در لیبی حداقل ۱۰ هزار نفر مفقود شدهاند و بیم مرگ هزاران نفر میرود
روزنامه پیام ما نوشت:
مسئولان لیبی از وقوع یک فاجعهٔ عظیم در این کشور خبر میدهند. در پی سیل و توفان سهمگین که سه روز پیش مناطق مختلفی از این کشور در شمال آفریقا را تحت تأثیر قرار داده است، حداقل ۱۰ هزار نفر مفقود شدهاند و بیم مرگ هزاران نفر میرود.
در منطقه «درنه» که مرکز فاجعه اعلام شده، سیلهای متعددی جاری شده که به تخریب دو سد منجر شده است. توفانی به نام «دانیال»، علاوه بر لیبی مناطقی از ترکیه، بلغارستان و یونان را هم تحت تأثیر قرار داد، اما بیشترین خسارت به لیبی و بهویژه درنه وارد شده است. دولت لیبی درنه را «محدودهٔ فاجعه» اعلام کرده است. تنها امروز سهشنبه ۷۰۰ نفر در شهر به خاک سپرده شدهاند و از هزاران نفر هیچ خبری نیست.
به گزارش «یورو نیوز»، «اسامه حمد» نخست وزیر دولت شرق لیبی میزان خسارت را در درنه «بسیار فراتر» از توانمندیها و ظرفیت کشور برای امداد و بازسازی ارزیابی کرده است. یکی از وزاری دولت شرق لیبی نیز به خبرگزاری «ام.ای.ای» (MEE) گفته است: «حجم خسارات غیرقابل تصور است. وقتی میگویم 25 درصد شهر محو شده است، مبالغه نکردهام. ساختمانهای بسیاری به طور کلی تخریب شده است.»
«تامر رمضان» یکی از مسئولان هیئت فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر از حضور تیمهای امداد و ارزیابی در منطقه میگوید. اما شدت فاجعه امکان امدادرسانی را مختل کرده است.
کشورهای زیادی از جمله ترکیه و فرانسه با مردم لیبی اظهار همدردی کردهاند و کمکهایی را به این کشور ارسال کردهاند. اما به نظر میرسد با توجه به ضعف دولت لیبی در مدیریت بحران و شدت خسارات، نیاز به همبستگی بینالمللی در سطحی فراتر از سطح فعلی باشد. لیبی بیش از یک دهه است که از درگیریهای داخلی میان دولت غرب و شرق رنج میبرد و زیرساختهای آسیبدیده و ناتوانی مدیریت ظرفیتهای موجود، امکان دارد به مرگ انسانهای بسیاری منجر شود و ابعاد حادثه را وسعت خواهد بخشد.
«ابوالقادر اسد» که یک خبرنگار محلی در لیبی است در مصاحبه با بیبیسی جهانی درگیری میان دو دولت و غیاب مسئولان را علت مهم اخلال در امدادرسانی میداند: «تیم نجاتی در کار نیست. کسی برای این کار آموزش ندیده است. همهچیز و همهچیز در ۱۲ سال گذشته به جنگ مربوط بوده است. ما دو دولت داریم و این امدادرسانی را مشکل کرده است. مسئولان به مردم قول کمک میدهند، اما کمکی در راه نیست.»
توفان همچنین بخشهایی از دیگر شهرهای شرقی لیبی مانند بنغازی و المرج را نیز تخریب کرده است. اما در درنه، پلها تخریب شدهاند، جادهها زیر آب رفتهاند و بخشهای عظیمی از مناطق مسکونی شهر هنوز زیر آب است. درنه ۱۲۵ هزار نفر جمعیت دارد. صدای کمکخواهی مردم منطقه زیر آب و در گلوی فساد و ناکارآمدی دو دولت لیبی خفه میشود.
انتهای پیام