“آقای ضرغامی! امسال به کدام کاندیدا 20 دقیقه زمان اضافه می دهید؟!”
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در جلسه ی پرسش پاسخ با رییس سازمان صداوسیما در این دانشگاه با بیان اینکه «عملکرد صدا وسیما بر خلاف فرمایشات امام (ره) است»، پرسید: آقای ضرغامی! در آستانه ی انتخابات قرار داریم، امسال قرار است به کدام کاندیدا 20 دقیقه زمان اضافه بدهید که ما به آن رای بدهیم!؟
به گزارش انصاف نیوز (رسانه ی کمپین انتخاباتی دکتر مسعود پزشکیان)، حضور ریاست سازمان صدا وسیما در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، به همت انجمن علمی دانشجویی ارتباطات، فرصتی هرچند کوتاه اما مغتنم را برای دانشجویان این دانشکده فراهم آورد تا انتقادات خود را مطرح کنند. در همین زمینه نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی نیز فرصتی را یافت و در این مجال کوتاه، به طرح صریح برخی انتقادات پرداخت. اما متاسفانه به دلیل شرایط نامناسب رسانه ای، رسانه های وابسته به سازمان صدا وسیما، انتقادات بی پاسخ نماینده ی این تشکل را، به درستی انعکاس ندادند. و همین مساله باعث شد تا روابط عمومی این تشکل به انتشار مشروح این سخنان اقدام کند که گزارش آن در پی می آید.
عملکرد صدا وسیما بر خلاف فرمایشات امام (ره) است
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان در آغاز سخنان خود از ریاست سازمان صدا وسیما درخواست کرد تا دوربین های صدا وسیما از سالن برگزاری برنامه خارج شوند و گفت: «اگر دوربینی از صدا و سیما در اینجا تصویر ما را می گیرد خواهش می کنم بفرمایید خاموش کنند تا ما با خیال راحت بتوانیم حرف بزنیم.»
وی در ادامه بخش های ابتدایی صحبت های خود خطاب به رئیس صدا و سیما، به نقل تجربه حضور گزارشگران این سازمان، در دانشکده علوم اجتماعی پرداخت و گفت: «چند ماه گذشته دوربین صدا وسیما در دانشکده ما حاضر شد و خبرنگار شما می خواست از دانشجویان مصاحبه تهیه کند، اما آنها رغبتی نداشتند تصویرشان از رسانه شما پخش شود، ولی متاسفانه در بخش های خبری تصویری که به زور از دانشجویان گرفته شده بود پخش شد و این رفتارهاست، که ما را بی اعتماد می کند.»
ضرغامی در واکنش به درخواست نماینده انجمن اسلامی، گفت: دوربین داخل سالن متعلق به دفتر رییس سازمان است و آن را بی ارتباط به بخش های خبری و شبکه ها دانست، اما نماینده انجمن اسلامی دانشجویان از رئیس این سازمان مجددا این درخواست را تکرار کرد و به ریس سازمان صدا و سیما یادآور شد که: «حافظه تاریخی مان ضعیف نیست که این چیزها را فراموش کرده باشیم. »
عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی صحبت های خود را با نقل سخنی از حضرت امام خمینی (ره) ادامه داد: «ضرر رسانه های گروهی از خرابی های توپ و تانک ها و سلاح های مخرب بالاتر و بدتر است؛ زیرا که ضررهای سلاح ها گذراست و ضررهای فرهنگی باقی و به نسل های بعد انتقال پیدا می کند چنان که دیدید و می بینید. و اگر نبود لطف و خواست خداوند منان و تحول برق آسای ملت در سراسر کشور نمی دانیم سرانجام ملت و اسلام به کجا کشیده می شد نقص های صدا وسیما به پای حکومت اسلامی نوشته می شود.»
وی سپس یادآور شد که رفتار فعلی رسانه ملی خلاف مشی بنیانگذار انقلاب اسلامی است وی همچنین از اینکه تلویزیون و رسانه ملی موجب گسترش بداخلاقی در جامعه می شود ابراز تاسف کرد و گفت: «آقای ضرغامی ببینید عملکرد صدا وسیما بر خلاف فرمایشات امام (ره) است و متاسفانه رسانه ملی امروز سبب شده است دروغ در کشور سراسری شود و اختلافاتی در بین فرهنگ و خرده فرهنگ ها ایجاد شود.»
نماینده انجمن اسلامی دانشکده علوم اجتماعی همچنین نسبت به رابطه صدا و سیما و جریانات دانشجویی نیز مطالبی را خطاب به رییس رسانه ملی یادآور شد که رسانه ی تحت مدیریت وی، عملا به حذف بخش مهمی از این جریان دست میزند.
این فعال دانشجویی در طرح انتقادی به سیاست های رسانه ی ملی نسبت به انعکاس دیدگاه جریان های دانشجویی گفت: “چنانچه خواست های این جریان همسو با خواست های صدا و سیما باشد اجازه دارند که حرف بزنند ولی واقعیت این است که بخشی از جریان دانشجویی حذف و سانسور می شوند.”
نماینده انجمن دانشکده علوم اجتماعی سپس مباحثی پیرامون جهتدار بودن این رسانه در ایام انتخابات 1388 اشاره کرد و کارنامه ی رسانه ی ملی را در قبل و بعد از انتخابات یک رسانه جناحی دانست و گفت: رسانه ی ملی به تریبون یک جناح بدل شده است و این امر قبل و بعد از انتخابات 88 بیشتر نمود پیدا کرد.
وی همچنین با اشاره به ایام پیش از انتخابات دهم ریاست جمهوری گفت: ” ما شاهد بودیم که رسانه ی ملی عملا یک کاندیدای خاص را تبلیغ می کرد.”
وی در ادامه انتقادات خویش به رویه های فعلی صدا و سیما ادامه داد: مناظرههای فعلی صدا و سیما مخدوش هستند و فاقد ضروریات ساختار مناظره هستند.
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی، تلویزیون را تنها منبع خبری بخش قابل توجهی از مردم دانست و در عین حال به رییس این سازمان یادآور شد که در انعکاس خبرها برخی از واقعیت مهم دولت و مجلس را پوشش داده نمی شود.
به گزارش انصاف نیوز، این دانشجو سیاست های رسانه ی ملی را جناحی دانست، و نحوه ی پوشش خبری جلسه ی استیضاح وزیر کار را یادآور شد که در آن بسیاری از واقعیات سیاسی وجود داشت اما انعکاس داده نشد.
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان در این بخش از صحبت های خود تلویزیون را تنها منبع خبری بخش قابل توجهی از مردم دانست و گفت همه مردم را محق هستند تا در جریان اخبار قرار بگیرند.
وی در ادامه صحبتهای خود، به نقد از تاخیر صدا وسیما در انتشار اخبار پرداخت و متذکر شد رسانه های خارجی با سرعت بیشتری مسائل هسته ای ایران را پوشش می دهند.
وی سپس متذکر شد که تلویزیون در عین حال که به مسایل مورد توجه عموم جامعه بی تفاوت است اما در مقابل، حوادثی را برجسته می کند که جامعه نمی تواند دلیل منطقی و معقول اهمیت آنها را پیدا کند.
این عضو انجمن اسلامی دانشجویان گفت: «در همین راستا ما شاهد هستیم اخبار بی اهمیت برجسته می شود، مثلا پخش زنده ی تشییع جنازه رهبر فاشیست کره شمالی چقدر اهمیت داشت!؟”
نماینده این تشکل دانشجویی مساله ی پارازیت ها را نیز مورد توجه خود قرار داد و انتشار پارازیت را نتیجه ی بی کیفیت بودن برنامه های صدا و سیما و گرایش مخاطبان رسانه ی ملی به ماهواره ها دانست و متذکر شد: در عین حالکه به عقیده ی بسیاری از کارشناسان امر، پارازیت ها برای سلامت انسان و محیط زیست مضر هستند اما رسانه ی ملی با کمک دیگر نهادها برای منصرف کردن مخاطبان ماهواره ها، به وسیله ی پارازیت ها آنها را وادار می کنند که مخاطب رسانه ی ملی شوند. در حالیکه کیفیت بد رسانه ی ملی موجب گرایش مردم به ماهواره ها شده اند.
نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی صحبت های خود را با سوالی از ضرغامی پایان داد: آقای ضرغامی! در آستانه ی انتخابات قرار داریم، امسال قرار است به کدام کاندیدا 20 دقیقه زمان اضافه بدهید که ما به آن رای بدهیم!؟
انتهای پیام