خرید تور تابستان

دوست دار جز و کل / یادداشت مهدی تدینی برای مهدی یراحی

محمدی تدینی طی یادداشتی در اینستاگرام خود نوشت: مهدی یراحی دل پاکی دارد. از کسانی است که به راستی مردم را دوست دارد. ایران و مردمانش را دوست دارد. هر چه از خونگرمی جنوبی می‌گویند، او مصداقش است. چیزی در او نمایشی نیست؛ اهل هر چیز هست، مگر ادا. اگر حرص و جوشی خورد، راستین بود. دلش بر زبانش است؛ واقعاً درد می‌کشد که فریادی می‌زند. هر چه کرد و گفت از صداقتش بود؛ از عمق وجودش بود. او به فرزندان ایران مثل خواهر و برادرش می‌نگرد و از فرط غم گاه دچار آسیب جسمی هم شده است. گفتم ــ خونگرم‌ترین است.

من قولی به او داده بودم که هنوز فرصت نشده است به آن عمل کنم. مهدی یراحی علاوه بر ایران‌دوستی، مهری به مردم عزیز عرب هم دارد. می‌دانید که زادگاهش خوزستان است؛ سرزمین فرزندان عربمان؛ این نجیب‌زادگان ایران. برای یک هنرمند شاید قدری دشوار باشد که وارد مباحث غیرهنری شود، اما چندی پیش که داریوش ترانه‌ای را منتشر کرده بود، مهدی پستی منتشر کرد و مؤدبانه، با حفظ احترام استاد، از او گلایه کرد. مهدی از من خواسته بود در این باره چیزی بنویسم و تا امروز قصور کرده‌ام.

جان کلام این است: ایران مردمی عرب دارد. وظیفۀ ماست در بیان و گفتارمان مراقب آنها باشیم. ایرانی بودن «جمع» است؛ جمعی از اقوام و زبان‌هاست. این وظیفۀ تک‌تک ماست که حواسمان باشد در کلاممان دل احدی از مردم ایران را نرنجانیم. ای کاش درک کنیم ما یک خانوادۀ بزرگیم و این خانواده فرزندان عرب دارد. دوست داشتن ایران چیزی مگر دوست داشتن مردمانش از هر زبان و فرهنگ نیست. وضعیت امروز ما هیچ ارتباطی به آن مردم عرب نازنینی که در خوزستان و جنوب زندگی می‌کنند ندارد، اما برخی از خشم و استیصال حرف‌های عرب‌ستیزانه بر زبان می‌رانند و هیچ متوجه نیستند این کلام دل کسانی را می‌رنجاند که هیچ نقشی در سرنوشت ما نداشته‌اند؛ جز اینکه زندگی ساده و صمیمانه‌ای در گوشۀ این سرزمین داشته‌اند. مراقب دل مردم ایران باشید؛ تک‌تک‌شان ــ و این چیزی است که به مراقبت زبانی و خودآگاهی نیاز دارد.

مهدی یراحی خوب بلد است جزء و کل ایران را دوست داشته باشد. برای او آرزوی سلامتی دارم و منتظر آزادی‌اش هستم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا