خرید تور تابستان

افزایش چشمگیر ریسک سکته مغزی در مبتلایان به آپنه خواب! خر و پف را جدی بگیرید

دیجیاتو در بخش سلامت خود نوشت:

تحقیقات دانشمندان دانشگاه استنفورد نشان داده است که افرادی که دچار آپنه خواب هستند و خروپف می‌کنند، 5 برابر بیشتر در معرض ریسک فیبریلاسیون دهلیزی قلب قرار دارند و 60 درصد بیشتر با ریسک سکته مغزی روبه‌رو هستند.

به گزارش گاردین، خروپف بلند و احساس خستگی پس از یک خواب کامل می‌تواند نشانه‌ای برای افزایش ریسک سکته مغزی در افراد باشد. محققان دانشگاه استنفورد در مطالعاتی دریافته‌اند که این علائم خواب که می‌تواند از آپنه ناشی شود، ریسک فیبریلاسیون دهلیزی قلب و سکته مغزی را بیشتر می‌کند. پژوهش‌های قبلی نیز از ریسک آسیب‌های مغزی در اثر آپنه خواب خبر داده بودند.

محققان در مطالعات اخیر خود که نتایج آن در اجلاس سالانه انجمن کاردیولوژی اروپا، بزرگ‌ترین کنفرانس قلب جهان، ارائه شده است، به مدت حدود یک دهه اطلاعات مربوط به تقریباً 1.7 میلیون نفر در بازه سنی 20 تا 50 سال را بررسی کردند.

آپنه خواب چقدر ریسک مشکلات مغزی و قلبی را افزایش می‌دهد؟

نتیجه بررسی‌ها این بود که افراد جوان مبتلا به آپنه خواب در مراحل بعدی زندگی خود با 60 درصد ریسک بیشتر برای دچارشدن به سکته مغزی و 5 برابر ریسک بالاتر برای ابتلا به اختلال فیبریلاسیون دهلیزی روبه‌رو بوده‌اند.

«سانجیو نارایان»، استاد قلب و عروق دانشگاه استنفورد که محقق ارشد این پژوهش بوده است، می‌گوید: «آپنه خواب بسیار رایج است، اما ما آن را نادیده می‌گیریم، چون فکر می‌کنیم این اتفاق صرفاً مزاحمتی کوچک است. تاکنون هیچ‌کس واقعاً عظمت ریسک ناشی از این مشکل را نشان نداده بود.» نارایان می‌گوید کشف این رابطه به‌خصوص در میان افراد نسبتاً جوان غافل‌گیرکننده است.

آپنه خواب زمانی رخ می‌دهد که مسیرهای تنفسی شما در حین خواب بیش‌ازحد باریک می‌شوند. با این اتفاق، دیگر نمی‌توانید به‌درستی نفس بکشید. دلایل اصلی وقوع این مشکل واضح نیست، اما گفته شده است که چاقی، بزرگی گردن، مصرف دخانیات، نوشیدن الکل و صاف خوابیدن روی پشت می‌تواند با بروز این اتفاق پیوند داشته باشد.

نارایان درباره ارتباط آپنه خواب و مشکلات قلبی می‌گوید: «زمانی که نمی‌توانید نفس بکشید، آن‌قدر به ریه‌ها فشار می‌آید تا درنهایت برای تنفس از خواب بیدار می‌شوید. این مسئله به قلب فشار می‌آورد و باعث کشیدگی دهلیزهای قلب و درنهایت فیبریلاسیون دهلیزی می‌شود. نظریه بعدی می‌تواند این باشد که سطح اکسیژن خون برای ده‌ها ثانیه کاهش می‌یابد و این تغییر می‌تواند به قلب فشار بیاورد.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا