خرید تور تابستان

آقای علم الهدی! انصاف در نقد رارعایت کنید

رییس قوه‌قضاییه با اشاره به این‌که نقد سالم و عادلانه موجب حرکت است تاکید کرد: تخریب و گاهی خروج از موازین حق و انصاف در ارزیابی‌ها موجب دلسردی افراد زحمتکش در دستگاه قضایی می‌شود.

آیت‌الله‌ ‌آملی لاریجانی در جلسه دیروز مسئولان عالی قضایی با تاکید بر این‌که ارائه گزارش‌ها و عملکردها به معنای بدون اشکال بودن قوه‌قضاییه نیست افزود: همه ما می‌دانیم تا رسیدن به آن مقصد عالی اسلامی فاصله داریم و با وجود تلاش‌های بی‌وقفه‌ای که مسئولان و بدنه دستگاه قضایی دارند هنوز تا رسیدن به آن مقصد فاصله وجود دارد و همان‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند باید با تلاش بیشتر این فاصله را کم کنیم.

رییس دستگاه قضا افزود: هفته قوه‌قضاییه امسال هم به‌حمدالله خوب برگزار شد و ما خصوصا از مقام معظم رهبری تشکر می‌کنیم و خصوصا از این‌که نسبت به قوه‌قضاییه همیشه لطف داشته‌اند. تشکری که ایشان از قوه‌قضاییه و خدمات قضات شریف و کارکنان زحمتکش این دستگاه انجام می‌دهند مایه دلگرمی است و ان‌شاءالله همه بیشتر تلاش کنند تا مشکلات برطرف شود.

آملی لاریجانی از آمادگی دستگاه قضایی در شنیدن نقدهای سازنده و دلسوزانه خبر داد و افزود: دستگاه قضایی مشکلات زیادی دارد و باید این مشکلات را در حد وسع برطرف کنیم. توقع مردم عزیز و وظیفه الهی ما هم همین است و باید نصح ناصحان را گوش کنیم. البته نقد غیراز تخریب است و ما هم خودمان باید نقاد باشیم و هم از نقد عادلانه دیگران استفاده کنیم.

رییس قوه‌قضاییه با اشاره به این‌که نقد سالم و عادلانه موجب حرکت است تاکید کرد: تخریب و گاهی خروج از موازین حق و انصاف در ارزیابی‌ها موجب دلسردی افراد زحمتکش در دستگاه قضایی می‌شود.

وی به سخنان اخیر درباره قوه‌قضاییه اشاره کرد و گفت: اخیرا امام‌جمعه محترم مشهد مطالبی را در هفته قوه‌قضاییه بیان داشته‌اند که البته بنا ندارم به شخص بپردازم اما محتوای آنچه ایشان گفتند توقعات خاصی از دستگاه قضایی است که چه‌بسا از عهده قوه‌قضاییه خارج است. ایشان گفته‌اند که مردم ایران با قوه‌قضاییه سه مشکل دارند که یکی بحث موادمخدر است. اگر قوه با قاطعیت وارد میدان شود، مسئله حل می‌شود. این‌که موادمخدر بلایی خانمانسوز است حرف کاملا درستی است که قوه‌قضاییه نیز بر آن پافشاری دارد اما حل مشکل موادمخدر فقط به دست قوه‌قضاییه نیست که بگویند اگر قوه‌قضاییه با قاطعیت برخورد کند، مسئله کلا حل می‌شود.

وی افزود: توقعمان این بود که زحمات این دستگاه دیده بشود انصافش این است که بگوییم که در این دوره دستگاه قضایی در برخورد با موادمخدر واقعا خوب عمل کرده است. البته من نمی‌خواهم قیاس کنم ولی شاید بشود گفت در هیچ دوره‌ای این قدر سختگیری نبوده است. در حال حاضر نیروی انتظامی و استان‌هایی که محل ورود موادمخدر بودند شهادت می‌دهند که با سختگیری‌هایی که شده واقعا مسیرهای جابه‌جایی موادمخدر عوض شده و بخشی از موادمخدر از مسیر آبی حرکت می‌کنند چون می‌ترسند و ما باید این زحمات قوه‌قضاییه را ببینیم.

آملی لاریجانی اظهار کرد: آمارها نشان می‌دهد که سر منشأ بسیاری از مفاسد و جرایم همین موادمخدر است ما به این مطلب کاملا واقفیم و بنابراین برخوردهای قوه‌قضاییه قاطع و محکم بوده است.

رییس قوه‌قضاییه موضوع برخورد با مفاسد اخلاقی از سوی قوه‌قضاییه را بخش دیگری از سخنان امام‌جمعه مشهد اعلام کرد و گفت: به گفته ایشان این قابل تحمل نیست که چند دختر و پسر لاابالی به نظام دهن کجی کنند. این سخن واقعا صحیحی است. متاسفانه متولیان امور فرهنگی در کشور به این موضوع توجه نکردند. حجاب و عفاف یک مسئله اساسی در کشور است منتها بحث برخورد بحث آخر است. من سال اولی که رییس‌جمهوری این کشور گفت که آقا چه کار دارید به این‌که چهار تا تار موی کسی بیرون باشد گفتم که قانون ما بی‌حجابی و بدحجابی را جرم و شرع ما این را خلاف شرع دانسته است و خلاف شرع آشکار را باید نهی کرد و جلوی جرم را گرفت. منتها این مسئله که توقع را از قوه‌قضاییه بالا ببرند اشتباه است.

آملی لاریجانی تاکید کرد: چرا ما کوتاهی دستگاه‌های اجرایی، کوتاهی متولیان فرهنگی درون دولت و خارج از دولت را به پای قوه‌قضاییه می‌نویسیم؟ قوه‌قضاییه به تنهایی می‌تواند این مسئله را حل کند؟ این اشتباه بزرگی است. بحث‌های پیشگیری برای ما ثابت کرده که این امکانپذیر نیست، پیشگیری در این مسئله بر برخورد مقدم است.

رییس قوه‌قضاییه پیشگیری از وقوع جرم را وظیفه همگانی برشمرد و گفت: باید همه قوا و تمام ارکان نظام، حوزه‌های علمیه، مراجع عظام تقلید، مبلغان، ائمه جمعه و جماعات در پیشگیری از وقوع جرم وارد شوند. مخصوصا ائمه جمعه که در شهرها قدرتی دارند چرا خودشان را از مسئله کنار می‌کشند.

وی به موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی اشاره کرد و افزود: موضوع گلایه‌آمیز دیگری که مطرح شده مسئله مفاسد اقتصادی است ایشان با نوعی تعبیر توبیخ‌آمیز گفته‌اند که این مسئله برای جامعه قابل قبول نیست و در دو سال اخیر در مبارزه با مفاسد اقتصادی فقط ما خبر بعد از خبر می‌شنویم. بعد گفته‌اند که اگر فساد اقتصادی نبود چرا بزرگش کردید؟ اگر فساد اقتصادی بود تامل چرا؟ و چرا از این دست به آن دست، از این دادگاه به آن دادگاه، از این دادسرا به آن دادسرا، از این بازخواست به آن بازخواست؟ بنده در پاسخ عرض می‌کنم آیا واقعا این‌طور بوده و ما پرونده را از دادسرایی به دادسرایی، از دادگاهی به دادگاهی دیگر فرستادیم؟ آخر چرا حرف‌های خلاف می‌زنید البته درست است که پرونده فساد بزرگ اول در دادسرای خوزستان تشکیل شد اما بعد چون تشخیص داده شد که آنجا نمی‌شود به همه جوانب رسیدگی کرد به تهران احاله شد تا تحت‌نظارت دادستان کل کشور رسیدگی شود و واقعا در این‌باره تلاش عظیمی صورت گرفت.

آیت‌الله آملی لاریجانی تاکید کرد: امام‌جمعه محترم در لابه‌لای کلام می‌فرمایند که توقع مردم از دستگاه قضایی شهید بهشتی و شهید لاجوردی است. خوب یکی از خصوصیات شهید بهشتی این بود که مظلوم بود واقعا مظلوم بود، حالا هم همین‌طور است. ببینید ما ظرف دو سال بخش عمده‌ای از توان دستگاه قضایی را اعم از قضات و کارشناسان متعدد به کار گرفته‌ایم آنوقت آقای رییس‌جمهوری محترم در تلویزیون مقابل‌میلیون‌ها نفر گفتند که ما که نفهمیدیم چه شد؟ بعد با تمسخر گفتند البته فهمیدیم چه شد.

رییس قوه‌قضاییه افزود: در بدو ورود به بحث مفسده اقتصادی و مشکل اخیر می‌گفتند قوه‌قضاییه توان برخورد ندارد اما ما برخورد کردیم. در این پرونده عده زیادی متهم هستند عده زیادی هنوز کارشان تمام و پرونده‌شان رسیدگی نشده عده‌ای حکم قطعی گرفتند و در مسیر اجراست اما صحبت ما این است که درست نیست کسانی که باید دلسوزی برای کل نظام کنند قوه‌قضاییه را زیر سوال ببرند خوب ما هم بخشی از این نظام هستیم و به وظایفمان عمل می‌کنیم. چرا افراد خدوم این کشور را دلسرد می‌کنید؟ چرا خبرهای خلافی را در گوش شما زمزمه می‌کنند و شما زود می‌پذیرید و می‌گویید این‌ها را ما از دادگاهی به دادگاهی بردیم. کشور قانون دارد، حساب و کتاب دارد و با توجه به شرایط و مصالح عمومی، محاکم ما الان محاکمی نیست که یک مرحله‌ای باشد. در حال حاضر طبق قانون قاضی در دادگاه بدوی رای می‌دهد و باید برود دادگاه تجدیدنظر رسیدگی کنند و اگر اشتباهی هست بر‌گردد. حتی اعمال ماده 18 را برای همین گذاشتند و اعاده دادرسی در امور کیفری را نیز برای همین گذاشتند که اگر خدای ناکرده بعد از حکم قطعی هم اشتباهی هست، اصلاح شود.

رییس دستگاه قضا تاکید کرد: نباید از سر ندانم کاری با حرف‌های بی‌مبنا و گاهی ساده‌انگارانه یک قوه‌ را تخریب کنیم. البته این حرفی که امروز مطرح کردم برای این نیست که تنها به یک فرد اشاره کنم بلکه برای این است که گاهی این حرف‌ها از تریبون‌های دیگر هم تکرار می‌شود ولی باید توجه کنیم این فسادهایی که آقایان مطرح می‌کنند، راه‌حل ریشه‌کنی آن فقط برخورد قوه‌قضاییه نیست ما چرا نمی‌خواهیم این را قبول کنیم؟

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا