موريانه های نظام اداری
«محسن جلال پور»، رییس پیشین اتاق بازرگانی ایران در یادداشتی تلگرامی نوشت:
سخنان چندروز پيش حجتالاسلام ناطقنوري و دو روز پيش دكترجهانگيري درباره رخنه فساد در كشور و نامساعد بودن فضاي كسب و كار بسيار مهم بود.
كنار هم گذاشتن اين دغدغه ها تصويري ناخوشايند از يك نظام اداري معيوب پيش چشم ما قرار مي دهد.
نظام اداري كه به ظاهر براي بهبود امور مردم پايه گذاري شده اما عملا، مانعي است براي توسعه كسب وكار مردم.
به اين ها سه معضل تملق، پارتي بازي و باندبازي را اضافه كنيد كه توسط حجتالاسلام ناطق نوري به عنوان موريانه نام برده شد.
دكتر جهانگيري هم اشاره كردند كه سالهاست توسعه اقتصادي كشور معطل بهبود فضاي كسبوكار است. همه مي دانند كه رتبه فضاي كسبوكار كه شاخص اصلي براي سرمايهگذاري و جذب سرمايه داخلي و خارجی است، جايگاه مناسبي ندارد.
در زمينه مبارزه با فساد هم جايگاه خوبي نداريم.
در اينكه عوامل به وجود آورنده اين معضلات، ساختاري اند، شكي نيست اما به نظرم دولت ها در تلاش براي بهبود اين شاخص ها مثل بسياري از راهكارهاي ديگر عملاً شيپور را از سرگشاد نواخته اند.
هر روز چندين جلسه، چندين مصوبه، چندين دستور، چندين انتقاد از طرف كميسيونها، كميتهها و شوراهاي متعدد اخذ و صادر ميشود. همه اين اقدامات نهتنها كمكي به تسهيل كارهاي مردم نمي كند كه بر مراحل انجام امور افزوده و بيشتر اثر معكوس به جا ميگذارد.
حلقه مفقوده اين معضل را بايد در توان اجرايي دولت نيز جستوجو كرد.
بدنه ناكارآمد و بزرگ اداري ما نه تنها در اجراي سياست ها ناتوان است كه در عين نا تواني به نوعي درگير فساد هم شده است.
نظارت هم در كشور ما وضعيتي بهتر از اجرا ندارد. نظارت هم سياسي و يك سويه شده و با اين وجود، همه در انتظار پذيرش اين معضلات از سوي زعماي قوم و سپس بسيج ملي براي حل آن هستند.
حال در اين ميان، بعضي از شخصيت هاي سياسي و اجرايي، اين مشكلات را به هر دليلي بازگو نمي كنند اما بعضي ها هم چون حجت الاسلام ناطق و دكتر جهانگيري مطرح مي كنند و هزينه اش را به جان مي خرند.
انتهای پیام