خرید تور نوروزی

وال مش چیست؟ (اجرا و قیمت وال مش)

رپورتاژ آگهی

وقوع زلزله اخیر کرمانشاه و خسارات فراوان ناشی از آن سبب بازنگری مجدد در آیین نامه‌های طراحی ساختمان گردید و امروز بنا بر پیوست شش استاندارد 2800 اجرای وال پست در دیوارهای با طول آزاد چهار متر و یا ارتفاع سه و نیم متر الزامی میباشد. وال پست با شیوه‌های مختلفی قابل اجرا خواهد بود که از جدیدترین و کاربردی‌ترین آنها میتوان به اجرای وال مش اشاره کرد. وال مش یک روش نوین در مهار دیوارهای غیر سازه‌ای است که با افزایش استحکام و ایمنی این دیوارها در برابر زلزله همراه خواهد بود. همانطور که در مقاله “وال پست مش (وال مش) جایگزین وال پست های سنتی و فلزی” اشاره شد، از این روش به عنوان نسل نوین وال پست و بهترین جایگزین برای روش‌های قدیمی و مرسوم اجرای وال پست در ساختمان یاد میشود.

انواع وال پست و نقش آنها در ساختمان های بتنی و فولادی

وال پست نقش بسیار مهمی در مهار دیوارهای غیر سازه ای دارند. بر همین اساس از آنها جهت افزایش استحکام دیوارها در برابر نیروهای وارده استفاده می شود. همچنین با اجرای صحیح وال پست میتوان دیوارها را در برابر خطرات احتمالی ناشی از زلزله ایمن کرد. وال پست به روش‌های مختلفی قابل اجرا خواهد بود که از جمله آنها میتوان به وال پست فلزی، وال پست بتنی و وال مش اشاره کرد. وال مش جدیدترین نوع وال پست جهت مسلح سازی دیوارهای غیر سازه‌ای در ساختمان است.

سیستم وال مش (wallmesh) چیست؟

سیستم وال مش در اصطلاح به فرایند مهار لرزه‌ای دیوارها با استفاده از شبکه الیاف گفته می شود. در این سیستم دیوارها با استفاده از نوارهای الیاف شیشه (مش فایبرگلاس AR-glass و E-glass) با کمک پلاستر (سیمانی و گچی) پوشش داده شده و مستحکم میگردند. این سیستم از روش‌های نوین مهار لرزه‌ای دیوارهای غیر سازه‌ای است که طبق ضوابط پیوست شش آیین نامه ۲۸۰۰  اجرا میگردد و به افزایش یکپارچگی و استحکام دیوارها کمک زیادی می کند.

در این روش هیچ محدودیت طولی برای اجرای دیوارها وجود ندارد و به همین دلیلی نیازی به اجرای وادار در آنها نیست. بر اساس این پیوست اجرای وال مش نیازمند انجام دو لایه پلاستر قبل و بعد از نصب مش بر روی سطح دیوار است که در آخر کل این مجموعه به وسیله نبشی و ناودانی به اسکلت اصلی سازه متصل می شود.

در سیستم وال مش (wallmesh) از چه مصالحی استفاده می شود؟

در اجرای وال مش نیاز به یک سری مصالح و متریال مخصوص بوده که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

  1. مش یا توری فایبرگلاس

در اجرای وال مش از دو نوع مش یا توری با عناوین توری فایبرگلاس E-glass و مش فایبرگلاس AR-glass استفاده میشود. از مش فایبرگلاس AR-glass در محیط‌های قلیایی و از مش فایبرگلاس E-glass در محیط‌ بدون قلیا استفاده میشود.

2. پلاستر سیمانی و یا گچی

در سیستم وال مش از دو نوع پلاستر سیمانی و یا گچی میتوان استفاده کرد. بنا بر ضوابط پیوست ششم استاندارد 2800 درصورتی که نازك کاري روي دیوار از جنس سیمان انتخاب شده باشد، الیاف شیشه مقاوم به قلیا مناسب بوده و در صورتی که نازك کاري از جنس گچ منظور شده باشد، استفاده از الیاف شیشه E-Glass مجاز میباشد.

3. پروفیل نبشی و ناودانی

پروفیل نبشی و ناودانی یکی دیگر از اجزای سیستم وال مش می باشد که جهت مهار خارج صفحه دیوار در بالا و پایین دیوار اجرا می گردد.

4. چسب پایه اپوکسی

در صورت تایید طراح وال مش میتوان از چسب اپوکسی به عنوان جایگزین پیچ و جوش در اتصال نبشی و ناودانی استفاده کرد.

قیمت وال مش در مقایسه با وال پست سنتی چقدر است؟

هزینه اجرای وال مش با توجه به حذف واداها و میلگرد بستر ۳۰ الی ۶۰ درصد کمتر از وال پست سنتی و فلزی است. همانطور که در مقاله “قیمت وال مش (wallmesh) چقدر است؟” اشاره شد، قیمت وال مش به عوامل مختلفی از جمله موارد زیر بستگی دارد:

  1. نوع و مقدار مش و توری فایبرگلاس
  2. نوع و مقدار پلاستر
  3. تعداد و ابعاد نبشی و یا ناودانی
  4. مقدار چسب اپوکسی
  5. دستمزد اکیپ اجرایی وال مش

کاهش زمان اجرای وال پست در ساختمان به روش وال مش

سرعت اجرای وال مش در مقایسه با سایر روش‌های اجرای وال پست بیشتر است و دلیل آن نیز میتواند سادگی این روش و عدم نیاز آن به نصب میلگرد بستر و جایگذاری وادارهای قائم و افقی باشد. بر همین اساس اجرای این روش میتواند راهکار نوین و مناسبی جهت افزایش سرعت اجرای ساختمان باشد.

حذف وال پست سنتی و اجرای وال مش در ساختمان

همانطور که اشاره کردیم در این روش نیازی به اجرای میلگرد بستر و وادارهای قائم و افقی نیست و سیستم وال مش در ساختمان‌هایی بدون وال پست نیز قابل اجرا خواهد بود. در حالت کلی اجرای اصولی این روش شامل پنج مرحله زیر است:  

  1. اجرای دیوارچینی یا تیغه چینی 

دیوارچینی که با عنوان تیغه چینی نیز شناخته می شود اولین مرحله اجرای این روش بوده که با استفاده از بلوک های آجری، سفالی، سیمانی، لیکا و غیره صورت می گیرد.

2. اجرای لایه پلاستر زیرین در وال مش

اجرای این مرحله با استفاده از پلاسترهای گچی و سیمانی صورت می گیرد که با کمک کاردک، ماله و یا دستگاه پاششی بر روی کل سطح دیوار قرار میگیرد. پلاستر کشی به ضخامت حداقل یک سانتیمتر در این مرحله ضروری است.   

3. اجرای توری و نوار وال مش مطابق نقشه محاسبات وال مش

اجرا توری و مش فایبرگلاس در سیستم وال مش در دو حالت نواری و سرتاسری صورت میگیرد. مطابق ضوابط پیوست شش آیین نامه 2800 اجرای مش و توری فایبرگلاس در دو طرف دیوار و به صورت متقارن الزامی میباشد. در هر دو صورت، مقدار الیاف مورد نیاز با توجه به مشخصات آنها در حالت استفاده به صورت نواري حداقل 100 گرم بر متر مربع و در حالت استفاده به صورت سرتاسري حداقل 500 گرم بر متر مربع می باشد.

4. اجرای پلاستر رویی

جنس لایه دوم پلاستر همانند لایه اول بوده که میبایست به وسیله آن سطح مش و توری فایبرگلاس به طور کامل پوشانده شود. حداقل ضخامت لایه پلاستر مورد استفاده در این مرحله مانند لایه اول پلاستر یک سانتیمتر می باشد.

5. نصب نبشی و ناودانی در بالا و پایین دیوار

در این مرحله دیوارها و مش با استفاده از نبشی و ناودانی در اسکلت اصلی سازه مهار می شوند که در صورت تأیید طراح وال مش جهت اتصال آنها علاوه بر میخ و پیچ میتوان از چسب اپوکسی نیز استفاده کرد. همچنین ضوابط پیوست شش آیین نامه 2800 در صورت وجود حداقل ۵۰ میلیمتر کف سازی دیگر نیازی به اجرای نبشی پایینی نیست.

پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با ضوابط آیین نامه ای اجرای وال مش مقاله “صفر تا صد اجرای وال مش + ضوابط آیین نامه ای” را مطالعه کنید.

سخن آخر

امروزه از روش وال مش به عنوان نسل نوین وال پست یاد میشود که در مقایسه با اجرای وال پست های فلزی و مرسوم از مزایا و قابلیت‌های بسیاری برخوردار است. از مزایای بسیار این سیستم میتوان به اجرای آسان، کاهش زمان اجرای پروژه، صرفه جویی در هزینه‌ها و کاهش بار مرده ساختمان اشاره کرد که باعث شده بسیاری از پیمانکاران پروژه‌های ساختمانی از آن به عنوان جایگزین وال پست و جهت مهار لرزه‌ای دیوارهای غیر سازه‌ای استفاده کنند.

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا