست؛ این نحوه برنامه‌ریزی، پوپولیستی است.» وی می‌گوید: «دولت به خوبی می‌داند اگر صنعت خودروسازی در کشور توسعه پیدا کند، منافع حاصل از اشتغالزایی، مالیات و درآمد ارزی و… صنعت خودروسازی به نفع کشور است.»

علیرغم منافع حاصل از توسعه صنعت خودرو، مشخص نیست چرا این صنعت چند دهه درجا زده و پیشرفت چشمگیری نداشته است. کارشناسان به طور کلی اتفاق نظر دارند اصلی‌ترین عامل بازدارنده صنعت خودروی ایران از قرارگیری در مسیر توسعه، «مداخلات دولت» است.

در همین رابطه از سعید مدنی پرسیدیم که وی پاسخ داد: «خودروسازی برای دولت‌ها تبدیل به حیاط خلوت شده و سیاست‌گذاری در این حوزه حتی از عمر دولت‌ها نیز کمتر است و می‌توان گفت دولت دچار روزمرگی شده است.»

این مدیر صنعت خودروی کشور در خصوص تاثیر قیمت گذاری دستوری در صنعت خودرو می‌گوید :«نظام کنترل قیمت باعث افزایش قیمت در بازار می‌شود، اکنون از هر ده نفری که برای خرید خودرو ثبت نام می‌کند تنها یک نفر مصرف کننده واقعی است و مابقی برای حفظ ارزش سرمایه خود جزو تقاضای کاذب بازار هستند.»

مدنی در پاسخ به این سوال که «آیا خودروسازی قربانی کارنامه سازی مدیران برای مهار تورم شده است»، می‌گوید: «اگر خودرو چند قیمتی نباشد، تقاضای کاذب از بین می‌رود و خودرو کالای تورمی نخواهد بود. اما اگر خودرو با قیمت کارخانه یا بازار آزاد خرید و فروش شود، مردم مجبور هستند گران‌تر بخرند و تورم ایجاد می‌شود.»

مدنی: مونتاژ حلقه‌های مفقودی تولید را نشان می‌دهد

مونتاژ مقدمه توسعه صنعت خودرو در ایران بوده و هست و می‌تواند سکوی پرشی برای توسعه خودروسازی ملی باشد. این نکات را سعید مدنی، مدیرعامل سابق سایپا می‌گوید و اضافه می‌کند: «خودروسازی در ایران با مونتاژ آغاز شده است. معمولا مونتاژ بخشی از فرآیند تولید بوده که با تعداد محدودی خودرو برای سنجش بازار آغاز می‌شده است.»

وی می‌گوید: « نباید به مونتاژ متکی شد. بلکه حتما باید بر روی پلتفرم‌های داخلی نیز کار شود تا به برندی ملی دست پیدا کنیم.»

وی در پاسخ به سوالی که «آیا مونتاژ مسیر توسعه خودروسازی را به عقب می‌اندازد» گفت: «در کنار کار مونتاژ باید روی توسعه پلتفرم‌های ملی هم برنامه ریزی کنیم. ما باید بتوانیم در فرآیند مونتاژ حلقه‌های مفقوده تولید خودرو در داخل را شناسایی کنیم.»

مدنی می‌گوید: «کره جنوبی نیز با مونتاژ آغاز کرد و در طی این فرآیند حلقه‌های مفقوده تولید را شناسایی کرد و توانست به برندی ملی برسد و آن را به جهان معرفی کند. امروز نشان خودروهای کره‌ای در جهان شناخته شده هستند و این کشور صاحب برند خودرویی شده است.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا