اين ديگر چه نوع مقايسهای است؟
علي شكوهي، روزنامه نگار، در یادداشتی در روزنامه ی اعتماد نوشت:
✅ چند روز است با خودم كلنجار ميروم تا درباره سخنان امام جمعه مشهد در خطبههاي نمازجمعه چيزي ننويسم، اما امروز ديگر طاقتم تمام شد و تصميم گرفتم چند نكته را در نقد آن بنگارم. ايشان در سخنان خود سعي كرد به اظهارات جناب رييسجمهوري پاسخ بدهد كه گفته بود دولت در مذاكرات هستهاي بدون اجازه رهبري كاري انجام نداده است. جناب علمالهدي در خطبههاي وحدتآفرين! و دشمنشكن! جمعه خود در اين باره سخن گفت كه رهبري با برجام مخالف است و از ابتدا هم با مذاكرات هستهاي مخالف بود و اكنون هم اگر در اجراي برجام در عمل مشكلاتي ظهور كرد حتما بايد همان كساني جوابگو باشند كه بر انجام مذاكره اصرار داشتند.
✅ نكته تلخ در سخنان امام جمعه مشهد اين است كه وي با يك تشبيه تاريخي، سخن خود را بيان كرده و مقطعي از تاريخ زندگي امام علي(ع) را بر وضعيت كنوني كشور تطبيق داده و در نتيجه بخش بزرگي از نيروهاي انقلاب را به كساني مانند خوارج تشبيه كرده كه در جنگ صفين امام را تنها گذاشتند و حكميت را بر ايشان تحميل كرده و در نهايت هم خواستار توبه امام شدند و روبهروي آن حضرت ايستادند. بگذاريد مواردي از اين خطبه را همراه با نقد و بررسي مرور كنيم.
✅ جناب علمالهدي گفته است: «روزي كه معاويه خليفه شد و امام حسن(ع) متاركه جنگ كردند، معاويه وارد كوفه شد، رفت روي منبر كوفه، عهدنامهاي كه با امام حسن امضا كرده بود زير پا گذاشت و گفت هرچه امضا كرده بودم زير پاي من است، من از امروز حاكم هستم و هر طور بخواهم حكومت ميكنم.» معلوم نيست اگر امام جمعه مشهد در زمان امام حسن(ع) بود درباره صلح آن حضرت چه موضعي ميگرفت و خداي ناكرده ايشان را به چه اتهاماتي مينواخت و عمل معاويه در نقض توافق را به دشمنناشناسي آن حضرت نسبت ميداد يا نه؛ ولي روشن است كه عمل صالح در نزد امام حسن(ع) همان صلح و مذاكره بود كه متناسب با شرايط پيش آمده به آن متوسل شد. البته ما معتقديم هر زمان مقتضيات خودش را دارد و تشبيه روزگار ما به شرايط امام حسن(ع) درست نيست و از انجام چنين مقايسههايي بايد پرهيز كرد اما حتي اگر اين كار را مجاز بدانيم بايد در نظر بگيريم كه تشبيه مذاكرات هستهاي به نرمش قهرمانانه از سوي رهبري به اين دليل بود كه انعطاف در عمل اجتماعي در وقت ضرورت يك روش درست است ولو اينكه دشمن قابل اعتماد نباشد.
✅ امام جمعه مشهد گفته است: «كساني كه هي امريكا را بزك ميكردند و ميگفتند وضعيت امريكا عوضشده، دشمنياش تغيير كرده، سر ميز معامله و مذاكره آمده و بناي سازگاري دارد و روي اين موضوع تبليغ ميكردند، ببينند چه شد و آخرش به كجا انجاميد؟» واقعا كساني از دولت و مسوولان از جمله رييسجمهوري در طي اين سالها به بزك كردن امريكا اقدام كردند و دشمني آن كشور را ناديده گرفتند و گفتند ديگر امريكا دشمن نيست؟ آيا پيشنهاد مذاكره با كشورهاي قدرتمند جهان براي حل كردن مساله هستهاي و كاهش تحريمها و عادي شدن مراودات ما با جهان به معني دست در دست امريكا دادن است و كنار آمدن با اين كشور در مساله هستهاي يعني خيانت؟ دولت طرفدار مذاكره براي عادي شدن روابط با خيلي از كشورها و بستن دست امريكا در دشمني با ايران و زمينهسازي براي حضور قدرتمندتر جمهوري اسلامي در بسياري از عرصههاي جهاني بود. چرا اين اقدام را بايد سازش و خيانت و بزك كردن امريكا معنا كرد؟
✅ آيتالله علمالهدي با اشاره به اينكه دولت روحاني رهبري را وادار به قبول مذاكره كرد، مدعي شد: «مقام معظم رهبري چه كنند؟ بگويند نبايد اين كار را بكنيد كه بعد فردا بگويند ما ميخواستيم مشكل را حل كنيم، مقام رهبري اجازه ندادند؟ مجبور شدند ايشان اجازه بدهند، عين حكميت جريان اميرالمومنين(ع)، ايشان كه از اول هم فرمودند به نتيجه نميرسد، از همان اول هم گفتند من به امريكا بدبينم، آنان خيانت خواهند كرد و زير حرفشان ميزنند.» اين سخن يعني متهم كردن دولت به خيانت و معرفي آنان به عنوان تحميلكنندگان مذاكره به رهبري. آيا واقعا رهبري مجبور شد كه مذاكره را بپذيرد يا اين امر را مصلحت تشخيص دادند؟ آيا موضوع مذاكره قبل از روي كار آمدن دولت روحاني در دستور كار قرار نگرفته بود؟ مذاكره با كشورهاي قدرتمند جهان يك تدبير درست براي كم كردن فشارها عليه ايران بود و اصلا نبايد آن را به مذاكره با يك كشور خاص يعني امريكا تقليل داد. ما با امريكا مذاكره نكرديم بلكه به يك معنا با سازمان ملل مذاكره كرديم. اين كار قطعا به نفع كشور ما بود و اگر امريكا به اين توافق پشت پا بزند قطعا خودش را در جهان منزوي كرده است.
✅ جناب علمالهدي خطاب به دولتمردان گفت: «الان اين درست نيست كه قصه را به گردن ايشان بيندازيم و دو روز ديگر، جوانان و نسل بعدي كه خواهد آمد بگويند اين بلايي كه سر ما آمد كه رفتيم با امريكا دو سال مذاكره كرديم، همه امكانات هستهاي را داديم و در آبسنگينمان بتن ريختيم، چون رهبر اين كار را كرد. اين واقعا ناجوانمردي است.» به نظر ما بهتر است ايشان نگران اين بعد مساله نباشد. مردم ما مذاكرات هستهاي و نتيجه آن را به سود كشور ميدانند و هر كسي در اين مسير كاري كرده باشد، قدر ميدانند و از رهبري هم به اين دليل كه با اصل مذاكره موافق بودند ممنون هستند. تنها كساني نقش رهبري در تصويب برجام را انكار ميكنند كه با برجام مخالفند و الا اكثر مردم آن را به نفع كشور ارزيابي ميكنند و تخلف احتمالي امريكا را شكست امريكا معنا ميكنند و نه شكست برجام.
انتهای پیام
آمریکا شیطان بزرگ است کلا تا زمانیکه چند تیکه نشود نباید بهش اعتماد کرد
شکست برجام حقیقتی است تلخ
برجام کلاهی بود گشاد که توسط شیطان بزرگ و مسیولین کشور که اگر دانسته بود که خیانتی بیش نبود و اگر نداشته بود هم ناشی گری کردنند
وقتی رییس جمهور محترم تمام مشکلات و آب و خاک را گره به هسته ای زده بود دیگر نعوذ بالله خدا هم نمی توانست مخالفت کند تا برسد به رهبری معظم
اینجا دیگر لازم بود بگذرانند
همه چیز را لجن ریزی کنند تا امروز شروع کنند به دروغگویی
خلاصه خود کرده را ……….
خیلی جالبه تو روز روشن دارین سفسطه می کنین .بابا سخن مقام معظم رهبری رو همه شنیدن که فرمودند : من به مزاکره با امریکا خوشبین نیستم . لطفا بگید معنی این یعنی چی،؟؟؟؟؟؟ ینی رهبری خودش با مزاکرات موافق بوده؟؟؟؟ شما اصلاح طلبا دارید به شعور مردم توهسن میکنینااااا
مگر رهبر نگفتند ما براي اينکه شر اين شيطان را به خودش برگردانيم، با وي مذاکره هم ميکنيم!! ضمنا” با اين قياس هاي مع الفارق، اينقدر به آن امام همام توهين نکنيد!!!
این بابا میخواد خودش را نزد تند رو ها و یونیفرم پوشها مطرح کند چون خواب [رسیدن به مراتب بالاتر] را میبیند