خرید تور تابستان

صندلی‌های پاستور به چه کسانی می‌رسد؟

به گزارش انصاف نیوز، هفته نامه ی مثلث نوشت: حسن روحانی به‌عنوان رئیس‌جمهور ایران باید به فاصله یک هفته پس از سوگند خوردنش در برابر نمایندگان ملت، کابینه خود را برای گرفتن رای اعتماد به مجلس معرفی کند. این یازدهمین بار است که در جمهوری اسلامی نمایندگان مردم باید درباره کلیت دولتی که قرار است چهار سال سکان قوه اجرایی را در دست بگیرد تصمیم‌گیری کنند. هر چند پست‌های دیگری همچون معاونت‌های رئیس‌جمهور از تیررس اثر‌گذاری مجلس فاصله دارند.

به سنت چند دوره گذشته این بار هم گمانه‌زنی درباره یاران رئیس‌جمهور در دولت جدید از فردای اعلام نتایج آغاز شد و وزارتخانه‌ها یکی، یکی وزیر احتمالی پیدا کردند. این در حالی است که واقعیت لیست‌ها و نام‌های منتشر شده از سوی رسانه‌ها تاکنون از طرف رئیس‌جمهور منتخب تکذیب شده است. با این وجود این نام‌ها اکثرا از نزدیکان فکری و تشکیلاتی روحانی به حساب می‌آیند و تصور اینکه اینان در دولت آینده فاقد نقش‌هایی اثرگذار باشند، کمی دشوار است.

پست وزارت‌خارجه از جمله اولین جایگاه‌هایی بود که مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. شاید به این خاطر که وزیر فعلی این وزارتخانه به‌رغم موضع دولت فعلی، در زمره همراهان روحانی در مبارزات انتخاباتی‌اش بود. علی‌اکبر صالحی که اکنون سه سال است جانشین منوچهر متکی در وزارت خارجه شده است. علاوه بر او علی‌اکبر ولایتی گزینه دیگری است که با 16 سال سابقه در این وزارتخانه حتی در روزهای رقابت انتخاباتی با رئیس‌جمهور منتخب مواضعی نزدیک به او داشت و برخی بر این باورند که عملکرد انتخاباتی‌اش در پیروزی روحانی موثر بوده است.

کمال خرازی، وزیر اسبق دیگری است که نامش حالا دوباره مطرح شده است. این گونه از میان وزرای خارجه جمهوری اسلامی منوچهر متکی تنها گزینه‌ای است که احتمال نمی‌رود بار دیگر به مجلس معرفی شود. علاوه بر اینان که پیش از این سکانداری سیات خارجی را تجربه کرده‌اند، محمود واعظی نیز به‌عنوان یک گزینه مطرح مورد توجه رسانه‌ها بوده است. او از چهره‌های نزدیک به روحانی در مجمع تشخیص به حساب می‌آید.

تا پیش از این برخی بر این باور بودند که باتوجه به همراهی‌های علی یونسی با رئیس‌جمهور منتخب که از ابتدای ورود او به فضای انتخاباتی بوده است، تکلیف وزارت اطلاعات روشن است و او گزینه نهایی خواهد بود. اما انتشار لیست‌های بعدی این باور را کمی با تزلزل مواجه کرد. مصطفی محقق‌‌داماد، طارمی ‌و شفیعی در کنار حسین انصاری نام‌های دیگری هستند که برای این وزارتخانه تا کنون مطرح شده‌اند. وزارتخانه‌های اقتصادی همچون وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت صنعت، معدن و تجارت باتوجه به اهمیتی که دارند و همچنین علاقه‌مندی دو طیف کارگزاران و راست سنتی به این قبیل وزارت‌خانه‌ها در کانون گمانه‌زنی قرار گرفته‌اند. تاکنون برای وزارت اقتصاد و دارایی نام‌های آشنایی همچون محمد نهاوندیان، محمدباقر نوبخت، محسن رضایی و محمدعلی نجفی مطرح شده. این نام‌ها غیر از محسن رضایی با اسامی ‌دیگری مانند یحیی آل‌اسحاق، اسحاق جهانگیری، محمد شریعتمداری و محمدرضا نعمت‌زاده، برای وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت نیز مورد توجه رسانه‌ها بوده‌اند.اسحاق جهانگیری همچنین برای وزارت کشور هم مطرح شده است. او در کنار علی‌اکبر ناطق‌نوری، مسعود سلطانی‌فر و علی یونسی، برای تصدی این پست مورد توجهند. همچنین گفته شده در صورتی که ناطق‌نوری این جایگاه را بپذیرد به احتمال زیاد رقبای او شانس زیادی نخواهند داشت.

چهره جنجالی اصولگرایان، علی مطهری هم در گمانه‌زنی‌های کابینه‌ای جای خود را یافته است. رسانه‌ها او را به‌عنوان کاندیدا برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کرده‌اند. علاوه‌بر او در این حوزه به نام‌هایی مانند حسام‌الدین آشنا، احمد مسجدجامعی، سیدرضا صالحی، علی عسگری و باز هم مسعود سلطانی‌فر برمی‌خوریم.

سیدرضا صالحی همچنین برای وزارت آموزش و پرورش نیز مطرح شده است. او با رحیم عبادی و محمدعلی نجفی گزینه‌های این پست به حساب می‌آیند.

برای وزارت دفاع در اولین قدم به نام اکبر ترکان برمی‌خوریم؛ وزیر اسبق دفاع در دولت هاشمی که یار نزدیک روحانی به حساب می‌آید. اما علاوه‌بر او شمخانی، احمد وحیدی و حسین دهقان، چهره‌های با‌سابقه‌ای هستند که شاید بتوانند پست وزارت دفاع را تصاحب کنند.

محمد عباسی، وزیر فعلی ورزش و جوانان باتوجه به موفقیت‌های اخیر در ورزش کشور، بعد از صالحی عضو دیگر کابینه فعلی است که احتمال می‌رود در دولت یازدهم نیز در همین پست باقی بماند. محسن مهرعلیزاده، مصطفی هاشمی طبا و سعید فائقی، چهره‌های دیگر ورزشی برای دولت روحانی محسوب می‌شوند.

اکبر ترکان علاوه‌بر وزارت دفاع سابقه حضور در وزارت نفت را نیز در کارنامه خود دارد و برای این وزارتخانه استراتژیک یک گزینه بالقوه خواهد بود. همچنین بیژن زنگنه باسابقه‌ترین وزیر ایرانی شاید به این وزارتخانه بازگردد. محمدرضا نعمت‌زاده و سیدکاظم وزیری‌هامانه گزینه‌های دیگر این وزارتخانه‌اند.

حسین کمالی و محمدجواد ایروانی گزینه‌های مطرح برای وزارت رفاه و امور اجتماعی‌اند. این اسامی ‌به‌همراه مرتضی بانک و صفدر حسینی همچنین برای وزارت تعاون نیز مطرح شده‌اند. در برخی از لیست‌ها نیز نام محسن رضایی برای وزارت رفاه مورد توجه بوده است.

سیدمحمد غرضی رقیب دیگر روحانی در رقابت انتخاباتی است که برای وزارت ارتباطات مطرح شده است. علاوه‌بر او نصرالله جهانگرد، احمد معتمدی و تقی‌پور نام‌های دیگر موجود در لیست‌های احتمالی هستند.

محمد‌رضا عارف که رفتار انتخاباتی‌اش مهمترین دلیل پیروزی حسن روحانی عنوان می‌شود، علاوه بر معاون اولی احتمالا برای وزارت علوم به مجلس معرفی شود. جعفر توفیقی، علی عباسپور‌تهرانی، عبدالله جاسبی یا جواد اطاعت گزینه‌های دیگر این پست هستند.

صلاح‌الدین دلشاد، مسعود پزشکیان و سید‌محمود طباطبایی برای وزارت بهداشت مطرح شده‌اند.

محمد‌‌باقر قالیباف نیز برای وزارت راه و شهرسازی گزینه‌ای بوده که از بعد از انتخابات مورد توجه بوده است. همچنین علی عبدالعلی‌زاده، علی‌اکبر آقایی و محمد سعیدی‌کیا چهره‌های دیگری هستند که می‌توانند با این عنوان به مجلس معرفی شوند. سعیدی‌کیا برای انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرده بود که با نظرشورای نگهبان از این رقابت باز‌ماند. برای وزارت جهاد کشاورزی عیسی کلانتری، وزیر اسبق این وزارتخانه و رئیس خانه کشاورز گزینه محتمل محسوب می‌شود. علاوه بر او محمود حجتی نیز شانس حضور در این وزارتخانه را دارد.

برای وزارت نیرو که احتمال می‌رود با وزارت نفت ادغام شود، نام حبیب‌الله بیطرف شانس بیشتری در میان لیست‌های منتشر‌شده داشته است. همچنین احتمال می‌رود رستم قاسمی، ‌وزیر فعلی نفت تصدی این وزارتخانه را بر عهده گیرد. اما برای اعضای غیر وزارتخانه‌ای کابینه جدید نیز نام‌ها همچنان تکرار می‌شوند و هر از گاهی نامی ‌جدید شنیده می‌شود. همان‌طور که گفته شد محمد‌رضا عارف برای معاون اولی بیشترین شانس را دارد و پس از او محمد‌علی نجفی است که مورد نظر رسانه‌ها بوده است. محسن مهرعلیزاده چهره دیگری است که شاید از سوی رئیس‌جمهور انتخاب شود.

قدرت‌الله علیخانی و علی عسگری از جمله افرادی هستند که بیشترین شانس را برای تصدی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور دارا هستند. همچنین شنیده شده که علیرضا الفت به سمت معاون اطلاع‌رسانی دولت منصوب خواهد شد. برای معاونت محیط‌زیست نیز معصومه ابتکار بیشترین شانس را دارد.

در برخی از لیست‌ها حسین فریدون به‌عنوان رئیس‌دفتر احتمالی رئیس‌جمهور معرفی شده و گفته شده، محمدرضا نعمت‌زاده که رئیس ستاد انتخابات حسن روحانی بود، به‌عنوان مشاور ارشد رئیس‌جمهور و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری منصوب خواهد شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا