خرید تور تابستان ایران بوم گردی

فیلم متحیر کننده ساخت راه شاهی؛ راه داریوش کبیر

تین نیوز شبکه خبری تحلیلی صنعت حمل و نقل نوشت:

هنگامی که داریوش کبیر در سال 522 پیش از میلاد به قدرت رسید، اقدامات عمرانی و زیرساختی زیادی را آغاز کرد.

به گزارش تین نیوز، یکی از اقدامات داریوش بزرگ هخامنشی ساخت مجموعه جاده های پهن و عریض بود که یکی از آنها به راه شاهی معروف است.

این راه در واقع اتوبان یا شاهراه یا آزادراه بزرگی بود که به براساس اطلاعات موجود کیفیتش به گونه ای بود که پیک‌های نامه‌ رسان می‌ توانستند مسافتی معادل ۲۶۹۹ کیلومتر را تنها در مدت هفت روز بپیمایند.

بر اساس آن چه در ویکی پدیا آمده است: همچنین در این راه چاپارخانه‌ های زیادی برای تعویض اسب‌ه ای نامه‌رسان‌ها وجود داشت و سربازان نیز در بیشتر جاهای این راه برای برقراری امنیت وجود داشتند. یا توجه به آثار باقی مانده از راه شاهی، مسیر راه شاهی از پاسارگاد تا شوش ساخته شده بود  و  پس از گذشتن از استان فارس به شهرهای بهبهان، رامهرمز، جندی شاپور و شوش می‌رسید.  آثاری از این راه در منطقه تنگ خاییز بهبهان همچنان پابرجاست. همچنین پل خیری مه خان بر رودخانه خیرآباد در بهبهان این شهر را به روستای دیل در کهگلویه و سپس اردکان فارس متصل می‌ کرده است.

در فیلم پیوست ساخت راه شاهی به تصویر کشیده شده که بر اساس آن این راه از چهار لایه شامل لایه سنگ های بزرگ، سنگ  های کوچک،  سنگریزه و  لایحه سطحی و آخر شن و ماسه و خاک رس تشکیل شده است.

برای ساخت رویه این راه خاک را صاف و هموار و آب را پاشی و سپس با غلتک سطح را فشرده می کردند.

برای تخلیه آب باران جاده را شیب دار می ساختند و در نهایت حدود 20 متر از اطراف جاده را خندقی به عمق یک متر حفر می کردند که از عبور حیوانات یا سارقان جلوگیری کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا