خرید تور تابستان

اتحاد ایرانیان و ترکان عثمانی و اعراب: واقعیت یا خیال؟

محمدرضا نیکوکلام در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «اتحاد ایرانیان و ترکان عثمانی و اعراب: واقعیت یا خیال؟» نوشت:

شاید بسیاری از مردم ندانند که اتحاد ایرانیان و ترکان عثمانی و اعراب یکبار در میانه جنگ جهانی اول اتفاق افتاده است و همین اتحاد توانسته تلفات سنگینی به قوای روسیه و انگلیس در خاورمیانه به ویژه حوالی همدان و قصرشیرین تا بغداد تحمیل نماید.

کتاب فداکاری در راه وطن نوشته محمد علی مهین پور سیاح به شرح رشادت های ایرانیان و عثمانیان در مقابل قوای روس و انگلیس می پردازد و دقیقا در همان برهه زمانی نیز شاهد جنبش های ضد استعماری توسط اعراب در شمال آفریقا و خاورمیانه هستیم.حکایت دلاوری های ایرانیان و عثمانیان و اعراب مقابل روس ها و انگلیس ها بسیار خواندنی است.

در بخشی از خاطرات کتاب می خوانیم: «پس در این هنگام، روزهای سختی دوره های شاه عباس کبیر و عهد نادرشاه را در سیاست عثمانی نباید در پیش نظر آورد، بلکه هر روز و هر ساعتی بایستی دارهای تبریز و گیلان و شیراز و توپ بستن حرم مطهر حضرت رضا (ع) در مشهد و تحقیر و تذلیل دولت ایران را از طرف سفارت روس در طهران باید به خاطر آورد». 

و در جای دیگر می خوانیم: «ماژور محمدتقی خان پسیان مرا با انگشت نزد خود می خواند و می گوید: شما سوار شده هر طور هست خود را به قادربیک برسان و این کاغذ را به او بده و ضمنا بگو آن تکه کوه زرد رنگی که به باغ های پارک شهر مسلط است، هدف قرار دهد. سوار شده به طرف توپخانه عثمانی حرکت می کنم و پس از پیماندن سه ربع فرسنگ خود را به قادربیک می رسانم…»

و نیز: «چند صدای آخ، ناله و زاری ژاندارم های دیگر قلبم را کباب می کند. روی نعش کدامیک بروم؟ تابین اول رمضان علی بروجردی که به قول خودش نامزدش در بروجرد به او گفته است هر وقت با سربلندی و فتح وارد بروجرد شد با تمام دارایی پدر به خانه تو آمده و عروسی می کنم، مرا به طرف خود می خواند. هرطور هست سینه مال سینه مال خود را به او می رسانم تیر وسط سینه اش را سوراخ کرده و از پشت خارج شده، می گوید: بازوبند و کمر روی شلوارم را باز کن به حاج محمد عطا در بروجرد برسان. به دخترش بگو در عالم دیگر عروسی خواهیم کرد و مرگ به من مهلت نداد که تو را در آغوش گیرم. سرش را به دامن می گذارم و رویش را می بوسم. آه می کشد و می گوید ای ایران، ای وطن عزیز خداحافظ»

یک ضرب المثل ایرلندی هست که می گوید: اگر دیدی دو همسایه با یکدیگر در حال جدل و دعوا هستند، مطمئن باش که دیشب یک مرد انگلیسی آنها را ملاقات کرده است. این ضرب المثل را ایرلندی هایی می گویند که سال ها زخم سربازان انگلیسی بر تن و جانشان نشسته است. همانند خاورمیانه که حضور انگلیس موجب به وجود آمدن کشورهای جدیدی در حوزه خلیج پارس و دریای مدیترانه شد.

یکی از یادگاری های شاخص انگلیس برای خاورمیانه تاسیس اسراییل بود. اسراییل که با حمایت های همه جانبه غرب در این هفتاد سال اخیر هرچه خواست با فلسطین کرد و کسی جلودارش نشد. چرا که کشورهای خاورمیانه انرژی و منابع‌شان صرف رقابت یا جنگ با یکدیگر شده است. فتنه‌ی استعمار پیر به کمک اروپایی ها و آمریکا و بعضا روس ها موجب مرگ میلیون ها نفر در آسیا بوده است. خاورمیانه نیز به دلیل داشتن انرژی و مسیرهای استراتژیک در دنیا همیشه آبستن حوادث مختلف بوده است. 

حال فرصتی دوباره برای ایرانیان و ترکان و اعراب به وجود آمده تا با تمام اختلافات موجود ولی بر سر موضوع فلسطین با یکدیگر متحد شده و بر ضد ددمنشی های اسراییل موضع بگیرند. اتحادی که صرفا نیاز به جنگ با جهان غرب ندارد و می تواند به مثابه اهرم فشار برای عقب راندن اسراییل استفاده شود. تعارف که نداریم، امکان جنگ با اسراییل و کشورهای غربی وجود ندارد. کشورهایی که زرادخانه های اتمی و هسته ای آنها می تواند دنیا را نابود کند. فقط یک فقره زیردریایی انگلیس قادر به شلیک دویست کلاهک اتمی می باشد که برای نابودی تمام خاورمیانه کافیست. و نیز اسراییل و آمریکا که هرکدام به نوبه‌ی خود قادر به نابودی کره زمین می باشند. نه فقط با سلاح های اتمی شان بلکه با رسانه های مستقر در لندن که ده ها برابر بیشتر از یک بمب هسته ای قدرت تخریب داشته و دارند و به اصطلاح با پنبه سر می برند. ولی این فرصت اتحاد برای کشورهای منطقه غنیمتی است برای کم رنگ کردن تفرقه ها و اعمال فشار به کشورهای غربی جهت عقب نشینی از زیاده خواهی هایی که دارند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. متاسفانه در کشور ما خیلیها گول بیگانگان رو خوردن و حمله اسراییل به فلسطین براشون بی تفاوت هست نمیدونن اسراییل نقشه گسترشش خیلی گسترده تر از فلسطین هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا