دولت میتینگ «آزادی 2» را برگزار میکند/ قرار دولت با طلبهها در قم
هنوز عرق میتینگ 29 فروردین در ورزشگاه آزادی خشک نشده که خبر از برگزاری همایشی در 19 همین ماه با عنوان اجلاس هماندیشی وحدت و تقریب مذاهب میرسد.
به گزارش انصاف نیوز، به نقل از رورنامه بهار، دولت میتینگ «آزادی 2» را برگزار میکند اما به شکلی دیگر و اینبار در قم.
هنوز عرق میتینگ 29 فروردین در ورزشگاه آزادی خشک نشده که خبر از برگزاری همایشی در 19 همین ماه با عنوان اجلاس هماندیشی وحدت و تقریب مذاهب میرسد. در این بین میتینگ وبلاگنویسها هم با سروصدای کمتری برگزار شده بود. گویا دولت قصد کمترین توجهی به مردم و مسئولان نسبت به برگزاری همایشهایی ندارد که بوی انتخابات میدهند.
با خوابیدن سروصدای انتقادها نسبت به برگزاری میتینگ در ورزشگاه آزادی به بهانه تقدیر از خادمان سفرهای نوروزی، خبر از برپایی همایشی در شهر مذهبی قم میرسد. پیش از این شورای نگهبان به نامزدهای احتمالی انتخابات ریاستجمهوری اخطار داده بود که مراقب نحوه تبلیغات انتخاباتی و استفاده از منابع دولتی در تبلیغات انتخاباتیشان باشند.
هزینه برگزاری این میتینگها به کنار، قصد و نیت دولت از اصرار برای برگزاری هفتهای یک میتینگ آن هم در فرصت کوتاه باقی مانده تا انتخابات سوالهای زیادی ایجاد کرده است. میتینگ آزادی با هزینهای بیش از 500میلیون تومان و همایش هماندیشی با هزینهای حدود 300میلیون تومان.
هرچند این مبالغ در مقابل بودجه دولت، رقمی نیست اما با توجه به مشکلات اقتصادی کشور و مردم، معلوم نیست دولت از کدام جیب میتینگ برگزار میکند؟
میتینگ نوزدهم این ماه را میر تاجالدینی، نماینده سابق مجلس و معاون حوزه امور روحانیت دولت برگزار میکند. برای این میتینگ حدود 500 نفر از روحانیون شهرهای مختلف ایران دعوت شدهاند.
با توجه به اینکه «مجمع تقریب» مسئول برگزاری همایشهایی از این دست است، دخالت دولت شبهه انتخاباتی بودن این میتینگ را ایجاد کرده. دخالت دولت در امور مربوط به مجمع تقریب برای این نهاد خوشایند نبود. تا جایی که هفته گذشته، مجمع تقریب از این همایش انصراف داد. اما دولت از برگزاری این همایش عقب ننشست.
محفلی با 500 روحانی که برای هریک حدود 600هزارتومان هزینه خواهد شد، فرصت مناسبی در اختیار دولت میگذارد تا شکست میتینگ آزادی را جبران کند.
میتینگ آزادی به بهانه تقدیر از خادمان سفرهای نوروزی در ورزشگاه صدهزار نفری برگزار شد ولی با اقبال عمومی همراه نبود. با وجود تبلیغات فراوان و حتی سازماندهی استانداریهای کشور برای فرستادن میهمان به این همایش، بیش از 40هزار نفر در همایش دولت حاضر نشدند. منتقدان اصولگرای دولت میتینگ آزادی را شکست بزرگ لقب دادند. احمدینژاد که به داشتن پایگاه اجتماعی وسیع تکیه داشت با صندلیهای نیمهخالی ورزشگاه آزادی مواجه شد.
نه تنها همراه همیشگیاش، اسفندیار رحیممشایی، را نتوانست به میان مردم در ورزشگاه ببرد، که با شروع سخنرانیاش، بر تعداد صندلیهای خالی افزوده شد. تا پیش از آغاز میتینگ آزادی گفته میشد که مقاومت دولت در مقابل تمام اعتراضها برای برگزاری آن مراسم، به منظور معرفی نامزد دولت در انتخابات ریاستجمهوری است.
اما موج اعتراض و انتقادها باعث شد رییس جمهوری در ورزشگاه آزادی هیچ اشارهای به انتخابات پیشرو نداشته باشد. پس از پایان میتینگ آزادی خبر از برگزاری میتینگهای دیگر، احتمالا برای جبران شکست دولت در ورزشگاه آزادی آمد. تقریبا 10 روز پس از همایش آزادی، همایش «فعالان رسانهای» در مجموعه سعدآباد برگزار شد.
همایش دولت با وبلاگنویسها که تحت عنوان مجمع فعالان رسانهای برگزار شد با تبلیغات کمتری همراه بود تا از میزان حاشیههای آن بکاهند. سکوت رسانهای باعث شد مشایی برخلاف آزادی بتواند در این همایش شرکت کند و به سخنرانی بپردازد. بهنظر نمیرسد دولت فرصتی برای معرفی نامزد احتمالیاش در انتخابات ماه آینده را از دست بدهد. سفرهای استانی و خارجی به کنار، میتینگهایی که پشتسر هم از بیتالمال برگزار میشوند، فرصت طلایی دولت تا پیش از انتخابات هستند.
باید دید که رییس دبیرخانه جنبش عدم تعهد، نماینده تامالاختیار رییسجمهور در ستاد مرکزی راهیاننور و نماینده ویژه رییسجمهور در امور خاورمیانه، اسفندیار رحیممشایی، فرصتی برای ابراز وجود در همایش « اجلاس هماندیشی وحدت و تقریب مذاهب اسلامی» پیدا میکند، یا خیر؟