خرید تور تابستان

هيچ كس نبايد خود را قيم مردم بداند

ساعت 10:10 صبح روز گذشته حسن روحاني با همراهي وزير كشور وارد تالار بزرگ وزارت كشور شد تا در جمع روحانيون و علمايي حاضر شود كه به گفته مجري مراسم متشكل از ائمه جماعات و روحانيان فعال در ستادهاي انتخاباتي مراكز استان بودند. آنها البته با شعار «صل علي محمد بوي بهشتي آمد» از رييس‌جمهور منتخب استقبال كردند.

روحاني‌های حاضر در مراسم با اتوبوس از شهر خاصي نيامده بودند و هر كس آمده بود بدون وعده بودجه و پست و مقام مي‌خواست بداند حالا كه پس از هشت سال كليد پاستور در دست يك هم‌لباس قرار گرفته قرار است كشور چگونه اداره شود. در ميان روحانيون حضور حجت‌الاسلام موسوي، رييس سازمان حج و زيارت هم قابل توجه بود. اما محمد نهاونديان، رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران هم حاضر بود. از نهاونديان به عنوان يكي از مهره‌هاي اصلي در چينش وزراي اقتصادي نام برده مي‌شد.

در ميان روحانيون حاضر هيچ چهره سرشناسي از اصلاح‌طلبان حاضر نبود. مجري مراسم در پاسخ به سوال «اعتماد» گفت: «از همه دعوت كرده‌اند و خط‌كشي روحانيت و روحانيون نداشته‌اند». اصلاح‌طلبان نيامدند تا بار ديگر به زبان بي‌زباني اعلام كنند هيچ سهمي از دولت روحاني نمي‌خواهند. از جريان مقابل اما سيدرضا اكرمي و حسين ابراهيمي حضور داشتند. حجت‌الاسلام سيدمهدي طباطبايي نيز از ديگر چهره‌هايي بود كه راهي وزارت كشور شده بود. او در سخنراني‌اش هنگامي كه از رنج‌ها و مرارت‌هاي سال‌هاي گذشته سخن مي‌گفت بغض كرد و لحظاتي بعد با گريه گفت كه در اين سال‌ها اسلام و مسلمين خوار شدند و دشمن از طريق عمامه به‌سرهاي تندرو دستاوردهاي انقلاب را مورد خدشه قرار داد. در اين لحظات برخي روحانيون حاضر در مراسم هم با صداي بلند گريه مي‌كردند.

بالاخره نوبت به رييس‌جمهور منتخب رسيد تا پشت تريبون برود و سخنان خود را آغاز كند. رييس‌جمهور منتخب ملت ايران تاكيد كرد كه روحانيت يك نهاد مستقل مردمي است و هيچ‌گاه نبايد استقلال آن صدمه ببيند؛ اگرچه مردمي بودن و استقلال داشتن به معناي فاصله گرفتن از دولت و حكومت نيست.

حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني گفت: اعتماد اكثريت مردم ايران به اين طلبه آن هم در سايه و پرتو حماسه سياسي سرنوشت‌سازي كه مورد نظر مقام معظم رهبري بود، براي من مايه مباهات و افتخار است، البته از يك سوي ديگر موجب سنگيني بار مسووليت نيز است. از اين رو از بزرگان، از مراجع و علما و از يكايك روحانيون محترم جهت تحمل اين‌بار سنگين امانت استمداد مي‌كنم و خود را به دعا، نصيحت و حمايت و حتي نقد دلسوزانه محتاج مي‌بينم.

رييس‌جمهور منتخب در ادامه با اشاره به تخريب‌هايي كه طي سال‌هاي گذشته نسبت به روحانيت شد، تاكيد كرد: البته اين تخريب از سوي كساني كه به ظاهر از دين فاصله دارند نبود، بلكه عمدتا از جانب كساني بود كه گاهي در قرابت با دين و اهل‌بيت و دو آتيشه بودند و سنگ دين را به سينه مي‌كوبيدند. اصل روحانيت، بزرگان روحانيت و كساني كه در انقلاب نقش اساسي داشتند متاسفانه مورد حملات ناجوانمردانه و تخريب قرار گرفتند، اما مردم در اين انتخابات پاسخ دادند و خواستند بگويند ما روحانيت را وراي مسائل سياسي مي‌بينيم و مي‌نگريم و آنها را امناء‌الرسول مي‌بينيم، در واقع واسطه براي فهم بهتر دين و رسالت پيامبر(ص) و ائمه و اينكه جايگاه روحانيت همواره محفوظ است.

رييس‌جمهور منتخب افزود: در به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي تكيه امام و روحانيت به مردم بود. در دفاع مقدس تكيه بر مردم بود. در فراز و نشيب‌هاي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي تكيه به مردم بود و در واقع همواره پس از لطف و عنايت حق تعالي، تكيه بر حضور و ايثار و فداكاري مردم در انقلاب اسلامي بوده است و امروز اين مردم اساس قدرت ملي ما را تشكيل مي‌دهد. رييس‌جمهور منتخب مردم ايران با بيان اينكه «بايد اعتماد متقابل بين مردم و روحانيت همواره برقرار باشد»، گفت: روحانيت زبان مردم و نهاد واسط بين مردم و حكومت است.

وي با تاكيد بر اينكه «ما بايد پاسخگوي نيازها و پرسش‌هاي مردم باشيم»، افزود: حكومت بايد براي تامين امنيت، عظمت، زندگي و حقوق مردم كار كند. چه بخواهيم و چه نخواهيم، كارهاي ما به عنوان مسوولان نظام اسلامي، كم و بيش به پاي روحانيت نوشته مي‌شود، پس نبايد شكاف و گسستي ميان حكومت، روحانيت و مردم در شرايطي كه امروز مردم به تغيير و تحول اميد بسته‌اند، وجود داشته باشد.

روحاني در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به اينكه «ما همه انسانيم و احتمال خطا و اشتباه در اعمال ما وجود دارد»، تصريح كرد: اين مساله هيچ اشكالي ندارد، بلكه حتي لازم و مفيد است كه حكومت اسلامي به مردم بگويد چه موفقيت‌ها و چه ناكامي‌هايي داشته و حتي به مردم بگويد كجا توانسته است برنامه‌ را به خوبي اجرا كند و كجا در اجراي برنامه دچار اشكال شده است.

رييس‌جمهور منتخب ادامه داد: كليد اصلي حل همه مشكلات، جلب اعتماد مردم و تكيه بر همبستگي آنان است؛ البته در اين مسير ما بايد توان تحمل نظرات صاحب‌نظران را داشته باشيم و بايد بدانيم كه دولت به تنهايي قادر به حل مشكلات نيست و اين مردم هستند كه بايد براي حل مشكلات در صحنه حضور داشته باشند. دولت تسهيل‌كننده و سامان‌دهنده امور است و مردم و بخش‌هاي غيردولتي در يك منظومه‌يي سازمان يافته براي حل مشكلات جامعه بايد تلاش كنند و در اين ميان، نقش روحانيت و علما بسيار تعيين‌كننده است.

وي در ادامه با بيان اينكه «ما احتياج به يك جامعه قوي داريم»، اظهار كرد: دولت قوي از يك جامعه قوي برمي‌خيزد. امروز زمينه حل مشاركت مردم فراهم شده است. مردم با اميد به آينده در اين انتخابات حضور پيدا كردند اما اين مشاركت و حضور مردم هنوز در آغاز راه است. ما بايد زمينه مشاركت مردم را هر روز بيشتر و زمينه تصدي‌گري دولت را در امور جامعه هر روز كمتر و كمتر كنيم.

مردم مي‌دانند مشكلات چند روزه حل نمي‌شود

رييس‌جمهور منتخب مردم افزود: دولت قوي و توانمند به معني دولت مداخله‌گر و متصدي در همه امور و محدود‌كننده زندگي مردم و مداخله‌كننده در زندگي خصوصي نيست. قدرت دولت در بالا بردن اعتماد جامعه و تقويت سرمايه اجتماعي است. ارائه خدمات، كم كردن رنج‌ها و مشكلات مردم اعم از مشكلات مادي و معنوي، زمينه‌سازي براي رشد و شكوفايي همه شهروندان در جهت خاص تحول‌خواهانه جامعه و مردم بايد باشد.

وي در ادامه با اشاره به اينكه «مردم را بايد محرم و صاحب كشور بدانيم»، خاطرنشان كرد: ما بايد با مردم حرف بزنيم و حرف‌هاي آنها را با روي گشاده بشنويم. مردم ما فهيم، موقع‌شناس و بزرگوار هستند و اگر مطمئن شوند راهي كه دولت آغاز كرده راه درستي است، همه مشكلات را تحمل مي‌كنند. مردم مي‌دانند مشكلات چندين ساله در چند روز و چند ماه حل نمي‌شود. مردم صداقت مي‌خواهند. مردم از دولت قول سديد مي‌خواهند.

هيچ دولتي در تاريخ ايران با مشكلاتي كه اين دولت با آن روبه‌رو است، روبه‌رو نبوده است

روحاني با تاكيد بر لزوم كنارگذاشتن تندروي و افراط، افزود: افراط و تندروي همواره به ما ضربه زده است. آنقدر نمونه‌هاي فراوان در دوران انقلاب و پس از آن در ذهن من است كه اگر بگويم صدها مورد اغراق و مبالغه نكرده‌ام. مردم بايد احساس امنيت و آرامش كنند، امنيت فكري و سياسي و اقتصادي داشته باشند و نسبت به شرايط بين‌المللي احساس آرامش و امنيت كنند.

وي با اشاره به مشكلات پيش روي دولت جديد ياد آور شد: امروز مسائل و مشكلات فراواني پيش روي ما است. من با آگاهي از همه مشكلات در اين راه قدم گذاشته‌ام و با وجود مشكلات كم‌نظير كه بعدها در يك بياني آن را به ملت ايران خواهم گفت، وارد شدم. هيچ دولتي در تاريخ ايران با مشكلاتي كه اين دولت با آن روبه‌رو است، روبه‌رو نبوده است. اما به اندازه همه آن مشكلات و بيش از آن اميدوارم و به اذن خدا، به حول و قوه الهي و به مدد الهي اميد به آينده دارم. رييس‌جمهور منتخب مردم، با تاكيد بر اينكه با كمك و حمايت مردم مشكلات را پشت سر خواهيم گذاشت اضافه كرد: البته بايد فرصت و زمان لازم در اختيار دولت يازدهم باشد. مردم به خوبي مي‌دانند كه بايد تا فرصت‌هاي لازم را با صبر و مدارا و سعه صدر تحمل كنند.

خطر زماني است كه يك گروه خود را مساوي اسلام، انقلاب و ولايت فقيه بداند

رييس‌جمهور منتخب مردم ايران در ادامه صحبت‌هاي خود در جمع طلاب و روحانيون گفت: ما از يك‌سو بايد از افراط و تندروي فاصله بگريم و جامعه را طبيعي، معتدل و سالم بسازيم و از سوي ديگر گرايش‌ها و سلايق گوناگون را پذيرا باشيم.

روحاني افزود: در يك جامعه آزاد و بزرگ نمي‌توان يك سليقه را حاكم كرد بلكه بايد سلايق مختلف را در چارچوب موازين ديني، قانون اساسي و قانون بپذيريم در عين حال در پي انسجام، يكدلي و يك‌سويي باشيم. همان‌طور كه در علوم اختلاف نظر، موجب تعالي و پيشرفت عملي بوده و هست. وي ادامه داد: مباحثه و بيان نظرات گوناگون از روي دلسوزي توسط كارشناسان و متخصصان مي‌تواند موجب ارتقاي سطح آگاهي مردم و مشاركت بيشتر آنان شود. خطر زماني است كه بين اركان اصلي نظام شكاف وجود داشته باشد. خطر زماني است كه يك گروه خود را مساوي اسلام، انقلاب و ولايت فقيه بداند و گروه مقابل را ضددين، انقلاب و ولايت فقيه معرفي كند.

روحاني با بيان اينكه «بدون سعه صدر و بالا بردن تحمل، رشد و تعالي امكان‌پذير نيست»، خاطرنشان كرد: هر شهروند ايراني و روحاني ممكن است گرايش‌هاي خاص سياسي، اجتماعي و اقتصادي داشته باشد كه محترم است اما اين گرايش‌ها را نبايد عين اسلام بداند يا معرفي كند.

وي تاكيد كرد: روحانيت بايد وارد مسائل روزمره سياسي در چارچوب ترويج احكام دين و مباني نظام اسلامي شود و وظيفه سنگيني را بر دوش خود احساس كند. ما انسانيم و از خطا مبرا نيستيم اما سهم ما اين است كه دغدغه اسلام و مردم و كشور را داشته باشيم. بايد در راهي كه مقام معظم رهبري پيش پاي ما گذاشته است، پيش برويم.

رييس‌جمهور منتخب يادآور شد: مقام معظم رهبري گفتند حتي كساني كه از نظام دلخوري دارند پاي صندوق‌هاي راي بيايند و براي سرنوشت خود تصميم بگيرند. بنابراين بايد حق را بيان كنيم اما انتخاب با مردم است. نه روحانيت، نه دولت و نه حكومت نبايد خود را قيم مردم بدانند بلكه همه بايد خدمتگزار مردم باشيم. روحاني با اشاره به اينكه «روحانيت دو وجه دارد»، افزود: وجه اول، وجهي است كه در نزد افكار عمومي دارد و وجه دوم، وجه حقوقي است. آنجا كه وراي گرايش‌هاي شخصي، بالاي منبر يا كنار محراب بايد عمل كند، همانجا بايد دغدغه اسلام، نظام اسلامي و كشور را داشته باشد و آنجا بايد امانتدار احكام واقعي اسلام باشد.

رييس‌جمهور متخب مردم تاكيد كرد: بايد يادمان باشد كه ممكن است تفسيرهاي گوناگوني از احكام اسلام وجود داشته باشد. نبايد مطلق‌گرايي كنيم و همه گرايش‌ها را تكفير كنيم. اتهام جدا دانستن گرايش‌ها از حق توسط گروه‌ها نبايد انجام شود بلكه بايد با سعه صدر برخورد شود.

روحاني خطاب به روحانيون حاضر در جلسه، با تاكيد بر اينكه«بايد به جوان‌ بودن جامعه توجه داشت»، گفت: جوانان شرايط خاصي دارند و نقش روحانيت بايد جذب و جلب آنان باشد. اگر ايرادي به مناسبات و مناسك آنان وارد مي‌دانيد بايد بدانيد اكثر جوانان به مناسبات مذهبي معتقدند. همه نظرسنجي‌ها نشان مي‌دهد جوانان به خدا، معاد و قيامت معتقد هستند. بايد جوانان را جذب كرد اما نه به لحن تند و ان‌شاءالله تحقير نيز نبايد باشد بلكه بايد انحراف را اصلاح كرد.

رييس‌جمهور منتخب كشورمان در ادامه سخنانش با اشاره به اينكه جوانان بايد احساس حرمت كنند، اظهار كرد: ‌جوانان بايد خود را فرزندان جامعه روحانيت و روحانيون بدانند. وي همچنين با بيان اينكه همه اديان و مذاهب و خواهران و برادران اهل سنت بايد احساس كنند كه حقوق شهروندي آنها محفوظ است، اظهار كرد: ‌آنها بايد احساس كنند كه احكام اسلام، حقوق مشروع و قانوني آنها را مد نظر قرار داده و احساس كنند كه در اسلام همه عزيز هستند. اقتدار نظام جمهوري اسلامي به آن است كه اقدامات هر كس در چارچوب قانون تا جايي كه مخل احكام اسلامي نباشد از حرمت برخوردار است.

نظر روحاني درباره گمانه‌زني‌هاي كابينه

روحاني در بخش ديگري از سخنان خود از همه فرهيختگان و دلباختگان نظام اسلامي خواست كه به دولت يازدهم در آستانه تشكيل آن ياري برسانند و اظهار كرد: برخي امروز با گمانه زني‌ها هم خود و هم ديگران را خسته مي‌كنند و گاهي هم توقعات نابجا در جامعه به وجود مي‌آورند كه اين گمانه‌زني‌ها و سخنان با اخلاق اسلامي سازگار نيست. امروز شاهديم يك رسانه، فردي را به عنوان نامزد يك وزارتخانه معرفي مي‌كند و رسانه ديگر او را نقد مي‌كند و رسانه ديگر نيز براي او شرط مي‌گذارد. اين اعمال رسانه‌ها موجب خستگي مردم مي‌شود.

رييس‌جمهور منتخب همچنين افزود: مدتي است من با دوستاني كه نه ادعا و نه مطالبه‌يي دارند، كار بررسي افراد كابينه را آغاز كردم و اميدوارم در مهلت مقرر بتوانم شايسته‌ترين‌ها را بدون در نظر گرفتن ارتباط‌هاي حزبي و جناحي انتخاب كنم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا