چرا به دست مردم بهانه میدهید؟ | احمد حیدری
حجت الاسلام احمد حیدری در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، نوشت:
چند روز پیش سالگرد مرگ خانم امینی بود که به گستردهترین و با هزینهترین اعتراضات در طول عمر جمهوری اسلامی بدل شد ولی متأسفانه برخی مسئولان نه آن موقع توانستند با اخذ مواضع عاقلانه جلوی وقوع تظاهرات اعتراضی گسترده را بگیرند و نه بعد از آن، سخن معترضان را شنیدند و در صدد رفع زمینههای اعتراض و جذب قلوب عموم مردم برآمدند و گر چه با توجه به برخوردهای بسیار تند با معترضان در طول سال گذشته و با توجه به آمادگی گسترده نیروهای انتظامی و امنیتی برای مواجهه با اعتراضات، در سالگرد آن اتفاق، اقدام اعتراضی گستردهای صورت نگرفت، ولی همگان میدانند که جامعه به مثابه بشکه باروت آماده انفجاری است که هر آن ممکن است منفجر شود و همه جا را به خون و آتش بکشد و باید با این بشکه آماده انفجار با احتیاط مواجه شد و زمینههای سرد و آرام شدنش را فراهم کرد. در مواجهه حکومت با اعتراضات گسترده بعد از مرگ مهسا، اشتباهات عمدهای صورت گرفت که دو مورد از آنها واقعا خسارتبار بوده و هست:
- انتساب این اعتراضات به دشمن خارجی، حال آن که هر کسی با کمترین تأمّل در مییابد که این اعتراضات با این گستردگی و عمق، قطعا ریشه در نارضایتی گسترده، انباشته و فراگیر داخلی دارد، گر چه همیشه دشمن خارجی مترصد سوء استفاده از نارضایتی و اعتراضات مردمی است.
- برخی از کسانی که در مصادر امور بوده و عملکردشان زمینهساز این اعتراضات مردمی است، این گونه آدرس غلط میدهند که وقایع سال گذشته نه اعتراضات، که اقدامات براندازانه دشمنان خارجی و داخلی بود و «مهسا» اسم رمز بود و به قول آقای باهنر «اگر مهسا هم نبود، مثلاً یک پروین خانومی را برای بهانهجویی پیدا میکردند».
آری؛ به واقع جریان مرگ خانم امینی به دست جامعه معترض، خشمگین و سرکوب شده، “بهانه” داد و به وقع اگر این بهانه نبود، جامعه معترض بالاخره بهانهای دیگر پیدا میکرد همچنان که امروز هم جامعه مترصد بهانه تازه است تا فریاد فروخفته خود را بلند کند.
مهم این است که برخی مسئولان از لاک غرور و غفلت به درآیند و این حقیقت را باور کنند و برایش چاره بیندیشند و با شنیدن اعتراضات و انجام اصلاحات واقعی و فراگیر، به سوی رضایت عامّه حرکت کرده و بهانه را از دست مردم بگیرند. سال گذشته دلسوزان جامعه قبل از اوج گرفتن اعتراضات و به خشونت کشیده شدن آن، بارها این هشدار را بیان کردند از جمله صاحب این قلم در یکی از یادداشتهایش نوشت:
«در تاریخ 22 شهریور، خانم ژینا امینی توسط گشت ارشاد دستگیر شد و ساعاتی بعد او را به بیمارستان کسری بردند و سه روز بعد هم از دنیا رفت. متأسفانه مسسولان به جای این که با صدور یک بیانیه قاطع، به تجدید نظر در گشت ارشاد و حجاب اجباری وعده دهند و از واقعه پیشآمده، عذرخواهی کنند و تقصیر احتمالی مسئولان وزارت کشور و نیروی انتظامی را گوشزد نمایند و به رسیدگی دقیق، وعده دهند و هیئتی فراگیر و مورد اعتماد عموم تشکیل دهند تا وقعه را بررسی کرده و …، تنها تعلل ورزیدند و ضمن عادی جلوه دادن واقعه، زمینه اعتراض فراهم گردید. اولین اعتراضات آرام در دانشگاهها شروع شد(28 شهریور) و چند روز ادامه یافت ولی تعلل همچنان ادامه داشت. با ظهور اعتراضات گستره در سراسر کشور بعد از روز 28 شهریور، زنگ هشدار زده شد ولی گوشها باز هم از شنیدن، سنگین بود. گروههایی از جامعه برای ایجاد زمینه اعتراض سالم و جلوگیری از تبدیل شدن اعتراض به اغتشاش، تقاضای تجمع میدهند که پذیرفته نمیشود و به طور طبیعی زمینه تجمعهای اعتراض خیابانی فراهم میگردد، در نتیجه معترضان خشمگین و بیتوجه از یک طرف، نفوذیهایی از طرف دیگر برای ایجاد زمینه برخورد قهری از طرف دوم و نفوذیهای دشن خارجی به سان سه ضلع یک مثلث شوم، دست به دست هم داده تا اعتراضات را به اغتشاش سوق دهند و بدین سان گرهی که با دست باز میشد، چنان پیچیده میشود که با دندان هم باز نمیگردد! «اللهم انا نشکو الیک من حکّامنا و من فقد تدبیرهم».”
انتهای پبام
این هزینه ها چیزی جز لجاجت ما اصلاح طلبان با حاکمیت نیست که البته ما جنبه این را نداریم که مردم کسانی دیگر را انتخاب کنند و هر موقع انتخاب دیگری غیر از ما داشتند برایشان دردسرها درست کردیم
با سلام آقا شما چرا حقیقت را گفتی آقای پرفسور حیدری ناراحت میشوند ایشان تحلیلگر ارشد اصلاحات و نظریه پردازه اسلام آمریکایی هستند نگو عزیزم