عملکرد دولت احمدی نژاد در حوزه بهداشت از نگاه مجلس
از آنجا که تا جسم، توانا و سالم نباشد روح و عقل و فکر نمى تواند به درستى ترقى و پیشرفت نماید و از طرفى هم ترقى هر انسانى به وسیله عقل و فکر او مى باشد، باید دانست که سلامت بدن سهم بسزایى در عظمت انسان از نظر جنبه هاى علمى و صنعتى دارد.
لذا على (ع ) مصیبت بشر را در سه چیز ترتیب اهمیت آن خلاصه نموده:
۱- فقر و تنگدستى
۲ – کسالت بدن و علیل بودن جسم
۳ – امراض روانى از قبیل حسد، بخل و تکبر و و در مقابل
پیرامون عملکرد دولت نهم و دهم در حوزه بهداشت و درمان که با جان انسان ها سروکار دارد با چهار تن از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفتگو کرده ایم و نظرات آنها را پیرامون عملکرد دولت احمدی نژاد در حوزه بهداشت و درمان جویا شده ایم.
عملکرد منفی در حوزه بهداشت و درمان
“حسن تأمینی” عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: به نظر من در حوزه بهداشت و درمان عملکرد ۸ ساله دولت احمدی نژاد منفی بود یعنی بهداشت و درمان در دوره ایشان واقعا با مشکل مواجه گردید بعد از اینکه ایشان در ابتدای دولت آقای لنکرانی را به عنوان وزیر بهداشت معرفی کرد آقای لنکرانی تجربه کار حتی به عنوان رئیس دانشگاه را هم نداشت .تا سعی کرد که زمام کار را در دست بگیرد تعدادی دور وی را گرفتند و نتوانست کارآیی لازم را داشته باشد و در اواخر کار خودش اعلام کرد که من اشتباه کردم و اگر می دانستم هیچ وقت از وجود این افراد استفاده نمی کردم بنابراین کسی که قبلا کار مدیریتی انجام نداده با مشکل مواجه می شود کسی که کار اجرایی نکرده وقتی یک باره وزیر شود قطعا آن کارآیی لازم را نمی تواند داشته باشد و چون کار بلد نیست کار بامشکل و کندی مواجه می شود در زمان آقای لنکرانی بیمه های درمانی با مشکل مواجه بودند، بحث مشکلات دارویی وجود داشت، بحث مطالبات بیمه ها از دولت وجود داشت و همچنین بحث پزشک خانواده مطرح بود که هنوز هم این مشکلات ادامه دارد و حل نشده است.
تامینی افزود: بعد از لنکرانی، خانم وحیده دستجردی به عنوان وزیر معرفی شدند ابتدا ایشان را با تعریف و تمجید روی کار آوردند اما بعد از مدت کوتاهی بنای ناسازگاری با ایشان نیز گذاشته شد و درخیلی موارد بنده شاهد بودم که رئیس جمهور از ایشان ابزار نارضایتی می کردند و اعلام می کردند اگر لازم باشد ایشان را کنار می گذارم بنابراین این مسائل باعث شد که مشکلات تشدید شود و و در حالی خانم دستجردی کنار گذاشته شدند که مشکلات قبلی همچنان وجود داشت و چه بسا تشدید هم شده بود به جای ایشان نیز کسی که تجربه کار مدیریتی نداشت به کار گمارده شد و باعث شد که مشکلات همچنان ادامه داشته باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که ما در بخش بهداشت و درمان با آن مواجه بودیم بحث همکاری دولت و وزارت خانه بهداشت با مجلس و سایر سازمان های مرتبط بود مجلس بارها با توجه به مشکلاتی که در بخش بهداشت و درمان وجود داشت مثلا در بودجه اعلام کرد که برای اینکه بتوانیم مشکلات بخش بهداشت و درمان را حل کنیم ۱.۵ ریال به قیمت نفت اضافه شود و این پول به بودجه سلامت اختصاص داده شود ولی متأسفانه دولت این پول را نداد تا اینکه چندین بار این مسئله در صحن مجلس مطرح شد حتی کمیسیون اعلام کرد که به قوه قضائیه شکایت می کند تا اینکه دولت بخش کمی از این پول یعنی حدود ۲ هزار میلیارد تومان را به بخش سلامت اختصاص داد.
نماینده مردم رشت در مجلس افزود: با توجه به مشکلات کنونی حوزه بهداشت و درمان، ما در بودجه سال جاری هم رشد بودجه بهداشت و درمان را شاهد نیستیم طرح پزشک خانواده با مشکل مواجه است ، در بیمارستان های خصوصی تعرفه ها با مشکل مواجه هستند، تجمیع بیمه ها هنوز حل نشده است، بخش داروی کشور مشکل دارد و داروسازان با مشکل مواجه هستند بنابراین هیچ کدام از این ها نشان دهنده شرایط خوب نیست. به هر حال بیشتر این مشکلات به دولت باز می گردد من فکر می کنم دولت احمدی نژاد کارنامه بسیار منفی در حیطه بهداشت و درمان دارد.
عمل نکردن به قانون
“مسعود پزشکیان” عضو دیگر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این باره اظهار داشت: متأسفانه قانونی که در برنامه نوشته شده دولت به هیچ وجه آنرا اجرا نکرد. دولت در طی ۸ سال اخیر در حوزه بهداشت و درمان به قانون عمل نکرده است.
نماینده مردم تبریز در مجلس ضمن انتقاد از رسانه ها که تاکنون در این زمینه روشنگری نکرده اند، افزود: دولتی که خودش به همه جا بدهی دارد و بیاید بگوید که من هیچ بدهی ندارم چرا رسانه ها و صداو سیما این مسئله را موشکافی نمی کنند واین سوال را از شرکت ها و بیمارستان ها نمی کنند که چقدر از دولت طلب دارند بنابراین با توجه به شرایط موجود دولت جدید مجبور است که همه این طلب ها را پرداخت کند.
ناقص اجرا کردن قانون
“احمد آریایی نژاد” یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این باره گفت: نقاط مثبت دولت نهم و دهم در حوزه بهداشت تلاش گری و فعال بودن و بحث پزشک خانواده است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: نقاط منفی کارنامه وی در حوزه بهداشت و درمان، ناقص اجرا کردن قانون است برخی از مسائل وجود دارد که کلی است و فقط به دولت ایشان باز نمی گردد زیرا مشکلات اقتصادی باعث شده است که مثلا ما نتوانستیم پزشک را با تجهیزات کامل در مناطق دور دست و روستاهها مستقر کنیم.
عملکرد مثبت احمدی نژاد در حوزه بهداشت و درمان
اما “سلیمان عباسی” عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: محمود احمدی نژاد در طول ۸ سال ریاست جمهوری خود تلاش شبانه روزی فراوانی داشت و تمام هم وغم ایشان این بود که شعار های اول انقلاب را زنده کنند.
عباسی افزود: احمدی نژاد در حوزه بهداشت و درمان خیلی تأکید داشت که حتما طرح پزشک خانواده سریع تر اجرایی شود چرا که انصافا وی وجود پزشک خانواده را به درستی تشخیص داده بود در بحث کمک به هزینه های درمان بیماران به خصوص بیماران صعب العلاج و سرطانی اقدامات زیادی را وی صورت داد و همینطور در ساخت و تجهیز بسیاری از بیمارستان های کارهایی خوبی انجام داد و همچنین رتبه های علمی زیادی در زمینه پزشکی در زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد کسب شد.
نماینده مردم گنبد در مجلس شورای اسلامی در عین حال تأکید کرد: هرچند در اواخر دولت احمدی نژاد مقداری دارو گران شد و هزینه های درمانی بالارفت اما نمی توان گفت که این ضعف به وی باز می گردد به هر حال تحریم ها و عوامل دیگر دست به دست هم دادند تا این اتفاقات رخ دهد.
منبع: سایت مناظره
انتهای پیام