فعالان صنفی تاکسیرانی: دست در جیب راننده تاکسی کردهاند
آسیه توحیدنژاد، انصاف نیوز: سه فعال صنفی جامعهی تاکسیرانان به دفتر انصاف نیوز آمدند و از مسائل و دغدغههایشان گفتند. مهمانان ما در این برنامه مجید ظفرمند، راننده تاکسی و فعال صنفی تاکسیرانی، تاجبخش محمدی، راننده بازنشسته و مسلط به مسائل رانندگان و سازمان تاکسیرانی و علیحسین غلامی، عضو اولین هیئت مدیرهی انتخابی تعاونی تاکسیرانی و فعالی صنفی بودند.
مسائلی که در این گفتوگو با آنها مطرح شد شرکتهای خصوصی مسافربری مثل تپسی و اسنپ و اشکالات قانونی آنها، شرایط بیمه و بازنشستگی رانندگان تاکسی، فسادها و اعمال غیرقانونی برخی مسئولان در بخش تعاونی تاکسیرانی و سازمان تاکسیرانی و … بود. این فعالان صنفی در پایان بحث ابراز امیدواری کردند که با یکی از مسئولان این بخش بتوانند چنین جلسهی رسانهای داشته باشند.
طرح مصوب خصوصیسازی مجلس کجا و آنچه اجرا شد کجا؟! | قرار بود ده درصد کرایه در ازای تولید کار و خدمات باشد
محمدی در ابتدای صحبتهایش از تاریخچه تعاونی تاکسیرانی، سازمان تاکسیرانی و کله-دم سبزها (ماشینهایی که کاپوت جلو و عقب آن سبز بود) گفت. به گفتهی این فعال صنفی تاکسیرانی در حال حاضر 78000 دستگاه تاکسی، 103000 راننده تاکسی در تهران و 476000 تاکسی در ایران وجود دارد. 320هزار از این تعداد تاکسی پلاک «ت» یعنی برونشهری و مابقی پلاک «ع» یعنی درون شهری هستند.
او در ادامه از خصوصیسازی و شرکتهای خصوصی در حوزهی کاری تاکسیرانان گفت: «در سال 84 براساس اصل 44 قانون اساسی بحث خصوصیسازی مطرح شد ولی آنچه در مجلس مطرح و تصویب شد هرگز عملی نشد.21 شرکت خصوصی به وجود آوردند که فقط دو نفر از موسسین اینها اهلیت داشتند و بقیه با رابطه آمدند.»
از کمکاریهای این شرکتها گفت: «شخص موسس باید فضاهای خاصی فراهم میکرد از جمله محل پارک خاص تاکسی، سرویس بهداشتی، محل استراحت رانندگان تاکسی، سایهبان و… ولی هیچکدامشان این فضاها را فراهم نکردند جز تعاونی تاکسیرانی که از ابتدا این امکانات را داشت. قرار بود ده درصد از کرایهی مرا بگیرند در ازای این قبیل خدمات و اینکه برای من تولید کار کنند. به هیچ وجه هیچکدام از این کارها را نکردند و فقط ده درصد را از من راننده تاکسی گرفتند.»
در مورد شرکتهای مسافربری آنلاین: حداقل همین قانون را اجرا کنید| اسنپ، تپسی، دامپینگ
محمدی از تشکیل انجمن تاکسیرانان در فضای مجازی در سال 96 و تلاشهای بسیاری که برای حداقل خواستهشان یعنی بازگشت به همان قانون است گفت: حداقل همین قانون را اجرا کنید!
اشاره به عمل به قانون در مورد شرکتهای اینترنتی مسافربری بود: در قانون بیش از 17 مورد اشاره داریم که حمل و نقل مسافر صرفا باید با تاکسی باشد. بیش از 5 مورد از قوانین راهنمایی و رانندگی در این مورد است که حمل مسافر با پلاک شخصی ممنوع است اما به راحتی از این قوانین میگذرند.
او از فریبی که این شرکتها بازار را میدهند گفت: در جلسهای که در شورای رقابت مدیران اسنپ و تپسی حضور داشتند من هم شرکت کردم و بحث دامپینگ را مطرح کردم. قول بررسی دادند. این فریب بازار است.
آقای ظفرمند در توضیح دامپینگ به بالا بودن قیمتهای فعلی اسنپ و تپسی اشاره کرد به این ترتیب که در ابتدای فعالیتشان خود این شرکتها مبلغی به رانندگان میدادهاند برای جذب آنها و كرايههايشان نيز كم بوده بعد به مرور به این ارقام بالا رسیدهاند.
17درصد دریافتی اسنپ و تپسی از رانندگان| زحمت راننده و سود شرکتها
مهمانها از بالا بودن درصد سودی که این شرکتها از رانندگان دریافت میکردند یعنی همان 17 درصد(مقدار دقیق این درصد 16.5 است) گلایه داشتند. محمدی در این مورد گفت: «درآمد آذرماه سال 1401 اسنپ چیزی حدود 88 میلیارد بوده است! روی چه حسابی؟! کار کردن خر و خوردن یابو. این زحمت من است و سود برای او. تمام جاهایی که ما با آنها صحبت کردهایم تایید میکنند که آنچه میخواهیم مطابق قانون است.»
تجمع صنفی با وعده و وعید کنسل شد
محمدی: «23، 24، 25 تیر 96 یا 97 قصد تجمع داشتیم. فرمانداری ما را خواست. هیچ ایرادی نتوانستند به ما بگیرند. نماینده مجلس در کار آمد. قاضی پور مکتوب چیزی نوشت و کتبا از ما خواست که این تجمع را برگزار نکنیم و قول داد که به ما کمک خواهند کرد. ما هم کنسل کردیم.»
«اگر 240میلیون نقد برای تعویض تاکسیام داشتم راننده تاکسی میشدم؟!»
محمدی از مصائب تعویض تاکسی گفت: قانون گذاشتند که ماشین هر ده سال یک بار باید تبدیل شود. زمان شاه به ما میگفتند بعد سه سال باید تبدیل میکردیم. سال 53 به رانندگان تاکسی 75 درصد تخفیف میدادند. وام بدون بهره هم میدادند. الان بیش از 8 ماه است که پول نقد گرفتهاند 362 میلیون تومان و هنوز به ما ماشین ندادهاند. اینها وظیفهی شماست که مطالبه کنید.
ظفرمند: من به راحتی میتوانم بگویم 80 تا 90 درصد رانندگان تاکسی دیگر نمیتوانند ماشینهایشان را تبدیل کنند. در بهترین حالت 384 تومان قیمت ماشین است. به شما میگویند 240 میلیونش را نقد بیاور 150 هم بانک وام میدهد. خب من اگر این مقدار پول نقد داشتم که دیگر راننده تاکسی نمیشدم! از اطرافیان من کسانی که توانستهاند چنین مبلغی را بپردازند اصلا شغلشان این نیست.
ریاست میثم مظفر، نقطه آغاز درآمدزایی از رانندگان تاکسی| وقتی جواز کسب دارم دیگر چه نیازی به حکم فعالیت هست؟!
ظفرمند: از دورهی میثم مظفر ما مشکل پیدا کردیم یعنی سال 93. مبنا بر این شد که چطور از رانندگان تاکسی میتوان کسب درآمد کرد. طبق آنچه من شنیدهام حتی مجوز این امر را از شورای شهر دریافت کردهاند. مثلا ما قبلا برای صدور کارنامه پولی پرداخت نمیکردیم الآن باید یک مبلغی پرداخت کنیم. چند سالی هست که میگويند شما بايد حكم فعاليت هم بگيريد اين هم 160 هزار تومان است. من جواز كسبم را دارم ديگر چه نيازی به حكم فعاليت است؟!
«دست در جیب راننده تاکسی کردهاند»
مجید ظفرمند: عوارض تاکسی که سالهای قبل چیزی حدود 1800 تومان بود این را افزایش دادهاند و حداقلِ آن 140 هزار تومان در سال است. در خرید و فروش هم از طرفین مبلغی دریافت میکنند. یک پولی هم از آنهایی که تازه وارد این شغل میشوند دریافت میکنند دوست من 5میلیون تومان به سازمان تاکسیرانی پرداخت کرده بود. تعویض کارنامه که میرویم کارت بانکی را که میدهیم یک بار برای عوارض میکشد یک بار برای حکم فعالیت و یک بار برای صدور کارنامه. ATM شده! اینها دستشان را در جیب راننده تاکسی کردهاند. برآوردی که تا چند سال پیش داشتم این بود که اینها سالی 30 میلیارد از راننده تاکسی دریافت میکنند. الان حتما بیشتر است.
مدیریت سنندجی بهترین دوران سازمان تاکسیرانی بود| احمدینژاد و ردیف بودجهای بیمهی رانندگان تاکسی
ظفرمند: بارها به ما قول پیگیری دادهاند ولی هیچ مطالبهای از تاکسیرانان را پیگیری نکردهاند. من که به هیچ وجه از عملکرد سازمان تاکسیرانی که زیرمجموعه شهرداریست رضایت ندارم بنظرم بیشتر رانندگان هم ندارند.
انصاف نیوز: در چه دورهای از شرایط راضیتر بودید؟ مثلا شنیدهام در دورهی احمدینژاد شرایط بیمهی رانندگان تاکسی بهتر بوده است
ظفرمند: من خودم در دورهی آقای احمدینژاد توانستم خود را بیمه کنم ولی از لحاظ مدیریت سازمان تاکسیرانی من فکر میکنم آقای سنندجی.
محمدی: احمدینژاد با وجود مسائلی که داشت یعنی خس و خاشاک خواندن مردم و این قسم کارها این یک کار را کرد. ردیف بودجهای برای این کار گرفت. برای کامیون، اتوبوس، تاکسی و کلا بخش حمل و نقل عمومی 50 درصد هزینه بیمه را دولت میداد. این داستان تا زمان روحانی ادامه داشت. آقای روحانی که آمد دیگر چنین کاری را انجام ندادند. عنوان جدیدی آورد به نام جدیدالورود و با این عنوان بیمهها را قطع کرد.
این فعال صنفی حرفش را اینطور ادامه داد: الان در تهران 28000 راننده تاکسی بیمه نیستند و در ماه 1میلیون و 800 تومان میپردازند. این مبلغ برای راننده تاکسی سخت است. ردیف بودجهای را کسی حق ندارد دست بزند. جاهای مختلف شکایت کردیم که این پول بالاخره کجا میرود؟! هیچ جا به ما پاسخگو نبود چون خودشان متخلف هستند نمیتوانند پیگیری کنند.
محمدی: برای بیمه سراغ تامین اجتماعی رفتهایم که چرا به ما خدمات نمیدهی؟! میگویند دولت به ما پول نمیدهد. جمعا 27000میلیارد در این مورد بودجه وجود دارد. 7000 میلیاردش مشخصا برای من راننده تاکسی بود. دست بردند و سهم ما را خوردند. ردیف بودجهای را كلا از دست داديم چون كسی در مجلس از آن دفاع نكرد هیچکس پاسخگو نیست که این پول چه شده.
تاجبخش محمدی از بهانهی عجیبی گفت که در این مورد پیگیری شنیدهاند: به ما میگویند تعدادی از رانندگان تاکسی، تاکسی دارند ولی استفاده نمیکنند و بیمه هم شدهاند. قول دادند که پالایش کنند و این تعداد را تفکیک کنند. وزارت کشور، سازمان تامین اجتماعی و تاکسیرانی هست. راننده تاکسی به راحتی قابل تشخیص است چرا هنوز مشخص نشده؟!
بازنشستگی
محمدی: حدودا از دهه 60 تاکسیها را بیمه کردند. من خودم بیمه اختیاری پرداخت میکردم ولی آنهایی که بازنشسته میشوند با حداقل حقوق است یعنی 5400 که با مزایا و غیره به 7 میلیون تومان هم میرسد. کسی که توانست خود را با سی سال خدمت بازنشسته کند تقریبا حدود هشت میلیون تومان است این هم صفرعلی رضایی دامغانی مسبب شد. زمان احمدینژاد 50 50 شد و در زمان روحانی عنوان جدیدالورود مطرح شد. به زور و تلاش انجمن تعدادی از این جدیدالورودها هم بیمه شدند نزدیک به 3400 نفر.
این روش کیو آر کد قابلیت اجرایی ندارد| با 20 آدرس رانندهی فعال تلقی میشوم؟!
او از متناقض بودن ناتوانی دستگاهها در پالایش تاکسیرانان غیرفعال و برخورد با تجمعهای آنان گفت: در این موارد میگویند قابل تشخیص نیست و پالایش لازم است ولی از سمت دیگر در تجمعی که سه روز قبل شکل گرفت به همه رانندگان تاکسی اخطار دادند. اخطار داده بودند با نگاه از بالا که اگر شما ظرف یک ماه بیست تراکنش با کد کیو آر کد نداشته باشید شما رانندهی غیرفعالید. بسیاری رانندگان معترض بودند به این مورد. بسیاری الان تاکسی گرفتهاند بخاطر طرح ترافیکش. الان شما پارکینگ بازار بروید میبینید چقدر ماشین تاکسی آنجا خوابیده. خب اینها را بروید شناسایی کنید. پنج، شش سال پیش چنین کاری کردند.
محمدی: این روش کیو آر کد قابلیت اجرایی ندارد. من اگر 20 آدرس بروم در ماه فعال تلقی میشوم؟!یا این مجوزیست برای آن بازاری؟! که به اطرافیانش بگوید این 20 تا سفر را بزند. آمار مترو و اتوبوس سر جمع 22درصد حمل و نقل شهریست منِ تاکسی به تنهایی 24درصد حمل و نقل شهری تهران را تامین میکنم. مسافر سوار میکنی میگویی که بارکد بزن میگن دزدی جدیده یا میگویند اصلا به شما چه ربطی دارد؟! یا میگویند به حد کافی سر ما کلاه گذاشته شده شما دیگه دست بردار! در جلسهای بودم به اینها گفتم شما به چه مجوزی چنین اجباری را برای مردم قرار دادهاید؟! مگر همه اندروید یا تلفن همراه دوربیندار دارند؟! یک کار نشدنی را اجبار میکنند و برایش اخطار هم میدهند. این کلمهی اخطار ذهن مرا به هم میریزد.
ظفرمند: من نکتهای راجع به اسکن بارکد بگویم مسافر که با این بارکد کرایهاش را پرداخت میکند. مبلغ پرداختی 24ساعت طول میکشد تا به حساب راننده تاکسی بیاید من نمیدانم اسمش را پولشویی بگذاریم یا نگذاریم. شهر پی که متعلق به شهرداری و بانک شهر است میماند. روزانه چند میلیون میشود؟! آخر چرا از جیب راننده تاکسی؟! برو از حساب آن بالاتریها بَردار نه راننده تاکسی!
انصاف نیوز: خب پس برای تشخیص تاکسی فعال چه کنند؟! به قول آقای محمدی در بازار به دنبال تاکسیای که کار نمیکنند باشند؟
محمدی: این تنها راهش نیست.
ظفرمند: مسئله اینجاست که این سازمان تاکسیرانی این همه ماشین شخصی که بر خلاف قانون کار ما را میدزدد را رها کرده و گیر داده به رانندگان تاکسی و فعال یا غیرفعال بودن ماشینشان. آقا شما چه خدماتی به این راننده تاکسی دادهای که حالا دنبال فعال یا غیرفعال بودن آن هستی؟!
محمدی: من تا به حال عضو اسنپ یا تپسی نشدهام چون اعتقاد ندارم ولی غالب رانندگان تاکسی به اجبار عضو این برنامهها شدهاند و زیربار 16.5 درصد آنها رفتهاند. 1.5 درصد از این 16.5 درصد را سازمان تاکسیرانی یا شهرداری میگیرد بنابراین مشکلی با این شرایط ندارد. از طریق همین اسنپ و تپسی هم میتوانند پیگیری کنند که این دو درصد درآمدش از طریق کدام ماشین است و اینطور ماشینهای غیرفعال را تشخیص دهند. اینها شب که میخوابند پیش خود فکر میکنند که چطور راننده تاکسی را عذاب دهند. همهی این طرحها برای آزار مردم است.
ناظر انتخابات اتاق تعاون سکه میگیرد و انتخابات تایید میکند
ظفرمند: همهی مشکل سر کار بودن مدیران نالایق است. شما به تاکسی تلفنی اشاره کردید. این مربوط به شرکت تعاونی ماست که الی ماشاالله ما مدیر نالایق در این بخش داشتهایم. چند وقت پیش هم انتخابات آن برگزار شد که با رانت باز هم یک عده بر سرکار آمدند. ما برای شکایت اتاق تعاون هم رفتیم. ناظر فرستادند؛ ناظر اتاق را آنجا میبینید که چای و شیرینیاش را خورده و سکهاش را هم گرفته بعد راحت تایید هم میکند و میرود.
تاکسی تلفنی زمانی گل سرسبد تاکسیرانی بود| هیئت مدیره شرکت تعاونی چشم دیدن تاکسی تلفنی را نداشت
ظفرمند: در مورد تاکسی تلفنی که شما اشاره کردید یک زمانی گل سرسبد تاکسیرانی بود و 3500 مشتری در روز داشت. امروز به سیصد مشتری رسیده است. تاکسی تلفنی اول با 101 دستگاه شروع شد و بعدتر تقریبا به 1200 دستگاه رسید. تاکسی تلفنی تهران وضع خوبی داشت. بیسیمها از سال 70 تا به حال تعویض نشدند تا زمانی که رسیدیم به دورهی اسنپ و تپسی که به واسطهی عدم مدیریت در بخش تعاونی که تاکسی تلفنی تهران هم زیرمجموعهی تعاونی ماست به مرور سیر نزولی پیدا کرد. درحالی که اسنپ و تپسی روی کار آمده بودند سیستم تاکسی تلفنی را به جای اینکه به روز کنند سنتیتر کردند. من فکر میکنم بر سر غرضورزی بود. هنوز هم فکر میكنم اعضای هیئت مدیره شرکت تعاونی ما چشم ديدن تاكسی تلفنی را نداشتند. اگر برای ما هم برنامهای میساختند به این شرایط دچار نمیشدیم. الآن چنین چیزی ساختهاند یعنی اپ مسافر و اپ راننده ولی فعلا فعالیتی ندارد. با این مدیریتی که من الآن میبینم هیچ ارادهای برای احیای تاکسی تلفنی وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت تعاونی، محکوم به دلیل اختلاس و همچنان در راس کار
محمدی: الان مدیرعامل شرکت تعاونی ما فردیست که به دلیل اختلاس محکومیت قضایی دارد. سال 93 تعاونی به عنوان کارگزار بیمه تاکسیرانان به سازمان تاکسیرانی معرفی شد. اینطور بود که من راننده سهم خود را میدادم بعد پول من را جای دیگری خرج میکردند.
ظفرمند: عین مورد شهرپی و پرداخت کرایه تاکسی، سه ماه بعد سهمی که ما میپرداختیم را پرداخت میکردند.
محمدی: این مقداری که الان من از آن حرف میزنم در مورد بخشیست که نریختهاند یعنی بر فرض زن من راننده تاکسی فارغ شده به بیمارستان میرود بعد تازه در بیمارستان گندش در میآمد که پولی که ما ریختهایم اینها به بیمه پرداخت نکردهاند. تجمع شد. صدای ما به آن طرف آب هم رسید. به عنوان کلاهبرداری گرفتند و زندان بردند. تمامی حسابهای شرکت تعاونی تاکسیرانی به همین دلیل مسدود است. این فرد همچنان کاندید هیئت مدیره در شرکت تعاونی تاکسیرانی میشود. ایشان همچنان در راس کار میماند. چطور رای میآورد؟! در یک انتخابات مهندسی شده! من بحث سکهها را خیلی رسمیتر میخواهم مطرح کنم. ناظر انتخابات در شرکت تعاون ما تمام قوانین را زیر پا میگذارد و انتخابات را تایید میکند.
با این قوانین بهتر است همه برویم در اسنپ و تپسی فعالیت کنیم
انصافنیوز: من به عنوان مسافر وقتی از دور نگاه میکنم میبینم اتفاقا شرایط رانندگان تاکسی باید خیلی خوب باشد. گاها مسافر میزنند و اگر جایی توقف هم داشته باشند غالبا در اسنپ و تپسی هم که حضور دارند و میتوانند از آن طریق هم مسافر بزنند.
ظفرمند: ما مشکلی با تکنولوژی که نداریم. قانون میگوید حمل و نقل مسافران شهری باید به وسیلهی سازمان تاکسیرانی باشد. عدم مدیریت سازمان تاکسیرانی و رانتهایی که تپسی و اسنپ به سبب نزدیکی به ارگانهای خاص دارند باعث چنین شرایطی شده که ما به آن دچار شدهایم. هزینههایی که من به عنوان راننده تاکسی دارم و قوانینی که برای من وجود دارد و هزینهزاست را او ندارد. اگر اینطور باشد که همهی ما برویم در اسنپ و تپسی فعالیت کنیم.
این فعال صنفی حرفش را اینطور ادامه داد: رانندگان تاکسیها محدودیتهای بسیار دارند با هزینههای زیادتر. برادر من الان میخواهد ماشینش را بفروشد با بسیاری دردسرها مواجه شده است ولی آن پراید شخصی که در اسنپ کار میکند به راحتی کار میکند و به راحتی هم ماشینش را میفروشد.
محمدی میگفت با استفاده از تکنولوژی روز مشکلی ندارند و از آن گریزی نیست ولی باید به قانون پایبند بود پس یا قانون را اصلاح کنید یا آنها هم پلاک تاکسی بگیرند یا هر اصلاح دیگری. او همچنین تاکید داشت که بدون اسنپ و تپسی و فقط با تاکسیهای سازمان تاکسیرانی میتوانند مسافرتهای درون شهری را تامین کند.
این فعالان صنفی تاکسیرانی میگفتند زمان حضور آقای مظفر در سازمان طرح تاکسیهای اینترنتی به او پیشنهاد شده اما او نپذیرفته است.
سازمان تاکسیرانی متولی اسنپ و تپسی شود
مهمانان ما میگفتند با مدیران کارپینو همان ابتدای حضورش جلسهای گذاشتهاند برای اینکه مانند اسنپ و تپسی هزینهی ورود تاکسی به طرح ترافیک را نگیرند اما کسی گوشش بدهکار راهنماییهای آنان نبوده است.
آنها علاوه بر اینکه به متولی نبودن سازمان تاکسیرانی در مورد تاکسیهای اینترنتی معترض بودند به 17درصدی (مقدار دقیق این درصد 16.5 است) هم که اسنپ و تپسی از رانندگان دریافت میکردند اعتراض داشتند. متولی شدن سازمان تاکسیرانی سبب میشود منافع اسنپ و تپسی به سازمان تاکسیرانی برسد.
مسئلهی ديگری كه به آن اشاره شد امنيت خاطری بود كه ماشين تاكسی برای مسافران فراهم میکند. آقای ظفرمند شرایط مطلوب را اینطور میدید که رانندگان اسنپ و تپسی هم پلاک تاکسی بگیرند و منافع این بخش خصوصی هم به سازمان تاکسیرانی برسد و درصد کمتری از آنها دریافت شود.
ظفرمند: آقای ماشین شخصی میخواهید با ماشین شخصی کار کنید بیایید پلاک تاکسی هم بگیرید برای سازمان تاکسیرانی هم درآمدزایی شود.
انصاف نیوز: شکل فعالیت خود تاکسیرانان هم باعث به وجود آمدن این شکل از فعالیت شده است. در خیابانها اگر به عنوان مسافر هم ایستاده باشید میبینید تعداد زیادی تاکسی بدون مسافر عبور میکنند.
در پاسخ به این سوال فعالان این صنف میگفتند سازمان تاکسیرانی باید مدیریت درستتری داشته باشد و اگر این سفرها را کنترل کند نیازی به اسنپ و تپسی نیست.
مجوز کاری اسنپ و تپسی غیرقانونیست
آقای محمدی به غیرقانونی بودن مجوز کاری که اتاق اصناف در اختیار این شرکتها قرار داده است اشاره کرد در حالیکه صریحا در قانون این شکل از فعالیت را غیرقانونی اعلام کرده است.
محمدی به اختلاف شیوهی قیمتگذاری بر خدمات مسافربری در شرکتهای خصوصی و تاکسیرانی نیز اشاره کرد. قیمت خدمات تاکسیهای رسمی قبل از عید توسط شورای شهر تعیین و در فرمانداریها تایید میشود درحالیکه قیمتها در شرکتهای خصوصی میدانی و به روز تعیین میشوند.
یکبار در سال افزایش کرایه تاکسی کفاف تورم را نمیدهد
این فعال صنفی همچنین به عدم تناسب “یکبار” تعیین کردن نرخ در تاکسیرانی و رشد “چندباره”ی تورم در سال نیز اشاره و اضافه کرد: راهکاری دادند که در برف و باران میتوانید تا 30 درصد نرخ کرایه را افزایش دهید خب به کجا رسید؟! مسافر به آن برچسب نگاه میکند وقتی در ترافیک بعدازظهر کرایه را بالا میبریم اصلا مسافر قبول نمیکند. فحش هم میدهند. قابلیت اجرایی ندارد.
آقای ظفرمند تصحیح کرد که 10 تا 15 درصد است و چمران در شورای شهر این را رد کرده است. او نیز تاکید میکرد که چنین افزایش بدون متر و معیاری را مردم نمیپذیرند و قابلیت اجرایی ندارد.
این دو از به روز نشدن قیمتها در تاکسیمتر با توجه به همین قسم افزایش نرخها یا افزایش نرخ سالانه نیز حرف زدند. برنامهای که در فضای اندرویدی سازمان تاکسیرانی ساخته و برای جایگزینی با تاکسیمتر است نیز هنوز راه نیفتاده است.
تکلیفتان را با این صنف مشخص کنید
آقای غلامی تاکید داشت که نمیخواهد حرفهایشان بهانهای برای رسانههای خارجی باشد. او به تکرار میگفت مسائلشان صنفی و مربوط به تعاونی آنهاست نه سیاسی. این فعال در تعاونی تاکسیرانان در تعریف از صنف خود نکتهی جالبی را میگفت: ما (رانندگان تاکسی) هر روز با فکر سروکار داریم و در مقام یک رسانه هم میتوانیم عمل کنیم.
حسینعلی غلامی: مادهی 29 آییننامهی راهنمایی و رانندگی میگوید وضعیت تاکسی و سواری مشخص شود. طبق این آییننامه ماشینهای شخصی به هیچ عنوان حق مسافرکشی در داخل شهر را ندارند و اگر هم کمبودی با وجود این تعداد تاکسی احساس میشود سازمانهای ناظر میتوانند درخواست افزایش تاکسی در سیستم حمل و نقل درونشهری و برونشهری کنند.
غلامی میگوید باید تکلیفمان را با تاکسیرانها مشخص کنیم که آیا اینها را به عنوان صنف قبول داریم یا خیر؟! اگر اینها را به عنوان صنف قبول داریم که طبق قوانین شورای عالی اصناف و قانون نظام صنفی دارای پروانه کسب هستند.
غلامی: چه کسی این شرکتها را تایید کرده است؟! آقایان سرمایهدار شکم گنده؟! زالوصفتان؟! ما 50 سال عمر خود را در این مسیر تلف کردهایم و بسیاری قوانین را رعایت کردهایم. ما چه کارهایم؟! آن قانونها چه شدهاند؟!
قدرت ما از شمایِ خبرنگار بیشتر است| ما کالا حمل نمیکنیم
او حرفهایش را اینطور ادامه داد: ما قدرتمان از رسانهها بیشتر است. روزانه 5، 6 میلیون نفر را جا به جا میکنیم. قدرت ما از شمایِ خبرنگار و نشریه بالاتر است؛ از رادیو و تلویزیون بیشتر است؛ … به این دلیل که شما اگر یک خبر به من بدهید من آن را ظرف یک دقیقه سراسر ایران پخش میکنم. من با مغز سروکار دارم نه با این لیوان. مدیر شرکت تعاونی میگوید ما تاکسیبار هستیم یا وانتبار هستیم این درست نیست ما کالا حمل نمیکنیم.
پیشنهاد این فعال صنفی به مسئولان این بود که مسئولان مربوطه نظیر شورای شهر کاری کنند تا این رانندگان نیز مانند اتوبوسرانی برابر قانون کار و استخدامی در استخدام دولت درآیند.
غلامی نیز مانند دیگر مهمانها از تعیین یکبارهی نرخهای تاکسیرانی (فقط یک بار در سال) و نیز از روش تعیین آن شاکی بود. او تاکید میکرد که این نرخ باید در شورای عالی اصناف تعیین شود و به وزارت کشور یا شورای شهر ربطی ندارد.
این رانندهی تاکسی از اینکه رفتاری مانند سایر اصناف با آنها نمیشود گلهمند بود: اگر ما صنف هستیم که هستیم؛ چرا به ما پروانهی صنفی نمیدهید؟! یک مغازهی کوچک هم با همین پروانهی صنفی میتواند برود وام بگیرد. کی به من وام میدهد؟!
تعاونی 50ساله | تعاونی “ننه مو بوره”
این فعال صنفی که بیشتر در حیطهی تعاونی فعالیت دارد در مورد سازمان تاکسیرانی نیز صحبت کرد و اساسا به تاسیس آن نقد داشت: سازمان تاکسیرانی توسط بنیصدر و توسلی خائن برای مقاصد سیاسی تاسیس شد. درحالیکه ما سیاسی نیستیم. من سال 59 در مجلس رفتم و حرف زدم. آنجا اسم تعاونیمان را “ننه مو بوره” گذاشتم! هرکسی آمد دستی بر سر ما کشید به دلیل سرمایهی تعاونی ما بوده است. تعاونی ما در سال 1342 تاسیس شده است و یکی از موسسین آن همین بنده هستم.
او به 32 شرکت خصوصی که 20 مورد آنها از میدان رقابت به دلیل “بخور بخورها” و “مسائل جنسی” خارج شدند نیز اشاره کرد و نقل قولی از چمران کرد با این مضمون که شورای شهر سالانه 243 میلیارد تومان ضرر و زیان شرکتهای خصوصی را میدهند. غلامی اینطور حرفش را ادامه میداد: بعد آنوقت من که ریشم را در این شغل سفید کردهام نباید فرقی داشته باشم؟!
54 میلیارد بیمهی خویشپرداز راننده تاکسی را به شرکت ایساکو بردند و لوازم یدکی خریدند
او که از موسسین تعاونی تاکسیرانان نیز بود از سیر تغییر و تحول بیمهی رانندگان تاکسی گفت و الزام قانونیای که در جمهوری اسلامی برای بیمه کردن تمام اقشار وجود دارد. غلامی میگوید رانندگان تاکسی حق بیمهی خود را به صورت خویشپرداز پرداختهاند؛ این پرداختیها به 54میلیارد تومان رسیده است و حالا سوال اینجاست که چرا زن یک راننده تاکسی که میخواهد فارغ شود را چرا هیچ درمانگاهی نمیپذیرد؟! دلیل این امر را اینطور توضیح میداد: به این دلیل که 54 میلیارد مرا به شرکت ایساکو میبرند و لوازم یدکی و خوراکی میخرند و در بازار آزاد و شهرستانها میفروشند. آقای وزیر تعاون، آقای رئیس اتحادیههای سراسر کشور کجایید؟!
ملک 15 طبقهای خیابان ملِک | مال پدرت بود آقای کاظمی؟!
دبیرکل دارندگان و رانندگان تاکسی از شرکت تعاونی گفت که املاکش را از رژیم گذشته خریده و برایش سوال بود که اینها با کدام مصوبهی مجمع عمومی مایملکشان را به یک بازاری میفروشند؟! که رضازاده نامیست. این بازاری هم ملک 15طبقهای خیابان ملک را 8میلیارد تومان میخرد! آقای غلامی اضافه کرد: بعد شرکت تعاونی جریمهی روزانه 10میلیونی بدهد؟! این چه نوع قراردادیست؟! صد رحمت به فلسطینیها! در قرارداد نوشتهاند که اگر تاکسیرانی نتوانست ثبت کند تعاونی روزی 10 میلیون جریمه بدهد. این زمینها متعلق به رانندگان تاکسی بوده. مال بابایت را آوردهای خرج کردی آقای کاظمی؟! خانم بلوک آذری؟! من هم حکم زندان برایت گرفتم!
فساد سکهای
غلامی از برخورد سهلانگارانهای که با شرکتهای خصوصی میشود ناراضی بود: شرکتیست که اساسنامه هم حتی ندارد. آقای مدیرکل کجا هستید؟! نمایندهتان در آن جلسه دعوت میشود؛ حضور پیدا نمیکنید؟! سبیلتان چرب میشود؟! آقای لطفینژاد 15 سکه گرفتی! چرا گرفتی؟! ما آبرویتان را بردیم.
از مسئولان تعاونی که سر کار هستند نیز بسیار گلایه داشت و آنها را فاقد صلاحیت قانونی و تسلط به قوانین میدانست. غلامی دلیل تمام مشکلات خرد و ریز را اشکالات اساسی قانونی در بخش تعاونی میدانست: کسی که سواد ششم ابتدایی دارد نمیتواند 400هزار نفر را کنترل کند.
غلامی گلایه داشت که چرا اساسنامهشان مطابق اصل 44 قانون اساسی، قانون تعاون، برابر هیئت وزیران، شورای نگهبان و وزارت کشور تغییرات لازم را نکرده و به روز نشده است. زمان تصویب اساسنامه سال 79 خود غلامی نیز در مجمع حضور داشته و حالا چندین سال است که این اساسنامه تغییری نکرده است. او میگوید با گروهی 800نفره به مغایرتهای قانونی فعالیتهای مجمع به دادستانی شکایت کرده است.
من زیر پوشش بخش تعاونام؛ شهرداری این وسط چه کاره است؟!
دبیرکل دارندگان و رانندگان تاکسی به دخالتهای شهرداری در تعاونی تاکسیرانان نقد کرد و آن را خلاف مجوزهای قانونیای دانست که به آن داده شده است: کدام قانون به تو اجازه داده در فعالیتهای تعاونی من دخالت کنی؟! من زیر پوشش بخش تعاونام چه ارتباطی به تو دارد؟!
غلامی از شرایط بد رفاهیای که برای رانندگان تاکسی ساختهاند گفت: من آدمَم! 4 ساعت در این ترافیک پشت فرمان نشستهام نیاز به wc دارم. آدم نیستم؟! کلیههایم درد میکند؛ دیسک کمر دارم؛ چه کسی قرار است خدمتی به من ارائه کند؟! چه کسی به این اهمیت میدهد که من به عنوان یک شرکت خصوصی خدماتی به جا به جایی چند هزار نفر در روز کمک میکنم؟! انقلابی هم هستیم؛ نمیخواهیم خود را معرفی کنیم چون منیت است. تنها کسی که از راننده تاکسی قدردانی کرد؛ خدا بیامرزدش احمد آقای خمینی بود که گفت من دست شما رانندگان تاکسی را میبوسم.
یک شهر چند رنگ تاکسی میخواهد؟!
نکتهی دیگری که غلامی گفت چند رنگی تاکسیها بود: «یک شهر چند رنگ تاکسی میخواهد؟!« از سواستفادهی افراد از رانندگان تاکسی برای رای آوردن میگفت و اسم افرادی نظیر حبیبالله کاشانی و مظفر را میبرد.
غلامی از یارانهی بنزینی که دریافت میکنند و نیز گازسوز کردن تاکسیها گفت: «این 250 لیتر بنزینی که در ماه داریم میگیریم در زمستان فقط دو لیتر صرف گرم شدن موتور میشود. شما که ماشینها را گازسوز کردهاید آیا مملکت ما با ممالک شرجی اروپایی یکیست؟! شما سوار میشوید میروید سفر؛ این ماشین کامل نرم میشود. اصلا عشق میکنی رانندگی کنی. تهران خشک است. این گازسوز کردن غیراستاندارد موتور من را میسوزاند. آنوقت من باید 15 میلیون برای تعمیر ماشین بدهم!
آقای غلامی خواستار یک مناظره آزاد و رسانهای با افراد مسئول بود. فعالانی که در دفتر ما حضور داشتند امیدوار بودند که پاسخی در مورد مسائلشان و اموال بلوکه شدهی تاکسیرانان بگیرند.
انتهای پیام
درود بر شما
خداوند خیرتون بده که حرف دل مارا زدید
اگر کمپین ایجاد کنید ، امضا کنندگان بسیاری خواهید داشت
توفیق افزون
یدالله مع الجماعه
درود به شرف شما که حرف دل تاکسیران ها رو بیان کردید،واقعا این برنامه کد کیو آر همین است که راننده های تاکسی را آزار بدهند،هیچ خدماتی که ارائه نمیکنند ،بیمه که نمیکنند حداقل اذیت نکنند،دیوار کوتاه تر از راننده تاکسی گیر نمی آورند که ازش بالا بروند
سلام عرض ادب خدا سایتونو بالا سر خانوادت حفظ کنه که درد من راننده تاکسی رو بیان میکنید
آقا بنده پارسال خودرو ام را اسقات کردم تاکسی جدیدسمند نقدی خریداری کردم
آلان برای بارکد که به زور میخوان آزمون کلاه برداری کنن رفتم میگن باید عوارض خودرو اسقات شده رو هم بدی در صورتی همه رو هنگام تحویل خودرو تصفیه کروم .
جالب اینکه برای این خودرو جدیدم باید یه
160000هزار توان ویه 1/500/هزار توان برای فعالیت000 ومجوز پرداخت کنم آخه دزدی تا این حد .بخدا مسلمون نیستن .
سلام .چرا در شهرستان دورود لرستان تابحال زمین به تاکسیداران ندادن…..چرا ما اداره تاکسیرانی نداریم اما تو شهرداری سازمان نظارت تاکسیرانی داریم……….چرادر شهرما۱۲۲۴تاکسی دارد اما ۳۰۰۰نفر بیمه هستن الان چهارساله منتظرم بیمه بریزم اما…..چرا لاستیک به ما نمیدهند ووقتی اعلام میکنن بعد دوسال لاستیک میخان بدن میریم میگن تموم .مگه حساب کتابی نیست……چرا اعضا تاکسیرانی تاکسیدارنیستن……چرا ………………………
با سلام چرا مسافر باید روبروی راننده قرار بگیره من تو اسنپ فعالیت میکنم قانون اونجا میگه یکی از خطوط قرمز اینه به مسافر اجبار کنی چطور هزینه سفر رو پرداخت کنه اختیار با خودشه بعد تاکسیرانی میگه مسافر هزینه سفر رو اسکن بارکد کنه یه سری مردم آیفون دارن که برنامه تاپ و آپ اصلا دوش نصب نمیشه
خدا قوت به رانندگان تاکسی که از همه لحاظ بهشون ظلم میشه.خصوصا اینترنتیاش که ۲۲درصد کمیسیون برمیدارند بدون خدمات دهی.ظلم بسه دیگه از وقتش گذشتست
من تاکسی تلفنی هستم و اسنپ کار میکنم این قانون جدید کیو آر کد که اجباری کردین به چند مسافر گفتم که قبول نکردن حتی در پایان سفر برای من گزارش درخواست پول نقد ثبت کردن مگه پیمایش ماها که اسنپ کار میکنیم توی وزارت کشور نیست از اونجا کنترل کن ببین فعالیم یا نه
سلام ما راننده تاکسیها بمیریم همه از دستمون راحت بشن هیچگونه ارزشی تو این جامعه نداریم پیش هیچ کس نه نزدمسافر نه نزد تاکسیرانی نه پیش خانواده پس مرگ ما باعث آسودگی جامعه خواهدشد.والسلام
سلام من یک راننده تاکسی هستم که نیاز دارم که هشت الی ده ساعت در روز کار کنم چون با داشتن فرزند معلول و اجاره خانه و گرانی معیشت و هزینه نگهداری خودرو حتی مسافرت کوتاه هم نمیتوانم بروم و خیلی جالبه که الان باید التماس مسافر کنم که کرایه را با بارکد پرداخت کند چون مدیران مبادا فکر کنند که بنده غیر فعال هستم برای تشخیص این امر راه های خیلی ساده تری هست که برادران همکارمان که خدا توفیقشان بدهد پیشنهاد کردند با تشکر . قوامی
با سلام. انصاف نیوز عزیز از اینکه زحمت کشیدید و بنده و همکاران تاکسیدار را دعوت فرمودید تا دغدغه و مشکلات صنف تاکسیرانی را مطرح کنیم که انشاالله مورد توجه و عنایت مسئولین مربوطه قرار بگیرد و پیگیر حل معضلاتی را که تاکسیدارن با آن مواجه هستند، باشند. تشکر و سپاس از انصاف نیوز.
سلام این پرداخت با برچسب کیو آر کد واسه ما شده معضل چون سقف ۵۰ تومان گزاشتن اصلا واسه ما که تاکسی گردشی هستیم به درد نمیخوره کرایه شد هفاد تومان باید بگم دوبار بزنه کدوم مسافر حال اینکارو داره طرف کارت به کارت میکنه راحتره تا ۲ بار پرداخت کنه