خرید تور تابستان

نگاه یازده هنرمند به حسنک وزیر، نخبه قربانی سیاست

امیر حسین ناظری کنزق، انصاف نیوز: «حسنک کجایی؟» نام گالری آثار یازده تن از هنرمندان سراسر کشور است که تا نهم آذر در گالری تازه تأسیس ثالث دایر است. این گالری در طبقه فوقانی فروشگاه نشر ثالث دایر شده و با وجود تازه تأسیس بودن پذیرای آثار فاخر و با ارزشی است.

«حسنک کجایی؟» نمایشگاهی با موضوع حسنک وزیر که نمادی است از نخبه‌کشی زمانه و سیاست‌های پست دولت وقت. حال یازده هنرمند سعی در آفرینش آثاری با موضوع حسنک داشتند، به همین بهانه گقتگویی داشتیم با «مجتبی مولایی» نقاش و هنرمند شیرازی که صاحب یکی آثار این گالری است.

انصاف نیوز: راجع به نحوه جمع آوری آثار برای ما بگویید.

مجتبی مولایی: کارها توسط آقای عیسی امیری جمع آوری شد. در ابتدا تعداد زیادی هنرمند در گروهی جمع شدیم و در نهایت و بعد از غربال‌های فراوان یازده هنرمند به همراه چهارده اثر به این نمایشگاه رسیدیم.

قرار بود نمایشگاه در «گالری آن» برگزار بشود که با بسته شدن گالری آن به گالری ثالث آمدیم. که به نظرم با توجه به حضور چهره‌های شاخص ادبیات در این جا، گالری به نسبت دارای اعتبار خوبی هست.

راجع به آثار و موضوع آنها کمی توضیح دهید.

موضوع گالری که حسنک وزیر هست که با عنوان «حسنک کجایی؟» ارائه شده. موضوع زمانی که مطرح شد، هرکدام از هنرمندان با سبک و سیاق خود و با دریافتی که خود از حسنک داشتند و حتی با ابعادی که دلخواه خود هنرمند بود اثری را خلق کرده و حاصل آن تلاش‌ها شد آثاری که شما اکنون می‌بینید.

فکر می‌کنید با توجه به تعدد هنرمندان و سبک‌ها، پیوستگی لازم برای یک گالری در آثار هست؟

ببینید چون هم بحث تکنیک مطرح هست، هم ابعاد، هم سبک‌ها و چینش شاید خیلی دشوار باشه که این پیوستگی را به وجود آورد. اما من فکر می‌کنم شاید دلیل ناهماهنگی این باشد که، نمایشگاه اولین تجربه گروه است. و ما هم خیلی حضوری کارها رو ندیدیم و تو فضای مجازی خیلی متفاوت است.

آقای مولایی شما فرمودید خیلی از آرتیست‌ها برای یک اثر از شهرستان به تهران آمده‌اند. حالا وجود این گالری به لحاظ اقتصادی هم توجیه دارد؟

دغدغه هنرمند فراتر از این چیزهاست. با این وجود ما خیلی قیمت‌ها را شکستیم و پایین آوردیم، برای یک دست شدن قیمت‌های گالری. و شما می‌دانید که حدود 30 الی 40 درصد از قیمت تابلو سهم صاحب گالری است. و در نهایت با توجه به هزینه‌های رفت و آمد و اسکان و غیره، هنرمند خیلی چیز زیادی به دست نمی‌آورد. و حتی اگر اثر فروش هم برود خیلی اتفاق خاصی نمی‌افتد. ولی نمی‌شود که کار هم نکرد و مثل خیلی از هنرمندها راه انزوا را پیش گرفت. شاید برای شهرستانی‌ها این موضوع خوبی باشد. چون در جنوب کشور فقط یک گالری وجود دارد که امکان فروش در آن وجود دارد.

یعنی بیشتر برای دیده شدن بود این نمایشگاه؟

خیر، خیلی از دوستان قبلاً نمایشگاه انفرادی و جمعی داشتند و حرفه‌ای هستند ولی نکته‌ای که وجود دارد این است که جای دیگری برای ارائه آثار ما وجود ندارد.

راجع به اثر خودتون صحبت کنیم. چه سبکی کار کردید و از چه متریالی استفاده کردید؟

اثر من ترکیب مواد است، که با رنگ اکرلیک کار شده. فضا نزدیک به نقاشی ایرانی هست با موضوع حسنک وزیر و بیشتر مادر حسنک وزیر. که موضوع مادر حسنک بسیار دردآور است. به لحاظ محتوایی شخصیت مادر حسنک وزیر برای من جذاب بود. اما به لحاظ فنی تلاش کردم تا اثر نه تنها در داخل که در دنیا منحصر به فرد باشه و فاصله خودش را از بقیه هنرمندها حفظ کند.

برنامه‌ای در آینده دارید؟

بله یک نمایشگاه گروهی، دی ماه در گالری هپتا که با موضوع زن هست. و احتمالاً سال آینده با همین گروه کجکوک نمایشگاه گروهی داشته باشیم.

45673

45674

45675

45676

45677

45678

عكاس: مهلا زمانی

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا