اسبابکشی از کابل به تهران؛ هرکیلو ۱۰۰هزار تومان فقط در ۷روز!
فراز دیلی نوشت: تعداد بالای مهاجر در کشور نگران کننده است و هر روز یک امتیاز به مهاجران داده میشود. از تحصیل رایگان گرفته تا حمل اساس منزل از افغانستان به مرکز ایران.
به تازگی خبری در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود که واکنشهای بسیاری داشته است. خبری مبنی بر این که شرکت باربری با نام «برادران پهلوانزاده» بار تجاری و اساس منزل را از افغانستان به ایران و برعکس از ایران به افغانستان حمل میکند. موضوعی که نشان میدهد مهاجرت اتباع افغانستانی به ایران بسیار تسهیل شده و آنها قانونی و غیرقانونی به راحتی به ایران میآیند و مقیم کشور میشوند.
بر اساس بررسیهای خبرنگار «فراز» اکنون مهاجران که اغلب آنها مرد هستند، میتوانند بعد از ورود به ایران، اسباب و اثاثیه منزل را از طریق باربری در تهران تحویل بگیرند.
باربری «برادران پهلوانزاده» در مورد شرایط حمل بار و هزینه باربری، و چگونگی مسئولیت تحویلبار به خبرنگار فراز گفت:«ما هر وسیلهای که باشد برایتان میآوریم. ما در هرات و کابل نمایندگی داریم. باید اجناس را به انبار در هرات یا کابل تحویل بدهید. این اساس به تهران حمل میشود و شما میتوانید از انباری در میدان شوش، اجناس را تحویل بگیرید. اسباب خانه مثل ظرف و ظروف و لباس، کیلویی محاسبه میشود. هر یک کیلو جنس، ۱۶۰ تا ۱۷۰ افغانی (واحد پول کشور افغانستان) است، یعنی هر یک کلیو حدود ۱۰۰ هزار تومان به پول ایران میشود و برخی وسایل خانه مثل فرش، جاروبرقی به تعداد محاسبه میشود و هزینه آن بین ۵ تا ۵ هزار و پانصد افغانی و به پول ایران حدود ۳ میلیون تومان میباشد. اجناس ۷ تا ۱۰ روز در تهران تحویل داده میشود. اگر اساسی در طول مسیر از ماشین افتاد یا به هر دلیلی گم شد، ما مسئولیت آن را برعهده داریم.»
در پاسخ به این پرسش که مهاجران چه میزان و چه جنسهایی را میتوانند به ایران منتقل کنند؟ شرکت باربری برادران پهلوانزاده به فراز گفت: «ما بار شما را هر چه باشد، براساس تعداد و وزن میآوریم. اما از میان اجناس خانه تلویزیون را نمیتوانیم بیاوریم.»
این خدمات در حالی انجام میشود که مدتهاست حضور میلیونی اتباع خارجی به ویژه از دو کشور همسایه شرقی یعنی افغانستان و پاکستان در ایران نگرانیهایی را به وجود آورده است. چراکه اقامات غیرقانونی این مهاجران بدون وجود قوانین و سیاستهایی برای ساماندهی آنها چالشها متعدد سیاسی، اجتماعی و حتی امنیتی به وجود خواهد آورد.
هرچند آمار رسمی از تعداد مهاجران افغان در کشور وجود ندارد اما برخی گزارشها تعداد مهاجران را حداقل ۵ میلیون نفر عنوان میکنند. این در حالی است که برآوردهای غیررسمی نشان میدهد که این رقم میتواند تا ۱۰ میلیون نفر نیز باشد. این وضعیت در حالی است که حضور مهاجران افغان در کشور پس از به قدرت رسیدن طالبان بیش از گذشته شده است.
هفته گذشته نیز فیلمی در شبکههای اجتماعی دست به دست میشد که در آن مولانا «نوراحمد اسلام جار» والی ولایت هرات افغانستان در یک «مژده» به هراتیها میگفت: «به هراتیان عزیز مژده میدهم که مشکل کمبود پاسپورت در هفته جاری به صورت اصولی حل میشود. ما کوشش میکنیم از روز دوشنبه روزانه حداقل ۱۰۰۰ جلد [پاسپورت] توزیع شود». این خبر حکایت از این دارد که میزان درخواست مهاجرت در افغانستان، از تعداد پاسپورتهای موجود پیشی گرفته است.
بنا به روایات معتبر، در خوشبینانهترین حالت از هر ۵ نفر جمعیت افغانستان، یک نفر در ایران حضور دارد. به عبارت دیگر، به از هر ۸ شهروند ایرانی یک مهاجر افغان در کشورمان زندگی میکند. علاوه بر اینها، گزارشهایی مبنی بر افزایش ۲۴۰درصدی موالید افغانستانی در کشور نیز به تازگی در مطبوعات منتشر شده که زنگ خطر تغییر زودهنگام ترکیب جمعیتی در ایران را به صدا در میآورد.
نگرانیها تاحدی افزایش یافته که روزنامه جمهوری اسلامی در بخش جهت اطلاع نوشت: «براساس آخرین آمار ۳۵۸ هزار نفر تبعه خارجی در استان فارس حضور دارند که ۱۲۱ هزار نفر از این اتباع بعد از استقرار طالبان وارد این استان شدهاند. مسئولین امنیتی باید توجه داشته باشند که حضور این تعداد اتباع خارجی تهدیدهای بسیار زیادی را به دنبال خواهد داشت.
همچنین براساس آمارهای غیررسمی، در یک ماه در پاییز ۱۴۰۱ از ۳۰۰ زایمان و تولد در بیمارستان شهرستان کوار که در نزدیکی شیراز (فاصله حدود ۴۰ کیلومتری) قرار دارد فقط ۳ زایمان ایرانی بوده و مابقی زایمانها توسط اتباع افغانستانی صورت گرفته است.
انتهای پیان