آیا مواضع رهبر جمهوری اسلامی دربارهی اسرائیل متناقض است؟
رهبری انقلاب در دیدار با جمعی از بسیجیان اظهار داشتند «به دریا ریختن صهیونیستها» سیاست جمهوری اسلامی ایران در مسئلهی فلسطین نیست؛ اظهارنظری که برخی آن را در تناقض با دیدگاههایی که پیش از این مطرح شده بود دانستند.
به گزارش انصاف نیوز، سیاست ایران در مسئلهی فلسطین از جمله مباحث پر چالشی است که نزدیک شدن به نقد آن در رسانههای رسمی با محدودیتهایی همراه بوده است؛ البته به نظر میآید که در رخدادهای اخیر این سیاستها با محدودیتهای کمتری مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
«نابودی اسرائیل» از جمله مواردی است که از سوی مقامهای ارشد نظام از ابتدای انقلاب تاکنون مطرح شده است؛ موضوعی که از نگاه برخی تحلیلگران همچون صادق زیباکلام بهانه و دلیلی را برای طرف مقابل ایجاد کرده است تا اقداماتی همچون تحریمهای گسترده و حتی ترور «دانشمندان هستهای» را در دستور کار قرار دهد.
در برابر این دیدگاه برخی دیگر تاکید دارند که مقصود از «نابودی اسرائیل» اجرایی کردن ایدهی رفراندوم در سرزمینهای اشغالی است که نتیجهی محتوم آن پایان عمر رژیم اسرائیل خواهد بود.
آیتالله خامنهای در سال 93 در توضیحی پیرامون نسبت برگزاری رفراندوم با شعار نابودی اسرائیل اظهار داشته بودند: «از بین رفتن رژیم صهیونیستى بههیچوجه به معناى قتلعام کردن مردم یهودى در آن منطقه نیست. یک رفراندمى انجام بگیرد، رژیم حاکم بر این منطقه را رفراندم معین کند، مردم معین کنند؛ معناى از بین رفتن رژیم صهیونیستى یعنى این؛ سازوکار آن، این است»
ایشان در دیدار امروز با جمعی از نیروهای سازمان بسیج تاکید کردند که «به دریا ریختن صهیونیستها» سیاست جمهوری اسلامی ایران نیست، و اظهار داشتند: ایران قائل به همهپرسی در فلسطین و نظر مردم است.
برخی با کنار هم قرار دادن این بخش از سخنان رهبری با اظهارنظرهای گذشته پیرامون نابودی اسرائیل از مواضع متناقض نظام پیرامون مسئلهی فلسطین سخن گفتند.
در حالی که مروری بر سخنان آیتالله خامنهای در گذشته نشان میدهد که رهبر جمهوری اسلامی ایران نتیجهی قطعی و محتوم اجرایی شدن رفراندوم را «از بین رفتن رژیم صهیونیستی» میداند و با این نگاه میان «پیشنهاد رفراندوم» و «نابودی اسرائیل» تناقضی وجود ندارد.
رهبری در بخش دیگری از سخنانشان در این دیدار اظهار داشتند: دولتی که [پس از رفراندوم] با آرا مردم فلسطین تشکیل شد تصمیمگیری خواهد کرد دربارهی مردم [یهودی] که آنجا هستند و از کشورهای دیگر آمدند. ممکن است بگوید همهشان بمانند در فلسطین.
مژگان نوی، روزنامهنگار چپگرای ایرانیتبار که در سرزمینهای اشغالی زندگی میکند در گفتوگویی با انصاف نیوز پیرامون ایدهی رفراندوم گفته بود: رفراندوم فکری عالی است اما هرنتیجهای که آخرش اعتراف به وجود این دو مجموعه نباشد عملی نیست.
علاوه بر خانم نوی، برخی دیگر از چهرههای سیاسی داخلی و خارجی نیز نسبت به عملی بودن اجرای ایدهی رفراندوم پرسشها و ابهامهایی جدی را مطرح میکنند که به نظر میآید این بخش از سخنان آیتالله خامنهای پاسخی به این نوع انتقادات و پرسشها بوده است.
انتهای پیام
رفراندوم اگر برای مردم فلسطین خوب است حتما برای ما مردم ایران نیز دارای برکاتی خواهد بود.
شما همون رئیس جمهورتون رو با نماینده مجلستون رو درست انتخاب کنید که بعد یه سال پشیمون نشید رفراندوم باشه پیش کش!
سرزمینی اشغال شده، موضوع رفراندوم در فلسطین مساله میان یک ملت تاریخی و اشغالگران سرزمین است نه اختلافات سیاسی درون یک ملت یا نظام سیاسی. قبل از اظهارنظر قدری تامل کنید.مفاهیم را درست بفهمبد.
بنظر می رسد که عمل به مصوبات سازمان ملل بهترین راه برای حل مناقشه دارد نظر سازمان ملل همان نظر جهانیان است
سازمان ملل رای داد جزیره های سه گانه به امارات واگذار شه چی؟
عده ای که با فریب سرزمین مقدس به اونجا کشونده شدن ما نه تشنه به خونشون هستیم نه از کشته شدنشون خوشحال میشیم. راه همینه که خودشون کم کم بفهمن زندگی کردن در جایی که همواره خطر موشک و جنگ و حمله هست براشون هیچ حسنی نداره. 95 درصد مردم اسراییل هیچ اعتقاد یا تعصبی به سرزمین موعود یا اسراییل ندارن بلکه سکولار هستن و اگر جای دیگه براشون خونه زندگی ای فراهم باشه خودشون میرن.
قابل توجه عباسی ها و رائفی پورها و سعید قاسمی و ائمه جمعه و کلی اتش زدن پرچم ها و مرگ گفتن ها گویا رهبری خطابشون داخلیهای دو اتیشه هست که باز نمیخواهند قبول کنن اگر شما از اینها تصدیق حرف رهبری را شنیدید به ما هم بگویید . این مملکت چقدر دو اتیشه دارد که نظراتشون تر میزنه