پایداری vs قالیبافی ها vs اصلاح طلبان
ابطحی عضو مجمع روحانیون مبارز به توئیت اخیر مشاور قالیباف علیه رئیس دولت اصلاحات واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اظهارات اخیر سیدمحمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات همچنان با واکنش از سوی اصولگرایان روبروست.
حملات سنگین به سیدمحمد خاتمی در روزنامه حامی دولت /سخنانت بوی پوپولیسم احمدینژادی میدهد
در همین راستا سعید احدیان، چهره نزدیک به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در واکنش به اظهارات اخیر رئیس دولت اصلاحات در توئیتی تند و تیز نوشته بود؛«آقای خاتمی حنای تان دیگر رنگی ندارد.»
توئیتی که با واکنش محمد علی ابطحی رییس دفتر رییس جمهور در دولت اصلاحات روبرو شد. این عضو مجمع روحانیون مبارز در دفاع از اظهارات اخیر سید محمد خاتمی نوشت:
آقای احدیان! کسی که ۸ سال به اعتراف دوست و دشمن و آمار بهترین دولت جمهوری اسلامی را اداره کرده، حق دلسوزی و مطالبه برای ملک و ملت را بیشتر از دیگران دارد. اگر قبول ندارید از مرادتان آقای قالیباف بپرسید.
بهترین خدمت به ملت، نقد دولت موجود است. کاری که شماها با قوت انجام می دهید.
عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری با تاکید بر اینکه دولت نباید نفوذی در انتخابات مجلس داشته باشد، درباره تحرکات سهم خواهانه پایداری ها می گوید: یکبار بدون ائتلاف وارد میدان شوند تا ببیند وزن شان چقدر است.
جواد مرشدی – شش ماه تا دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی مانده و جناح های سیاسی در حال نهایی کردن آرایش انتخاباتی خود هستند. در این میان برخی خبرها حکایت از تحرکات انتخاباتی و تلاش برخی دولتمردان برای اثرگذاری در این دوره از انتخابات مجلس دارد.
نفوذ جبهه پایداری در دولت و نزدیکی فکری برخی دولتمردان به طیف پایداری و شریان این گمانه را شدت بخشیده است.
احمد کریمی اصفهانی، دبیرکل جامعه اصناف و بازار و عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری، ورود دولت به عرصه انتخابات را خطرناک می داند و به خبرگزاری خبرآنلاین می گوید؛«در برخی مواقع یک اتفاقاتی می افتد که این اتفاقات خوب نیست. مثل این که دولت فکر کند که باید مجلسی باشد که هماهنگ با او باشد،به نظر من این بسیار فکر اشتباهی هست. حتما آنها باید استقلال خودشان را داشته باشند.»
این چهره سیاسی اصولگرا گریزی به سهم خواهی پایداری ها در چند انتخابات اخیر زد و به آنها پیشنهاد کرد برای آنکه وزن خود را بسنجند یکبار بدون ائتلاف با دیگر اصولگرایان وارد انتخابات شوند.
کریمی اصفهانی از پیش ثبت نام انتخابات دفاع می کند و معتقد است؛ «شورای نگهبان با فرصتی که دارد می تواند روی استعلامها کارشناسانه تر عمل کند. بحث ما این است که اگرآحاد مردم این را متوجه بشوند که بالاخره نمایندهای در مجلس دارند قطعا در انتخابات شرکت می کنند.»
مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با احمد کریمی اصفهانی عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری را در ادامه بخوانید؛
****
آقای کریمی اصفهانی! انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اولین تجربه اجرایی دولت سیزدهم در برگزاری انتخابات است و قاعدتا از نگاه ریزبینانه منتقدین دولت دور نخواهد ماند. دراین بین زمزمه هایی از رد پای برخی دولتمردان در عرصه انتخابات و تحرکات انتخاباتی آنها به گوش می رسد. بنظر شما اگر این روند ادامه داشته باشد و برخی وزرا بخواهند به این تحرکات ادامه دهند، چه آسیبهایی میتواند از این ناحیه متوجه مجلس بعدی شود؟
اول اینکه حضور گسترده و پرشور مردم در انتخابات هر کشوری پشتوانهی قوی برای آن نظام خواهد بود و شاید به این دلیل مقام معظم رهبری و امام (ره) اصرار داشتندکه مردم برای سرنوشت خودشان در هرانتخاباتی باید حضور داشته باشند و دخالت کنند.
خب! زمانی که قرار است ما در یک کشوری زندگی کنیم مایل هستیم که خواستههایمان تحقق پیدا کند، لازمه تحقق خواستهها و ایدههایی که داریم این است که باید حضور داشته باشیم. حضور یعنی که باید بیاییم پای صندوق و بهترین افرادی که از نظر تجربه و دانش میتوانند به عنوان یک مهره در مجلس قرار بگیرند را انتخاب کنیم. لذاهر شهروندی باید بداند که اگر علاقهمند به نظام و خواستههای خودش است، باید در پای صندوق رای حضور داشته باشد.
حضور گسترده مردم در انتخابات پشتوانه نظام است
مساله بعدی این است که حضور گسترده مردم پشتیبان نظام است، در دنیا هر مقداری که آراء مردم و درصد آراء مردم (آنهایی که میتوانند پای صندوق بیایند) بالا برود، این هم یک پشتیبانی است که کارآیی آن این است که پشت میزهای مذاکره در دنیا، ما هم می توانیم که حرفمان را به کرسی بنشانیم، تا زمانی که این پشتیبانی قوی را داشته باشیم. کشوری که این پشتیبانی را ندارد پای میز مذاکره نمیتواند خوب منویات نظام خود رابرآورده کند واین موضوع باعث می شود کشورهای استکبار و امثالهم طمع کنند و از این جایگاه و خلأیی که در ملت ایجاد میشود، شروع به توطئه کنند و برای جابجایی نظام تلاش کنند.
اشتباه است که دولت فکر می کند مجلس باید هماهنگ با او باشد
همان طور که در دنیا می بینیم کار استکبار ایجاد اختلال در کشورها است و اینکه بتواند مردم را از آمدن به پای صندوق دلسرد کنند،آنها می خواهند مردم را چند دسته کنند و آن یکپارچگی کشور را از بین ببرند. این چیزی است که نمونههای آن را در عراق و برخی کشورهای دیگر میبینیم و در ایران هم طمع کرده بودند اما به دلیل اینکه مردم ما از هوش بالا برخوردار هستندبه لطف خدا این مساله اتفاق نیفتاد که بتوانند کشور را چند دسته کنند. لذا حضور پررنگ مردم میتواند در زمینه های مختلف کمک کند برای اینکه ما بتوانیم هم از نظر داخلی و هم از نظر بین المللی به آن خواستههای نظام دست یابیم.
از بحث اصلی دور نشویم، به نظر شما تحرکات اخیر برخی دولتمردان در حوزه انتخابات چه آسیب هایی به مجلس دوازدهم وارد خواهدک رد؟
در برخی مواقع یک اتفاقاتی می افتد که این اتفاقات خوب نیست. مثل این که دولت فکر کند که باید مجلسی باشد که هماهنگ با او باشد،به نظر من این بسیار فکر اشتباهی هست. حتما آنها باید استقلال خودشان را داشته باشند.
دولت قانونا و شرعا نباید ورودی به انتخابات داشته باشد
اینکه تابع همدیگر باشند، این ضدترقی است، بالاخره انسان در مخالفتها و موافقتها رشد میکند. به نظر میرسد که دولت و دولتمردان همان طور که امام و رهبری هم مکرر اصرار داشتند که هیچ کسی قانونا و شرعا حق ندارد از طریق دولت و امکانات دولتی برای تبلیغات یا حضور در مسائل انتخاباتی ورود بکند، این را بایستی رعایت کنند.
این مطلبی است که دولت باید به آن پایبند باشد و احزاب هم باید از تمامیتخواهی و بزرگبینی پرهیز کنند و اجازه بدهند همه افراد وارد شوند، همه احزاب و گروه ها وارد شوند. از جبهه گرفتن در همان ابتدا و متهم کردن همدیگر پرهیز کنند که شاید بتوانیم یک انتخابات آرام و پرشوری را انشاءالله داشته باشیم و بتوانیم در دنیا حرف برای زدن داشته باشیم.
پس شما با این موافق هستید که قطعا اگر دولتمردان بخواهند وارد عرصه انتخابات شوند، مسیر انتخابات و مجلس بعدی منحرف خواهد شد؟
طبق آنچه که توضیح دادم بله.
مردم قطعا در انتخابات مشارکت خواهند کرد اگر…
آقای کریمی! بنظر شما این شیوه ثبت نام جدید کاندیداها در حضور مردم در انتخابات تاثیر مثبتی خواهد داشت یا…؟
بله،با توجه به قوانین جدیدی که برای انتخابات در نظر گرفته شده به نظر من یک فرصت خوبی برای تایید صلاحیت ها پیش آمده ،قبلا فرصت ازمقطع زمان اسمنویسی تا زمان تایید صلاحیتها خیلی کم بود و مسوولین ما شاید نمی توانستند به طور کامل به وضعیت افراد برای تایید صلاحیتها برسند. الان با توجه به افزایش زمانی که پیش آمده هم برای وزارت کشور که وظیفه تایید اولیه را دارد شرایط بهتری مهیا شده است و هم برای شورای نگهبان.
شورای نگهبان با فرصتی که دارد می تواند روی استعلامها کارشناسانه تر عمل کند. بحث ما این است که اگرآحاد مردم این را متوجه بشوند که بالاخره نمایندهای در مجلس دارند حالا چه در بخش احزاب یا قومیتها و با حتی انتخاب نامزدهای مستقل و این نماینده پس از تایید در انتخابات کاندید خواهد شد قطعا در انتخابات شرکت می کنند.
این به معنای این نیست که ما در را به صورتی باز کنیم که هر فرد نابخردی بتواند داخل تاییدات شود، واقعیت این است که این احساس در ملت ما به وجود بیاید که همهشان نمایندهای را میتوانند در مجلس داشته باشند. ضمن اینکه پیش ثبت نام حدود ۵۰ هزار نفرکاندیدا نشان دهنده دموکراسی کامل است که در دنیا اینطور نیست.
داشتن نماینده برای آحاد جامعه و طیف های مختلف منوط به تایید صلاحیت این افراد توسط نهادهای اطلاعاتی امنیتی و در نهایت شورای نگهبان است. شورای نگهبان با چه رویکردی می تواند حتی در صورت رد صلاحیت کاندیدای مورد وثوق افراد رای دهنده ،آحاد جامعه را به حضور پر شور در پای صندوق های رای ترغیب نماید؟
بله؛ اینها را باید شورای نگهبان تایید صلاحیت کند ولی افراد عادی هم بالاخره میآیند و یک دفعه ،دو دفعه یا پنج دفعه تجربه میکنند،همین قدر که مردم بفهمند آن چیزی که باعث میشود صد نفر در مجلس شرکت کنند،آرای مردم است آنها را به پای صندوق ها خواهد کشاند.
لذا به نظر من یک مقدار با این قانون جدید و ملاحظاتی که قوه مجریه دارد که از طریق وزارت کشورو فرمانداری اعمال میشود و بعد تایید شورای نگهبان صورت می گیرد، یک مقدار حضور کاندیدا ها بیشتر باشد و مردم هم بدانند که باید در سرنوشت خود تصمیم گیر باشند باعث می شود که مشارکت مردم نیز بیشتر باشد.
در مورد نقش احزاب در انتخابات چه نظری دارید؟
احزاب هم همین طور،احزاب نباید فکر کنند که همه چیز خودشان هستند. فرض میکنیم مهمترین احزاب وارد بشود بگوید که نه، من چون مثلا روابطی دارم و فلانی را دارم باید میدان دار باشم ،یا ائتلاف ها هم همینطور.
پایداری ها بدون ائتلاف وارد انتخابات شوند تا سهم خود را بسنجند
به روابط اشاره داشتید، نفوذ برخی چهره ها ی نزدیک به طیف پایداری و شریان در دولت می تواند فضا را به سمت نقش داشتن دولت در لیست بندی های انتخاباتی ببرد؟
متاسفانه جبهه پایداری معتقد است که در این مملکت از همه متدینتر است، از همه انقلابیتر و از همه کارآییاش بیشتر است. خُب این حرف، حرف اشتباهی است. پایداری چانه می زند برای سهمخواهی ولی برای اینکه بخواهد بداند که سهمشان چه وزنی دارد، من خواهش می کنم، یک دفعه به تنهایی بیاید وارد شود و بگوید من با هیچ کسی ائتلاف نمیکنم و با هیچ کسی کنار نمیآیم. آن وقت نشان خواهد داد که وزن پایداری چقدر خواهد بود. این است که بالاخره ما بدانیم هیچ کدام به تنهایی معلوم نیست که چه مقدار رای داشته باشیم.
باید نگران مهندسی شدن انتخابات باشیم
در مورد شریان هم همین نظر را دارید؟
برای همه. هیچ فرقی نمیکند. ببینید! من اصلا هیچ کاری ندارم یکی میشود شورای وحدت، یکی میشود شورای ائتلاف، برای همه اینها این اعتقاد را دارم. هیچ کسی نباید فکر کند که فقط خودش است. اگر همه ما به این اصل حضور پرشور مردم که مقام معظم رهبری روی آن تاکید کردند، اعتقاد داشته باشیم نه کار خلاف قانون میکنیم نه خلاف شرع، نه همه چیز را در انحصار خودمان میدانیم که بگوییم همه چیز ما هستیم و دیگران هیچ محلی از اعراب ندارند. این واقعا خلاف عقل و خلاف قانون و خلاف شرع است.
بااین وجود آیا باید نگران مهندسی انتخابات در این دوره باشیم یا نباشیم؟ اصلا این موضوع جدی خواهد بود یا نه؟
ما نسبت به سرنوشت کشور نمی توانیم بی تفاوت باشیم و چون نمی توانیم بی تفاوت باشیم، حتما باید نگران باشیم. دلمان می خواهد بهترین انتخابات، پرشورترین و آرامترین انتخابات را داشته باشیم. لذا هر فردی که تعلق به ایران دارد باید در انتخابات شرکت کند.
حالا به مذهبی بودنش هم کاری نداریم، حتی ملی هم هست باید به این عرصه وارد شود ، باید کشور در سایه این مسائل به آرامش و در سایهی حضور پرشور مردم به آن اقتدارش برسد.
انتهای پیام