زمزمه های برکناری سلاجقه به دلیل مخالفت با پتروشیمی میانکاله!
سلامت نیوز نوشت:
برکناری سلاجقه به عنوان یکی از اصلی ترین مهره های مخالف با احداث پتروشیمی در میانکاله میتواند آنها را یک قدم به هدف خود که این پروژه را برای سازندگان آن هموار کند و هکتارها زمین در یکی از بهترین نقاط استان مازندران را به چنگ آورد.
میانکاله شبهجزیرهای باریک در استان مازندران است که دریای خزر را از خلیج گرگان جدا میکند. در واقع وجود شبه جزیره میانکاله در جنوب شرقی دریای خزر منجر به شکلگیری این خلیج شده و تالاب میانکاله یکی از مهمترین و بکرترین مناطق طبیعی ایران و زیستبومهای حیات وحش در جهان محسوب میشود.
اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN) میانکاله را بهعنوان پناهگاه حیات وحش پذیرفته و یکی از شرایط کلی پناهگاه حیات وحش این است که تا شعاع ۱۵ کیلومتری آن از هر طرف هیچ صنعتی نمیتواند مستقر شود.
تالاب میانکاله از سال ۱۳۴۸ به عنوان منطقه حفاظت شده تعیین شد و در سال ۱۳۵۵ به عنوان یکی از ذخیرهگاههای زیست کره زمین به سازمان جهانی یونسکو معرفی شده است.
تالابی که با خبر حیرت انگیز احداث پتروشیمی در آن به سرعت بر سر زبانها افتاد و مشهورتر هم شد.
کلنگ ساخت کارخانه پتروشیمی در میانکاله را سردار پاسدار احمد وحیدی وزیر کشور اسفند ۱۴۰۰ در فاصله حدود پنج کیلومتری تالاب میانکاله در استان مازندران، به عنوان «کارخانه پتروشیمی شهدای حسینآباد» به زمین زد و بر اساس این طرح قرار است ظرفیت تولید آن به ۴۷۰ هزار تن هم برسد.
احداث پروژه پتروشیمی میانکاله در نزدیکی تالاب میانکاله با مخالفت های شدید فعالان محیط زیست روبرو و کارشناسان مخالفت با احداث این پتروشیمی را به دلیل تولید پسابهای صنعتی، آسیبرسان جدی به محیط زیست و پناهگاه حیات وحش میانکاله میدانند.
ساخت پتروشیمی میانکاله اما به دلیل اعتراضات گسترده ای که در پی داشت ابراهیم رئیسی بصورت مستقیم و واضح به رئیس سازمان محیط زیست دستور داد از احداث پتروشیمی میانکاله به دلیل بروز مشکلات زیستمحیطی جلوگیری کند و بعدتر به گفته علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت رئیسی ، کلنگ زنی پروژه متوقف شده و در دولت سیزدهم ، اقدامی در این زمینه صورت نمیگیرد.
هرچند همان زمان هم قالیباف رئیس مجلس شورا در اعتراض به توقف پروژه پتروشیمی میانکاله از تریبون علنی مجلس در دفاع از احداث پتروشیمی میانکاله گفت :« مسیر اداری این سرمایهگذاری تا بالاترین سطوح طی شده و در دولت مجوز گرفته و زمین به آن واگذار و چند ده میلیارد در این زمینه سرمایهگذاری شده، بعد یکی پیدا میشود و میگوید که فلان موضوع دوباره بررسی شود و کار متوقف میشود.»
با همه این اوصاف سلاجقه رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در اخرین واکنش خود به این موضوع با دفاعی تمام قد از تالاب میانکاله گفت : از دید ما پروژه میانکاله مجوز محیطزیستی نداشته، ندارد و نخواهد داشت و تاکید کرد: از دستگاه قضا درخواست کردهایم که در کنار ما قرار بگیرد و دادستانی محترم نسبت به خسارتی که به محیطزیست منطقه وارد میشود، اقدام کند.
حالا اما الهه موسوی از فعالین رسانه ای حوزه محیط زیست از احتمال برکناری سلاجقه به دلیل مخالفت با پتروشیمی میانکاله خبر داده است. بنظر میرسد مافیایی که پشت احداث این پتروشیمی ایستاده با قدرت خود سعی دارد موانع پیش روی خود که از قضا مهم ترین آن علی سلاجقه است را از مقابل بردارد تا مسیر برای احداث این پروژه پرحاشیه هموارتر شده و تیر خلاص به میانکاله شلیک شود.
انتهای پیام