ژاپنی ها معتقدند چت جیپیتی یک ایراد بزرگ دارد
به گزارش العین فارسی محققان ژاپنی معتقدند ابزارهای هوش مصنوعی طراحی شده بر پایه زبانهای خارجی غیر ژاپنی، در درک پیچیدگی فرهنگ و زبان این کشور ناتوان هستند و این مشکل با طراحی نسخهای جدید از چت جیپیتی مخصوص زبان ژاپنی باید برطرف شود.
ابزار هوش مصنوعی چت جیپیتی که از سوی کمپانی open Al طراحی شده و در کمتر از یک سال مورد توجه عموم کاربران در سراسر دنیا قرار گرفته، برای ژاپنیها کاربرد چندانی ندارد.
به همین منظور محققان ژاپنی در صدد هستند تا نسخهای از این ابزار را مخصوص زبان و فرهنگ ژاپنی طراحی کرده و چت جیپیتی را با معیارهای خود بروزرسانی کنند.
دولت ژاپن و شرکتهای بزرگ فناوری مانند NEC، فوجیتسو و سافتبانک با هزینه چندصد میلیون دلاری برای ایجاد سیستمهای هوش مصنوعی در نباشند تا چت جیپیتی را بر اساس همان فناوری زیربنایی معروف به زبان ژاپنی برگردانند.
کیسوکه ساکاگوچی، محقق دانشگاه توهوکو معتقد است ابزارهای هوش مصنوعی نظیر چت جیپیتی که بر پایه زبان انگلیسی طراحی شدهاند، اغلب در زبان ژاپنی به دلیل تفاوت در سیستم الفبا، دادههای محدود و سایر عوامل دچار کاستی هستند.
محققان ژاپنی نگرانند که سیستمهای هوش مصنوعی آموزشدیده بر روی مجموعههای داده به زبانهای دیگر نتوانند پیچیدگیهای زبان و فرهنگ ژاپن را درک کنند.
در حالی که زبان انگلیسی تنها ۲۶ حرف دارد، زبان ژاپنی نوشتاری متشکل از دو مجموعه ۴۸ حرفی اصلی، به علاوه ۲۱۳۶ نویسه چینی یا کانجی است که به طور منظم استفاده میشود. اکثر کانجیها دو یا چند تلفظ دارند و ۵۰ هزار کانجی دیگر وجود دارد که به ندرت استفاده میشوند. با توجه به این پیچیدگی، جای تعجب نیست که چت جیپیتی نتواند از پس ترجمه درست این زبان بربیاید.
پاساگلیا، فیزیکدان دانشگاه توکیو که مدلهای زبان ژاپنی را مطالعه میکند، میگوید: مسلما مدلهای زبانی بزرگ ژاپنی بهبود زیادی مییابند، اما در حال حاضر آنها بسیار عقبتر از جیپیتی ۴ هستند.
ماکوتو تایجی، معاون مرکز تحقیقات دینامیک بیوسیستم ریکن، در مورد پروژه بروزرسانی چت جیپیتی در زبان ژاپنی میگوید: امیدواریم چرخه تحقیقات علمی را به طور چشمگیری سرعت بخشیم و فضای جستجو را گسترش دهیم. توسعه مدل زبانی بزرگ دستکم ۳۰ میلیارد ین معادل ۲۰۴ میلیون دلار آمریکا هزینه خواهد داشت و انتظار میرود در سال ۲۰۳۱ به صورت عمومی منتشر شود.
محققان ژاپنی امیدوارند که یک چتبات هوش مصنوعی دقیق، مؤثر و ساخت ژاپن بتواند به سرعت بخشیدن به علم و پر کردن شکاف بین ژاپن و سایر نقاط جهان کمک کند.
انتهای پیام